Середа, 24.04.2024, 00:19
ЦЕНТР КАР'ЄРИ               АБІТУРІЄНТАМ               УЧНЯМ І БАТЬКАМ               ВИПУСКНИКАМ               НОВИНИ САЙТУ
Меню сайту
Статистика
Пошук
Календар
«  Березень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архів записів
Головна » 2021 » Березень » 12 » ПРОФЕСІЇ РЕСТОРАННОГО СЕРВІСУ – ЦЕ СТАБІЛЬНІСТЬ СЬОГОДНІ, ВПЕВНЕНІСТЬ ЗАВТРА, УСПІШНІСТЬ ЗАВЖДИ + Відео
14:37
ПРОФЕСІЇ РЕСТОРАННОГО СЕРВІСУ – ЦЕ СТАБІЛЬНІСТЬ СЬОГОДНІ, ВПЕВНЕНІСТЬ ЗАВТРА, УСПІШНІСТЬ ЗАВЖДИ + Відео

Про те, що в ДПТНЗ «Шосткинське вище професійне училище» навчаються талановиті учні, працюють творчі та креативні педагоги, вказує проведення декади відділенням харчових технологій та ресторанного сервісу з 2 березня по 10 березня.

Професії «Кухар», «Кондитер», «Майстер ресторанного обслуговування» необхідні та актуальні в усі часи, оскільки без їжі людина не може існувати. Сучасний представник професій напрямку «Харчові технології» має бути справжнім професіоналом, дієтологом, технологом, менеджером, мати талант художника, вишуканий тонкий смак, гарну образну пам’ять та почуття міри.

Декада розпочалася віртуальною подорожжю відділенням харчових технологій та ресторанного сервісу, в якій  взяли участь учні навчального закладу і всі бажаючі, хто зацікавлений ресторанною справою.

Щоб забезпечити якісний процес навчання майбутніх спеціалістів своєї справи та підвищити пізнавальний інтерес до навчання бібліотекар Тетяна Володимирівна Жадан  запросила учнів до читальної зали, щоб познайомити з новинками літератури, розширити кругозір в області професійного спрямування.

Протягом декади учні, викладачі та майстри виробничого навчання мали змогу зануритися в кондитерське мистецтво і спостерігати «історію на тарілці» (проєкт викладача Наталії Сергіївни Шатських). Ми подорожували країнами Європи, дізнаючись цікаві, захоплюючі історії походження кондитерських виробів і спостерігали майстер-класи з приготування смаколиків.

З метою профорієнтаційної роботи, в переддень Жіночого свята «Творча майстерня» проводила майстер-класи по оздобленню пряників з запрошенням учнів шкіл. З радістю, відповідальністю та насолодою діти готували солодкі подарунки для своїх мам та бабусь, а  допомагали їм майстри своєї справи Любов Олександрівна Осадченко, Світлана Володимирівна Антоневич та другокусниці Анна Костир, Альона Топчеєва.

Готуючи святковий стіл до жіночого свята, бажано скористатися порадами фахівців, і в цьому допомогла:

  • виставка стіннівок «Святковий стіл для жінок», де можна було отримати інформацію приготування оригінальних страв і кондитерських виробів;
  • майстер-клас зі святкового сервірування столу учнями групи 06-19 (майстри в/н Олена Яківна Дяченко, Алла Вікторівна Пенська);
  • креативний відеодайджест «Настільний записник. Готуємось до свята» підготували викладачі Марина Миколаївна Клименко, Валентина Петрівна Бистрицька та учні груп 06-19, 04-19, 04-17 за професіями «Кухар, кондитер», «Майстер ресторанного обслуговування», де можна отримати поради щодо сервірування столу, підбору посуду, кольору скатертин, серветок, вибору меню, щоб задовольнити всі побажання жінок: вишукано, елегантно, корисно, легко, смачно.

Ну, а хто не смакує каву? Щоб спонукати здобувачів освіти до кращого оволодіння майбутньою справою, викладач Марина Миколаївна Клименко ознайомила учнів з професією «Бариста», сортами кави, способами приготування та подачі цього улюбленого напою.

Останнім часом особливу увагу приділяють здоровому харчуванню, оскільки це, насамперед, один з ключових факторів запобігання низці хронічних захворювань, хороше самопочуття, відновлення організму, енергійність і продуктивність, це зміцнення здоров’я. І, розробляючи план проведення декади з напрямку «Харчові технології», ми не могли обійти таку важливу тему. З метою  виховання навиків здорового харчування, викладач Валентина Петрівна Бистрицька провела з учнями групи 04-19 тренінг «Здорове харчування - запорука життя», де учні мали змогу визначити наскільки правильний їх раціон харчування, як впливають на організм людини ті чи інші продукти, показали вміння складати здорове меню, яке сприяє збереженню здоров’я. Учні отримали корисну інформацію та позивні емоції.

Під час проведення  декати не можна було обійти і застосування інтернет ресурсів. Так, викладач  Оксана Іванівна Минтус підготувала і провела онлайн вебквест «Страви з макаронних виробів» та інтерактивну вправу  «Вироби з пісочного тіста».

Особливо вишуканою, смачною була виставка-продаж кулінарних та кондитерських виробів, де майстри виробничого навчання Ольга Олександрівна Тесленко, Ніна Олександрівна Мартиненко, Світлана Миколаївна Горшечнікова, Інна Сергіївна Костюченко разом з учнями готували чебуреки, рулетики, різні тістечка.

Українська кухня сьогодення змінює  свої страви, вони стають більш вишукані в презентації та приготуванні. З такими новинками нас знайомили майстер виробничого навчання Ольга Анатоліївна Савинська та учениця групи 04-17 Аліна Парнюк. Вони представили до уваги приготування десерту «Lucky Bag» та паштету «Ювілейного».

І закривала декаду виставка новітнього обладнання та інвентарю ресторанного господартсва і майстер-класи учнів по приготуванню страв з використанням даного устаткування. Так, учні групи 04-18 Михайло Охременко і Владислав Бондаренко під керівництвом майстра виробничого навчання Миколи Григоровича Мисика показали застосування гриль-апарату під час приготування шаурми, а учні групи 04-19 Анна Костир і Альона Топчеєва під керівництвом майстра виробничого навчання Любов Олександрівни Осадченко приготували маффіни та продемонстрували їх оздоблення з використанням різних сучасних кондитерських насадок.

Тож, побажаємо нашим майбутнім фахівцям стати справжніми професіонали своєї справи.

Дбайте про майстерність – і майстерність подбає про вас!

Переглядів: 299 | Додав: ShchNV