П`ятниця, 19.04.2024, 09:27
ЦЕНТР КАР'ЄРИ               АБІТУРІЄНТАМ               УЧНЯМ І БАТЬКАМ               ВИПУСКНИКАМ               НОВИНИ САЙТУ
Меню сайту
Статистика
Пошук
Календар
«  Березень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Головна » 2020 » Березень » 4 » КУХАР - МОЯ ПРОФЕСІЯ, МОЄ СПРАВЖНЄ ТА МАЙБУТНЄ!
14:12
КУХАР - МОЯ ПРОФЕСІЯ, МОЄ СПРАВЖНЄ ТА МАЙБУТНЄ!

Я ОБРАВ ЦЮ ПРОФЕСІЮ СВІДОМО І
СТАВ УСПІШНОЮ ЛЮДИНОЮ!

Я, Шелег Павло, навчався в Державному професійо-технічному навчальному закладі «Шосткинське вище професійне училище» в групі № 22. Училище закінчив з червоним дипломом і отримав професію «Кухар» 5 розряду.

Азам майбутньої професії я навчився на уроках виробничого навчання в навчальних лабораторіях училища під керівництвом майстра виробничого навчання Горшечнікової Світлани Миколаївни.

Практичні навички я отримав в умовах реального громадського харчування під час виробничої практики на Чорноморському узбережжі.

Після служби в лавах Збройних Сил України пішов працювати за улюбленою професією до ресторану європейської кухні «Сільвер», що в смт Бречи Чернігівської області. «Сільвер» – це ресторан з традиціями італійської та французької  кухонь, де про їх смак, секрети та принади знають усе!

Уміють готувати всі, навіть непрофесіонали, але професія кухаря - це щось унікальне, це особлива творчість, яка надихає, вселяє в душу прекрасне, допомагає жити і працювати, це вміння творити і фантазувати кожен день.

До першої роботи я поставився з відповідальністю й уважно записував усі рецепти. Власники розгледіли у мені потенціал, і вже через 2 роки я став шефом – ще дещо невпевненим та молодим, однак з величезним бажанням пізнавати, вчитися та рости!

Кожного разу ми намагаємось здивувати гостей та закохати їх в європейську кухню!

Зараз я працюю шеф-кухарем з молодою командою фахівців у цьому ресторані і запрошую наших учнів-випускників на роботу, де вони зможуть опанувати всі тонкощі французької та італійської кухні.

Я радий, що зможу приносити людям задоволення, що зможу їх смачно годувати і балувати креативними стравами. Я вважаю свою професію кухаря найгуманнішої і головною професією в світі.

Так, я пишаюся своїм вибором!

В першу чергу – талант. Успішний кухар із людини без таланту не вийде. Важливо відчувати смаки та аромати, знатися на пряних спеціях. Потрібно не просто спробувати, а вловити аромат – той самий насичений та яскраво виражений. Якщо не відчуваєш його – готуєш як робот. На щастя, зараз ми працюємо не як в часи Союзу – за однією кулінарною книгою, в нашому розпорядженні інтернет та мільйони варіацій страв. Аби фантазії вистачало!

Павло Шелег, випускник Шосткинського ВПУ

Переглядів: 634 | Додав: ShchNV