П`ятниця, 19.04.2024, 11:37
ЦЕНТР КАР'ЄРИ               АБІТУРІЄНТАМ               УЧНЯМ І БАТЬКАМ               ВИПУСКНИКАМ               НОВИНИ САЙТУ
Меню сайту
Статистика
Пошук
Календар
«  Березень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Головна » 2020 » Березень » 27 » ПРОФЕСІЯ «ЗІ СМАКОМ»
10:36
ПРОФЕСІЯ «ЗІ СМАКОМ»

«Знати про їжу людина повинна не менше, ніж про математику або про рідну мову»
(Гордон Рамзи)

Харчування – це невід’ємна частина нашого життя, необхідна, як повітря, що приносить море задоволень, робить нас працездатними, здоровими і щасливими. Цій сфері завжди приділялася найпильніша увага, а фахівці в галузі організації харчування і виробництва харчових продуктів завжди мали і матимуть високий соціальний статус.

Саме таких висококваліфікованих фахівців готують в ДПТНЗ «Шосткинське вище професійне училище», які після отримання кваліфікації кухар IV розряду вже з 2020 року матимуть  рівень фахової передвищої освіти.

Відповідно до Закону України «Про освіту» одним з невід’ємних складників системи освіти є фахова передвища освіта, яка передбачає здобуття кваліфікацій, що відповідають п’ятому рівню Національної рамки кваліфікацій. Підготовка проводиться за освітньо-кваліфікаційним ступенем фахового молодшого бакалавра. Фахівець з галузі харчових технологій має можливість займатися виробничо-технологічною, організаційно-керівною, проектно-конструкторською, управлінською діяльністю на підприємствах харчової та переробної промисловості.  Так, в ДПТНЗ «Шосткинське вище професійне училище» отримана ліцензія на підготовку фахового молодшого бакалавра з 2020 року. Після завершення навчання здобувачі освіти отримуватимуть дипломи молодших бакалаврів.

Випускники можуть займати такі посади:

  • Кухар V розряд
  • Шеф-кухар
  • Кухар-кондитер
  • Кухар-технолог
  • Sous-chef de Cuisine (су-шеф; помічник шеф-кухаря)
  • Виробник харчових продуктів, напівфабрикатів
  • Завідувач складських приміщень

А також після отримання диплому молодшого бакалавра наші випускник  мають право продовжити навчання на третьому курсі вищих навчальних закладів.

Прикладом успішності є випускник Хрестиков Володимир, який працює шеф-кухарем в Середино-Будському ресторані «Євразія».

 

Харчова промисловість України залишилася єдиною галуззю, яка в умовах економічної кризи не лише не знизила обсягів виробництва, але і продовжує їх активно нарощувати. Ключовою фігурою сучасного виробництва стає висококваліфікований технолог, без якого підприємство працювати не може. Можна бути переконаним, що працевлаштування і високий рівень заробітної платні випускників гарантований.

Чекаємо на навчання випускників, які отримали диплом кваліфікованого робітника з професії «Кухар» IV розряду для продовження навчання,  але вже як МОЛОДШИЙ БАКАЛАВР.

Ольга САВИНСЬКА,
майстер виробничого навчання

Переглядів: 304 | Додав: ShchNV