Четвер, 28.03.2024, 20:38
ЦЕНТР КАР'ЄРИ               АБІТУРІЄНТАМ               УЧНЯМ І БАТЬКАМ               ВИПУСКНИКАМ               НОВИНИ САЙТУ
Меню сайту
Статистика
Пошук
Календар
«  Березень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Головна » 2017 » Березень » 23 » Училище показало себе і свої перспективи + Відео
16:52
Училище показало себе і свої перспективи + Відео

21 березня 2017 року в Шосткинському вищому професійному училищі пройшов традиційний «День кар’єри». Цього разу і сам захід тривав довше (дві години!), і гостей було більше, і, як виявилось згодом, народного розголосу про майбутнє дійство як по Шостці, так і по району розносилось ширше.

Перше, що мене дуже приємно вразило, - це публіка: чемна, вихована, ніхто не штовхався й не галасував, юнаки пропускали до зали представниць прекрасної статі, знайомих і чужих… До ЦЕВ «Юність», крім рідних учнів І-ІV курсів, завітали школярі разом з класними керівниками, друзі-подруги наших учениць-учнів, рідня різного рангу і звань… Була помічена серед публіки навіть директор Шосткинської ЗОШ № 1, а це дорогого коштує!

Моє натреноване око помічало, як хвилювалась наша замполіт Наталія Петрівна. З’явилась «підозра» про те, що підготувалось щось грандіозне й феєричне… Передчуття не обдурили: «День кар’єри» вдався на славу!

Крім традиційних гостей в особі представників міськвиконкому та міського центру зайнятості, до нас завітали наукові співробітники вищих навчальних закладів, відомих не лише в Україні, а й за її межами. Це – Шосткинський інститут СумДУ, Конотопський інженерно-педагогічний технікум (теж одне з відділень СумДУ), а також Київський національний університет культури і мистецтв (знаменитий «Поплавок»!) та його «молодший брат» - приватний ВНЗ «Київський університет культури».

Ми знали про столичних гостей, а також про те, що вони приїдуть з «подарунками» - художніми номерами у виконанні студентів-майбутніх професіональних артистів. І, знаєте, якось так…хвилювання виникало…і мороз по тілу… Як на їхньому фоні наші виконавці виглядатимуть?..

А тепер, коли залишились прекрасні враження і спогади… Шановні НАШІ виконавці! Киньте в мене камінь за мої сумніви! Усі глядачі переконались, що наші, рідні учасники художньої САМОДІЯЛЬНОСТІ аж ніяк не поступаються майбутнім ПРОФЕСІОНАЛАМ. Так, номери були різні за манерою виконання, але жоден з них не поступався за майстерністю. Були романтичні номери (віденський вальс, наприклад, або скрипічний міні-концерт від киян, попурі з українських естрадних пісень у виконанні ансамблю «Сузір’я» від ШІ СумДУ). І тут стався другий момент, що вразив особисто мене: підліткова, комп’ютеризована до кінчиків пальців маса СЛУХАЛА класичні інструменти, та ще й скрипки! А це означає, що ми, педагоги, можемо пишатись шосткинською молоддю!

…Були номери гумористичні, де поруч з дорослими педагогами виступали учні і саме вони ставали родзинкою виступу. Часом номери були такими гарними, що автор цих рядків забувала робити вчасні нотатки, а, роззявивши рота й поринувши в нірвану, тільки дивилась і слухала…

Шановні гості нашого сайту, це все приказка була, позитивні емоції, щоб не було нудно, а правда полягає ось у чому: головною метою заходу була все-таки інформація про досягнення учнів і перспективи навчання в Шосткинському ВПУ. Різні джерела інформації намагаються задурити нам голови про те, що не в грошах нібито щастя, хоча самі ці «джерела» за грішми трусяться, як циган за гарним конем. На моє переконання, матеріальна сторона життя багато на що впливає, хоча, звичайно, і не є такою вже занадто головною. А гроші – це результат правильної професійної діяльності, своєчасної реалізації власних здібностей і талантів. І шлях цей цілком може розпочатись із вступу до Шосткинського ВПУ.

 Під час концерту, присвяченому «Дню кар’єри», не раз наголошувалось про те, як склались чи складаються долі наших випускників. Гості-представники ВНЗ  говорили про наших випускників, які навчаються на їхніх факультетах. А центральною подією заходу традиційно стало оприлюднення та нагородження кращих учнів училища, які ввійшли до знаменитого «ТОП-19» 2017 року. Дипломи, за традицією, вручали випускники нашого ж таки училища, які реалізували себе в Шостці (навіть у нашому училищі), в інших областях України або й за кордоном (у Південній Америці, наприклад). Крім дипломів,  «топівці» отримали ще й грошові премії, адже наше училище прагне підтримувати працьовитих учнів не лише морально, а й матеріально за будь-які досягнення: у навчанні, у роботі й опануванні власне професії (якщо немає хисту до високих наук, але є роботящі руки), у спорті, у громадській діяльності та багатьох інших гранях студентського життя.

…Очі київської гості з КНУКіМу горіли від захвату, коли вона дивилась на сцену! «Я бачу багатьох ваших учнів у нашому ВНЗ! Це наші майбутні студенти!» - зізналась вона після концерту нашому замполіту Скоморосі Наталії Петрівні. І це для мене було третім сюрпризом: виходить, на наших учнів відкривають полювання столичні виші України! І випускники наші можуть БЕЗ ЗНО вступати на ІІ чи ІІІ курс вишу за профілем навчання в училищі.

І останнє моє сьогоднішнє слово – до тих наших учнів, нинішніх чи майбутніх, які в силу різних об’єктивних причин не зможуть потрапити до ВНЗ. Дорогі хлопці й дівчата! Будь-яка держава тримається не лише на професорах-академіках-артистах, але й на простих «роботягах». ПРОСТИЙ РОБІТНИК-МАЙСТЕР СВОЄЇ СПРАВИ, ВІДПОВІДАЛЬНИЙ І ПРАЦЬОВИТИЙ, – ЦЕ ТЕЖ ПРОФЕСІОНАЛ, ЯКИЙ  МОЖЕ  ГІДНО СТАТИ ПОРУЧ З БУДЬ-ЯКИМ ПРЕДСТАВНИКОМ ІНТЕЛЕКТУАЛЬНИХ   ПРОФЕСІЙ. ГОЛОВНЕ – БУТИ СВІДОМИМ ЩОДО ВЛАСНОГО ПРОФЕСІЙНОГО ВИБОРУ І ВІРНО ОБИРАТИ ЖИТТЄВІ  ЦІННОСТІ.

ПОВАЖАЙТЕ СЕБЕ, СВОЮ СПРАВУ –
І СВІТ ПОВАЖАТИМЕ ВАС!

Т. Ануфрієва,
методист Шосткинського ВПУ

Фоторепортаж заходу

Сюжети місцевого телебачення:

Переглядів: 499 | Додав: ShchNV