- 2015 Березень
- 2015 Квітень
- 2015 Травень
- 2015 Червень
- 2015 Липень
- 2015 Серпень
- 2015 Вересень
- 2015 Жовтень
- 2015 Листопад
- 2015 Грудень
- 2016 Січень
- 2016 Лютий
- 2016 Березень
- 2016 Квітень
- 2016 Травень
- 2016 Червень
- 2016 Липень
- 2016 Серпень
- 2016 Вересень
- 2016 Жовтень
- 2016 Листопад
- 2016 Грудень
- 2017 Січень
- 2017 Лютий
- 2017 Березень
- 2017 Квітень
- 2017 Травень
- 2017 Червень
- 2017 Липень
- 2017 Серпень
- 2017 Вересень
- 2017 Жовтень
- 2017 Листопад
- 2017 Грудень
- 2018 Січень
- 2018 Лютий
- 2018 Березень
- 2018 Квітень
- 2018 Травень
- 2018 Червень
- 2018 Липень
- 2018 Серпень
- 2018 Вересень
- 2018 Жовтень
- 2018 Листопад
- 2018 Грудень
- 2019 Січень
- 2019 Лютий
- 2019 Березень
- 2019 Квітень
- 2019 Травень
- 2019 Червень
- 2019 Липень
- 2019 Серпень
- 2019 Вересень
- 2019 Жовтень
- 2019 Листопад
- 2019 Грудень
- 2020 Січень
- 2020 Лютий
- 2020 Березень
- 2020 Квітень
- 2020 Травень
- 2020 Червень
- 2020 Липень
- 2020 Серпень
- 2020 Вересень
- 2020 Жовтень
- 2020 Листопад
- 2020 Грудень
- 2021 Січень
- 2021 Лютий
- 2021 Березень
- 2021 Квітень
- 2021 Травень
- 2021 Червень
- 2021 Липень
- 2021 Серпень
- 2021 Вересень
- 2021 Жовтень
- 2021 Листопад
- 2021 Грудень
- 2022 Січень
- 2022 Лютий
- 2022 Червень
14:37 ПРОФЕСІЇ РЕСТОРАННОГО СЕРВІСУ – ЦЕ СТАБІЛЬНІСТЬ СЬОГОДНІ, ВПЕВНЕНІСТЬ ЗАВТРА, УСПІШНІСТЬ ЗАВЖДИ + Відео | |
Про те, що в ДПТНЗ «Шосткинське вище професійне училище» навчаються талановиті учні, працюють творчі та креативні педагоги, вказує проведення декади відділенням харчових технологій та ресторанного сервісу з 2 березня по 10 березня. Професії «Кухар», «Кондитер», «Майстер ресторанного обслуговування» необхідні та актуальні в усі часи, оскільки без їжі людина не може існувати. Сучасний представник професій напрямку «Харчові технології» має бути справжнім професіоналом, дієтологом, технологом, менеджером, мати талант художника, вишуканий тонкий смак, гарну образну пам’ять та почуття міри. Декада розпочалася віртуальною подорожжю відділенням харчових технологій та ресторанного сервісу, в якій взяли участь учні навчального закладу і всі бажаючі, хто зацікавлений ресторанною справою. Щоб забезпечити якісний процес навчання майбутніх спеціалістів своєї справи та підвищити пізнавальний інтерес до навчання бібліотекар Тетяна Володимирівна Жадан запросила учнів до читальної зали, щоб познайомити з новинками літератури, розширити кругозір в області професійного спрямування. Протягом декади учні, викладачі та майстри виробничого навчання мали змогу зануритися в кондитерське мистецтво і спостерігати «історію на тарілці» (проєкт викладача Наталії Сергіївни Шатських). Ми подорожували країнами Європи, дізнаючись цікаві, захоплюючі історії походження кондитерських виробів і спостерігали майстер-класи з приготування смаколиків. З метою профорієнтаційної роботи, в переддень Жіночого свята «Творча майстерня» проводила майстер-класи по оздобленню пряників з запрошенням учнів шкіл. З радістю, відповідальністю та насолодою діти готували солодкі подарунки для своїх мам та бабусь, а допомагали їм майстри своєї справи Любов Олександрівна Осадченко, Світлана Володимирівна Антоневич та другокусниці Анна Костир, Альона Топчеєва. Готуючи святковий стіл до жіночого свята, бажано скористатися порадами фахівців, і в цьому допомогла:
Ну, а хто не смакує каву? Щоб спонукати здобувачів освіти до кращого оволодіння майбутньою справою, викладач Марина Миколаївна Клименко ознайомила учнів з професією «Бариста», сортами кави, способами приготування та подачі цього улюбленого напою. Останнім часом особливу увагу приділяють здоровому харчуванню, оскільки це, насамперед, один з ключових факторів запобігання низці хронічних захворювань, хороше самопочуття, відновлення організму, енергійність і продуктивність, це зміцнення здоров’я. І, розробляючи план проведення декади з напрямку «Харчові технології», ми не могли обійти таку важливу тему. З метою виховання навиків здорового харчування, викладач Валентина Петрівна Бистрицька провела з учнями групи 04-19 тренінг «Здорове харчування - запорука життя», де учні мали змогу визначити наскільки правильний їх раціон харчування, як впливають на організм людини ті чи інші продукти, показали вміння складати здорове меню, яке сприяє збереженню здоров’я. Учні отримали корисну інформацію та позивні емоції. Під час проведення декати не можна було обійти і застосування інтернет ресурсів. Так, викладач Оксана Іванівна Минтус підготувала і провела онлайн вебквест «Страви з макаронних виробів» та інтерактивну вправу «Вироби з пісочного тіста». Особливо вишуканою, смачною була виставка-продаж кулінарних та кондитерських виробів, де майстри виробничого навчання Ольга Олександрівна Тесленко, Ніна Олександрівна Мартиненко, Світлана Миколаївна Горшечнікова, Інна Сергіївна Костюченко разом з учнями готували чебуреки, рулетики, різні тістечка. Українська кухня сьогодення змінює свої страви, вони стають більш вишукані в презентації та приготуванні. З такими новинками нас знайомили майстер виробничого навчання Ольга Анатоліївна Савинська та учениця групи 04-17 Аліна Парнюк. Вони представили до уваги приготування десерту «Lucky Bag» та паштету «Ювілейного». І закривала декаду виставка новітнього обладнання та інвентарю ресторанного господартсва і майстер-класи учнів по приготуванню страв з використанням даного устаткування. Так, учні групи 04-18 Михайло Охременко і Владислав Бондаренко під керівництвом майстра виробничого навчання Миколи Григоровича Мисика показали застосування гриль-апарату під час приготування шаурми, а учні групи 04-19 Анна Костир і Альона Топчеєва під керівництвом майстра виробничого навчання Любов Олександрівни Осадченко приготували маффіни та продемонстрували їх оздоблення з використанням різних сучасних кондитерських насадок. Тож, побажаємо нашим майбутнім фахівцям стати справжніми професіонали своєї справи. Дбайте про майстерність – і майстерність подбає про вас!
| |
Переглядів: 368 | Додав: ShchNV |