П`ятниця, 26.04.2024, 14:30
ЦЕНТР КАР'ЄРИ               АБІТУРІЄНТАМ               УЧНЯМ І БАТЬКАМ               ВИПУСКНИКАМ               НОВИНИ САЙТУ
Меню сайту
Статистика
Пошук
Календар
«  Березень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Головна » 2020 » Березень » 12 » Творча майстерня бібліотекарів ЗП(ПТ)О Сумської області
12:10
Творча майстерня бібліотекарів ЗП(ПТ)О Сумської області

У рамках плану роботи секції бібліотекарів ЗП(ПТ)О Сумської області 11 березня відбулося онлайн-засідання творчої майстерні бібліотекарів з теми: "Комунікативний простір бібліотеки закладу професійної (професійно-технічної) освіти". Відкрила засідання та привітала зібравшихся у моніторів фахівців методист Навчально-методичного центру ПТО Ольга Лісун. Виступ методиста стосувався трансформації бібліотек у мультисервісний хаб - центр освітніх, професійних і життєвих компетентностей. 

Досвідом створення лаунж-зони у бібліотеці, як необхідного багатофункціонального простору, поділилася бібліотекар ДПТНЗ "Свеський професійний аграрний ліцей" Людмила Шкарапута. 

Бібліотека в стилі лаунж має на увазі створення атмосфери затишку, спокою і гармонії, що сприяє максимальному комфорту, це простір, де користувачі можуть приємно проводити час, читати, спілкуватися, зустрічатися з цікавими людьми.

Бібліотекар ДПТНЗ "Шосткинське ВПУ" Тетяна Жадан представила колегам власний досвід з упровадження інформаційно-комунікаційних технологій у практику роботи бібліотеки закладу. Першою ІКТ технологією став сайт, створений у лютому 2012 року, який є офіційним представництвом бібліотеки в Інтернеті. Ще один сайт використовується у якості електронної Картотеки, призначеної для забезпечення інформаційного супроводу Концепції з дослідження та реалізації єдиної методичної проблеми училища.

Також Тетяна Жадан вперше презентувала бібліотекарям області свій блог Vpulibrary, якому в цьому році виповниться вже п’ять років. Блог має методичне спрямування і може бути корисним всім, хто цікавиться упровадженням ІКТ у бібліотечну та освітянську практику. Блог містить публікації на актуальні для бібліотекарів теми: упровадження Універсально-десяткової класифікації у бібліотеках ЗП(ПТ)О; щоденник роботи бібліотеки ЗП(ПТ)О; розрахунок забезпечення навчального процесу підручниками та інше.

Онлайн-засідання творчої майстерні бібліотекарів пройшло у дружній робочій атмосфері, було інформаційно насиченим та продуктивним. Бібліотекарі ЗП(ПТ)О Сумської області показали, що вони готові до інноваційних змін, готові постійно навчатися, підвищувати свій професійний рівень, переймати передовий досвід заради того, щоб бібліотеки були соціально значущими, сучасними, надавали конкурентоспроможні послуги, зміцнювали свої позиції у всіх аспектах діяльності.


 

Переглядів: 479 | Додав: ShchNV