П`ятниця, 26.04.2024, 06:52
ЦЕНТР КАР'ЄРИ               АБІТУРІЄНТАМ               УЧНЯМ І БАТЬКАМ               ВИПУСКНИКАМ               НОВИНИ САЙТУ
Меню сайту
Статистика
Пошук
Календар
«  Листопад 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Архів записів
Головна » 2019 » Листопад » 7 » Віват ВАРЕНИКАМ!
08:27
Віват ВАРЕНИКАМ!

Ти втретє цього літа зацвітеш
(з репертуару гурту «Плач Єремії»)

Ми цього року вчетверте наліпимо вареників!

(з класичного репертуару команди «Шосткинське ВПУ»)

Коли публічний позаурочний захід переходить до розряду традиційних, то його рано чи пізно починають очікувати, як свято. З усіма традиційними атрибутами, як-от: підготовка сценарію (в бойових, як завжди, умовах); репетиції, поки язик на зубах не повисне; ділові суперечки на швидкості 120 кілометрів за хвилину й паралельно, не збавляючи оборотів, - 40 слів за секунду… І це – не рахуючи супер-пупер-важливого процесу створення себе як просто красивої жінки (зачіска, макіяж, парадна сукня…), хоч ментально ти чотири дні вже як божевільний від творчого процесу педагог (чи педагогиня? А… все одно – хоч русалка з болота, головне – щоб гостям було весело, цікаво й затишно).

Ось такого вигляду мало наше рідне Шосткинське вище професійне училище 5 листопада 2019 року, незважаючи на похмурий, дощовий осінній день. Вівторок цього року теж старався, як міг, і видався з самого ранку по-літньому теплим. Приємний ажіотаж відчувався всюди, бо ж ВАРЕНИКИ!!!

На урочисте відкриття вареничного фестивалю завітали поважні гості:

  • Ніна СІВАЄВА, заступник Шосткинського міського голови;
  • Катерина ШЕЙКІНА, методист НМЦ ПТО у Сумській області.

     Звертаючись до присутніх, вони відзначили велике значення Відкритого фестивалю «Вареники-Шостка-Фест», який не просто перетворився на візитівку Шосткинського ВПУ як професійно-технічного навчального закладу, а допоміг його учасникам розкрити свої таланти, збагатити власне життя, наповнити його приємними сторінками особистих перемог.

     Фестиваль уже може підводити певні підсумки: сьогодні будо презентовано книгу «Цікаве і корисне про вареники (дослідження та практичні рекомендації від учасників Відкритого фестивалю «Вареники-Шостка-Фест)». Це – перша книга зазначеної тематичної серії. До збірника ввійшли цікаві, а часом і автентичні рецепти вареників, презентовані на фестивалі протягом 2016-2018 років. Рецепти супроводжуються ілюстраціями, корисними підказками для господинь та розлогими історичними матеріалами стосовно історії національної страви. Збірник підготовлений авторським колективом, до складу якого ввійшли:

  • Олександр ГУРБА, директор училища – автор ідеї;
  • Ніна МАРТИНЕКО, майстер виробничого навчання – укладач;
  • Тамара АНУФРІЄВА, методист – редагування матеріалів;
  • Олена КОВАЛЕНКО, майстер виробничого навчання – комп’ютерна верстка.

Усі бажаючі можуть замовити книгу на згадку та використання в побуті для підняття власного престижу перед рідними, друзями та гостями.

Шанувальники фестивалю, які тримають руку на «пульсі» училищних подій, уже вивчили склад оргкомітету та журі, а особливо уважно – положення, в якому цього разу присутній ряд суттєвих нововведень, мета яких – залучити до участі максимальну кількість учасників і в той же час більшою мірою «дисциплінувати» політ їхньої  кулінарної фантазії. Можливо, при першому ознайомленні трохи й замакітрилось у голові, але заявки від команд довели, що учасники все правильно зрозуміли і вчасно зреагували на оновлені правила, а подальша практична частина фестивалю надасть змогу розібратися і в технологічних новаціях, які не вплинули на сердечну атмосферу сьогоднішнього заходу. Теплими словами до команд звернулись: голова журі Віктор ТУКАЛО, інженер-технолог харчової промисловості, приватний підприємець з виготовлення борошняних виробів, голова оргкомітету Наталія СКОМОРОХА, заступник директора з навчально-виховної роботи.

Четвертий Відкритий фестиваль «Вареники-Шостка-Фест» проводиться за традиційної підтримки

  • Шосткинського міського виконавчого комітету,
  • Народного депутата України Ігоря МОЛОТКА,
  • ПАТ «Шосткинський хлібокомбінат»,
  • Коледжу бізнесу та аналітики Національної академії статистики, обліку і аудиту (м. Київ).

Змагатись між собою (а радше – не змагатись, а по-дружньому ділитися любов'ю до вареників) будуть 40 команд за чотирма рівнями професійної підготовки.

Загальний графік практичної частини Четвертого Відкритого фестивалю «Вареники-Шостка-Фест» виглядає так:

Дата проведення практичної частини

Категорія команд (кількість команд)

12.11.2019

Аматорський мікс (7 команд)

19.11.2019

Юні аматори (5 команд)

26.11.2019

Юні аматори (6 команд)

03.12.2019

Юні аматори (5 команд)

10.12.2019

Фанати вареників (6 команд)

17.12.2019

Фанати вареників (6 команд)

24.12.2019

Метри кулінарії (5 команд)

Більш детально ми будемо знайомити всіх охочих і небайдужих з перебігом фестивалю в подальші вівторки протягом найближчого часу, а поки що традиційно бажаємо учасникам творчого натхнення і смачних сюрпризів!

Т. Ануфрієва, прес-центр

Переглядів: 518 | Додав: ShchNV