Субота, 20.04.2024, 01:31
ЦЕНТР КАР'ЄРИ               АБІТУРІЄНТАМ               УЧНЯМ І БАТЬКАМ               ВИПУСКНИКАМ               НОВИНИ САЙТУ
Меню сайту
Статистика
Пошук
Календар
«  Листопад 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Архів записів
Головна » 2019 » Листопад » 4 » Відповідальна правова поведінка повинна стати нормою для кожного учня Шосткинського ВПУ!
16:41
Відповідальна правова поведінка повинна стати нормою для кожного учня Шосткинського ВПУ!

У жовтні місяця в училищі традиційно проходить місячник правового виховання. З учнями І-ІІІ курсів проведені тематичні заняття, години психолога з формування відповідальної правової поведінки, профілактики  правопорушень та злочинності серед неповнолітніх.

Формуванню правових знань і перетворенню їх у переконання сприяє висвітлення їх сутності в тісному зв`язку з загальнолюдськими моральними принципами. Мораль, її категорії – це немов би внутрішній страж, внутрішня основа правових норм і принципів, що не дозволяють молодим людям скоювати протиправні вчинки.

Увага учнів акцентується на тому, що закони, правові норми втілюють основні соціальні цінності, базуються на принципах моралі, що норми права необхідні для регулювання поведінки людини в суспільстві.

Підкреслення взаємодії моральних і правових норм у процесі формування правових знань, усвідомлення учнями того, що право не тільки втілює моральні загальнолюдські цінності, а й охороняє і захищає їх, сприяє формуванню ціннісно-правових орієнтацій, якими він має керуватися в своїй поведінці.

В бібліотеці Шосткинського ВПУ постійно діє виставка літератури з правової тематики.

Особлива увага була приділена темі торгівлі людьми. З метою формування та розвитку особистості, здатної вибудовувати конструктивні стратегії поведінки у небезпечних ситуаціях, формуванню негативного ставлення та запобігання явища торгівлі людьми і пов язаних з ним злочинами  соціально-психологічною службою закладу проведено розвивальні, превентивні заходи. Лекторій з керованим переглядом відеофільму «Життя на продаж» провели практичний психолог Приходько Анжела Борисівна та соціальний педагог Лавриненко Тетяна Михайлівна. Учні отримали інформацію по суті надважливого на сьогоднішній день питання та поради, які убезпечують людину від потрапляння в тенета торгівців живим товаром.

Бути відповідальним, обережним, обізнаним і розсудливим – дуже важливо для молодої людини. Адже попереду – весь життєвий шлях . Необхідно дбати про його безпеку !

Практичний психолог  А.Б.Приходько

Переглядів: 383 | Додав: ShchNV