Четвер, 25.04.2024, 08:11
ЦЕНТР КАР'ЄРИ               АБІТУРІЄНТАМ               УЧНЯМ І БАТЬКАМ               ВИПУСКНИКАМ               НОВИНИ САЙТУ
Меню сайту
Статистика
Пошук
Календар
«  Березень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Головна » 2020 » Березень » 3 » Важливість самоусвідомлення та саморозвитку для майбутньої долі людини
11:16
Важливість самоусвідомлення та саморозвитку для майбутньої долі людини

Підлітковий вік – важливий етап формування особистості. Залежно від того, які цінності для підлітка стають важливими, формується особистість молодої людини в майбутньому. Тому велике значення має правильне керування підлітка, прищеплення йому базових морально – духовних цінностей, надання допомоги та підтримки у скрутні хвилини, визнання його як  самостійної та унікальної особистості, яка заслуговує схвалення та повагу, постійне навчання життєвим компетентностям.

Відомо, що характеру підлітка властива парадоксальність, наявність основних протиріч, характерних для цього віку. У підлітків надмірна активність може бути спрямована на ризиковані напрямки замість актуальних, некеровані веселощі змінюються пригніченістю, впевненість у собі переходить у сором’язливість та несміливість, егоїзм чергується з альтруїзмом, бажання спілкування змінюється замкнутістю, повним небажанням говорити про те, що є дійсно важливим тощо.

Зміст підліткового періоду можна охарактеризувати як кризу самопізнання, подолавши яку, людина набуває «почуття індивідуальності». В цей час підліткам важливо пізнавати себе як особистість, як повноцінного члена суспільства, основним завданням якого, з одного боку, є не втратити свого «Я», спілкуючись серед людей, а з іншого – оптимально співіснувати з оточенням, розвиваючись і навчаючись щоденно.

Учні гуртожитку Шосткинського ВПУ під час інтерактивних занять з практичним психологом А.Б. Приходько навчаються усвідомлювати свої життєві цілі та визначати свої ресурси, необхідні для їх досягнення; визначати перешкоди, які можуть завадити реалізації мети, оволодівають методами саморегуляції  при стресових умовах, якими часто сповнене реальне життя.

Навчаймося будувати свою життєву траєкторію, крок за кроком прямуючи до визначеної цілі.  Навчаймося свідомо спрямовувати свої можливості та ресурси, які є навколо, на її досягнення!!

Практичний психолог  А.Б. Приходько

Переглядів: 353 | Додав: ShchNV