П`ятниця, 25.09.2020, 01:18
ЗМІШАНЕ НАВЧАННЯ               ЦЕНТР КАР'ЄРИ               АБІТУРІЄНТАМ               УЧНЯМ І БАТЬКАМ               ВИПУСКНИКАМ               НОВИНИ САЙТУ
Меню сайту
Статистика
Пошук
Календар
«  Березень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Головна » 2020 » Березень » 24 » «ГАРНИЙ КУХАР ВАРТИЙ ЛІКАРЯ»
11:27
«ГАРНИЙ КУХАР ВАРТИЙ ЛІКАРЯ»

Приготування їжі, кухарська справа, є давнім мистецтвом. Головне призначення кухаря – готувати не тільки смачну, але й корисну їжу. В народі кажуть: «Гарний кухар вартий лікаря», і недарма, бо, використовуючи чотири основні смаки й різні пахощі, кухар приготовленою їжею впливає на емоційну сферу психіки людини.

Кухарська справа виникла разом з потребою первісної людини у харчуванні. З розвитком людини вдосконалювались методи приготування страв. Поєднуючи чотири основних смаки (солодкий, кислий, солоний, гіркий), використовуючи широку гаму запахів та ароматів, майстер-кухар створює вироби кулінарного мистецтва.

Сьогодні тисячі кухарів працюють в кафе, їдальнях, ресторанах, барах, кафетеріях, елітних бізнес-клубах.

Головне завдання кухаря – готувати смачні, корисні для здоров’я страви. Крім цього, кухарю потрібно мати творчу фантазію, щоб задовольнити смаки найвибагливіших клієнтів.

В обов’язки кухаря входить:

  • отримання сировини і її переробка;
  • зберігання продуктів;
  • приготування всіх видів страв;
  • оформлення страв.

Кухар повинен знати:

  • асортимент, рецептури, технологію приготування всіх видів страв,
  • режим і тривалість теплової обробки продуктів,
  • основні види сировини, їх кулінарне призначення,
  • ознаки доброякісності продуктів,
  • норми співвідношення та закладання сировини під час приготування страв,
  • температурні режими подання страв.

Професія кухаря вимагає від людини фізичної витривалості, додержання правил особистої гігієни, акуратності, спостережливості, уважності. Крім того професія вимагає постійного пошуку, творчої фантазії.

ДПТНЗ «Шосткинське вище професійне училище» вже протягом багатьох років готує висококваліфікованих Кухарів.

У нас Вас навчать:

  • поєднувати традиційну і сучасну, святкову і повсякденну кухню;
  • готувати різноманітні страви з риби, м'яса, овочів;
  • подавати кулінарні вироби в бенкетному виконанні;
  • розробляти і розширювати власні рецепти, виховувати смак – основу кулінарного мистецтва; отримувати насолоду від приготування та оформлення страв.

Світлана Антоневич, майстер в/н

Переглядів: 283 | Додав: ShchNV