- 2015 Березень
- 2015 Квітень
- 2015 Травень
- 2015 Червень
- 2015 Липень
- 2015 Серпень
- 2015 Вересень
- 2015 Жовтень
- 2015 Листопад
- 2015 Грудень
- 2016 Січень
- 2016 Лютий
- 2016 Березень
- 2016 Квітень
- 2016 Травень
- 2016 Червень
- 2016 Липень
- 2016 Серпень
- 2016 Вересень
- 2016 Жовтень
- 2016 Листопад
- 2016 Грудень
- 2017 Січень
- 2017 Лютий
- 2017 Березень
- 2017 Квітень
- 2017 Травень
- 2017 Червень
- 2017 Липень
- 2017 Серпень
- 2017 Вересень
- 2017 Жовтень
- 2017 Листопад
- 2017 Грудень
- 2018 Січень
- 2018 Лютий
- 2018 Березень
- 2018 Квітень
- 2018 Травень
- 2018 Червень
- 2018 Липень
- 2018 Серпень
- 2018 Вересень
- 2018 Жовтень
- 2018 Листопад
- 2018 Грудень
- 2019 Січень
- 2019 Лютий
- 2019 Березень
- 2019 Квітень
- 2019 Травень
- 2019 Червень
- 2019 Липень
- 2019 Серпень
- 2019 Вересень
- 2019 Жовтень
- 2019 Листопад
- 2019 Грудень
- 2020 Січень
- 2020 Лютий
- 2020 Березень
- 2020 Квітень
- 2020 Травень
- 2020 Червень
- 2020 Липень
- 2020 Серпень
- 2020 Вересень
- 2020 Жовтень
- 2020 Листопад
- 2020 Грудень
- 2021 Січень
- 2021 Лютий
- 2021 Березень
- 2021 Квітень
- 2021 Травень
- 2021 Червень
- 2021 Липень
- 2021 Серпень
- 2021 Вересень
- 2021 Жовтень
- 2021 Листопад
- 2021 Грудень
- 2022 Січень
- 2022 Лютий
- 2022 Червень
08:27 Віват ВАРЕНИКАМ! | ||||||||||||||||
Ми цього року вчетверте наліпимо вареників! (з класичного репертуару команди «Шосткинське ВПУ») Коли публічний позаурочний захід переходить до розряду традиційних, то його рано чи пізно починають очікувати, як свято. З усіма традиційними атрибутами, як-от: підготовка сценарію (в бойових, як завжди, умовах); репетиції, поки язик на зубах не повисне; ділові суперечки на швидкості 120 кілометрів за хвилину й паралельно, не збавляючи оборотів, - 40 слів за секунду… І це – не рахуючи супер-пупер-важливого процесу створення себе як просто красивої жінки (зачіска, макіяж, парадна сукня…), хоч ментально ти чотири дні вже як божевільний від творчого процесу педагог (чи педагогиня? А… все одно – хоч русалка з болота, головне – щоб гостям було весело, цікаво й затишно). Ось такого вигляду мало наше рідне Шосткинське вище професійне училище 5 листопада 2019 року, незважаючи на похмурий, дощовий осінній день. Вівторок цього року теж старався, як міг, і видався з самого ранку по-літньому теплим. Приємний ажіотаж відчувався всюди, бо ж ВАРЕНИКИ!!! На урочисте відкриття вареничного фестивалю завітали поважні гості:
Звертаючись до присутніх, вони відзначили велике значення Відкритого фестивалю «Вареники-Шостка-Фест», який не просто перетворився на візитівку Шосткинського ВПУ як професійно-технічного навчального закладу, а допоміг його учасникам розкрити свої таланти, збагатити власне життя, наповнити його приємними сторінками особистих перемог. Фестиваль уже може підводити певні підсумки: сьогодні будо презентовано книгу «Цікаве і корисне про вареники (дослідження та практичні рекомендації від учасників Відкритого фестивалю «Вареники-Шостка-Фест)». Це – перша книга зазначеної тематичної серії. До збірника ввійшли цікаві, а часом і автентичні рецепти вареників, презентовані на фестивалі протягом 2016-2018 років. Рецепти супроводжуються ілюстраціями, корисними підказками для господинь та розлогими історичними матеріалами стосовно історії національної страви. Збірник підготовлений авторським колективом, до складу якого ввійшли:
Усі бажаючі можуть замовити книгу на згадку та використання в побуті для підняття власного престижу перед рідними, друзями та гостями. Шанувальники фестивалю, які тримають руку на «пульсі» училищних подій, уже вивчили склад оргкомітету та журі, а особливо уважно – положення, в якому цього разу присутній ряд суттєвих нововведень, мета яких – залучити до участі максимальну кількість учасників і в той же час більшою мірою «дисциплінувати» політ їхньої кулінарної фантазії. Можливо, при першому ознайомленні трохи й замакітрилось у голові, але заявки від команд довели, що учасники все правильно зрозуміли і вчасно зреагували на оновлені правила, а подальша практична частина фестивалю надасть змогу розібратися і в технологічних новаціях, які не вплинули на сердечну атмосферу сьогоднішнього заходу. Теплими словами до команд звернулись: голова журі Віктор ТУКАЛО, інженер-технолог харчової промисловості, приватний підприємець з виготовлення борошняних виробів, голова оргкомітету Наталія СКОМОРОХА, заступник директора з навчально-виховної роботи. Четвертий Відкритий фестиваль «Вареники-Шостка-Фест» проводиться за традиційної підтримки
Змагатись між собою (а радше – не змагатись, а по-дружньому ділитися любов'ю до вареників) будуть 40 команд за чотирма рівнями професійної підготовки. Загальний графік практичної частини Четвертого Відкритого фестивалю «Вареники-Шостка-Фест» виглядає так:
Більш детально ми будемо знайомити всіх охочих і небайдужих з перебігом фестивалю в подальші вівторки протягом найближчого часу, а поки що традиційно бажаємо учасникам творчого натхнення і смачних сюрпризів! Т. Ануфрієва, прес-центр | ||||||||||||||||
Переглядів: 584 | Додав: ShchNV |