П`ятниця, 29.03.2024, 13:34
ЦЕНТР КАР'ЄРИ               АБІТУРІЄНТАМ               УЧНЯМ І БАТЬКАМ               ВИПУСКНИКАМ               НОВИНИ САЙТУ
Меню сайту
Статистика
Пошук
Календар
«  Березень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архів записів
Головна » 2021 » Березень » 2 » «ТВОРЧА МАЙСТЕРНЯ» ШОСТКИНСЬКОГО ВПУ + Відео
12:25
«ТВОРЧА МАЙСТЕРНЯ» ШОСТКИНСЬКОГО ВПУ + Відео

Починаючи з раннього дитинства, діти дізнаються про різні професії через казки, мультфільми та власні спостереження. Неможна нав’язувати дітям, ким їм бути в майбутньому, потрібно допомогти їм розібратися, розкрити свої  таланти. Чим більше різноманітних вмінь та навичок отримає дитина у ранньому віці, тим  легше їй буде знайти себе у дорослому житті.

З метою мотивації молоді до здобуття професійних компетентностей на базі Шосткинського  вищого професійного училища була створена так звана «Творча майстерня».

Ініціатором та ідейним лідером «Творчої майстерні»  є майстер виробничого навчання Осадченко Любов Олександрівна. Разом з нею працюють майстри Антоневич Світлана Володимирівна, Савинська Ольга Анатоліївна.

Основним напрямком роботи є проведення майстер-класів для учнів шкіл з метою популяризації професії «Кухар, кондитер».

Також майстри «Творчої майстерні» працюють над розробкою і впровадженням у програму виробничого навчання рецептур та технологій за сучасними напрямками в харчовій промисловості:

  1. Дизайн і оформлення пряників.
  2. Пасхальні кулечі.
  3. 3D-желе.
  4. Дизайн та створення малюнків для харчового принтера.

Творча майстерня почала працювати ще весною 2018 року, коли до нашого училища  завітала громадська організація «Потрібні люди».

Насьогодні нашу «Творчу майстерню» відвідали більше тисячі дітей. Це учні дошкільних навчальних закладів, загальноосвітніх шкіл міста та району, пришкільних таборів, станції юних натуралістів.

В своїй роботі майстри намагаються враховувати вікові та індивідуальні особливості дітей, створювати майстер класи цікаві кожному з них.

Майстер-класи проводяться за програмами від простого до більш складного. Спочатку це майстер-класи по виготовленню булочок з дріжджового тіста, потім учні пробують робити плюшки, працюють з французьким тістом, готують різні варіанти сосисок в тісті, пробують себе в ролі піцейоли.

Також ми пропонуємо тематичні майстер-класи до різних свят: до дня 40 святих діти робили пташок з тіста, розмальовували пряники до Нового року, Святого Миколая, дня всіх закоханих, свята 8 березня.

В рамках тижня «Світ професій» нас відвідували першачки НУШ.

Також в рамках тижня професій «Кухар, кондитер», був проведений кулінарний квест,  останньою станцією якого  було приготування болгарської піци.

Окрім поринання у світ кондитерського мистецтва, учасники МК знайомляться з училищем під час екскурсій по майстерням і лабораторіям інших професій відвідують наш музей.

Такі заходи цікаві не тільки учням, а й їх батькам, учителям, що приходять  до нас разом з дітьми. Вони бачать життя училища зсередини, наших учнів, педагогів і змінюють своє ставлення до профтехосвіти.

До проведення майстер-класів залучаються обдаровані  учні нашого училища, показуючи школярам, яким професійним компетентностям можна оволодіти в нашому навчальному закладі.

Окрім проведення майстер-класів, наша «Творча майстерня» розробляє і впроваджує нові рецептури відповідно до сучасних вимог кондитерїї.

Так, нами було розроблено унікальну рецептуру пряничного тіста та пасок.

Творча майстерня на пасхальні свята розробила  три різновиди пасок – більш традиційна з сухофруктами, цитрусова і двокольорова шоколадна.

Виготовляються пряничні набори до Нового року, дня святого Валентина, 8 березня, Великодня, смачні смаколики для учасників відкритого фестивалю «Вареники-Шостка-Фест», для учасників обласних змагань з акробатики, для Шосткинського міського товариства допомоги дітям-інвалідам та інвалідам дитинства «Турбота».

Бачити вдячні захопливі очі  маленьких гостей – це найвища нагорода для майстрів «Творчої майстерні». Після їх щирих «дякую» хочеться працювати, вигадувати нові і цікаві проєкти, рухатися вперед і не зупинятися на досягнутому!

Майстер виробничого навчання С.В. Антоневич

Переглядів: 344 | Додав: ShchNV