Четвер, 28.03.2024, 12:15
ЦЕНТР КАР'ЄРИ               АБІТУРІЄНТАМ               УЧНЯМ І БАТЬКАМ               ВИПУСКНИКАМ               НОВИНИ САЙТУ
Меню сайту
Статистика
Пошук
Календар
«  Квітень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Архів записів
Головна » 2016 » Квітень » 27 » ТИЖДЕНЬ ПРОФЕСІЇ «СЛЮСАР З РЕМОНТУ АВТОМОБІЛІВ»
08:16
ТИЖДЕНЬ ПРОФЕСІЇ «СЛЮСАР З РЕМОНТУ АВТОМОБІЛІВ»

Наступною професією, якій був присвячений тиждень з 18 по 22 квітня – це професія «Слюсар з ремонту автомобілів». Слід зауважити, що проведення «тижнів професій» в Шосткинському вищому професійному училищі стало невідємною частиною життя училища, яскравим святом для учнівської молоді та прекрасною можливістю усім іншим жителям та гостям м.Шостка познайомитися з навчальним закладом, його життям та допомогти визначитися абітурієнтам у виборі майбутньої професії.

У рамках Тижня проведено багато цікавих та пізнавальних закладів, покликаних підкреслити значення професії «Слюсар з ремонту автомобілів» у майбутньому молодого покоління, перспективи розвитку та трансформації у сьогоденні автоіндустрії загалом. Яскравим початком  стала виставка учнівських газет, яка відбулася 18 квітня на 2-ому поверсі навчального корпусу. Всі бажаючі мали можливість ознайомитися з роботою автослюсаря, тонкощами справи. Представлено багато інформації про новинки галузі автобудування, її історія, перспективи розвитку.

Для найбільш розумних, учні Деменський Богдан та Науменко Олександр виготовили Кросворд на знання автосправи.

У другій половині понеділка учнів та всіх бажаючих очікувала подорож до столиці раннього автомобілебудування США – м.Детройт та знайомство з засновником конвеєрного виробництва авто – Генрі Фордом. Захід відбувався у бібліотеці училища за участі бібліотекаря - Жадан Тетяни Володимирівни.

 

У вівторок всі охочі та гості навчального закладу мали можливість оглянути діючу виставку робіт учнів гуртків технічної творчості. Були представлені діючи моделі обладнання автомобілів, пристрої та установки для технічного обслуговування й ремонту.

Видовищним заходом була гра футбольних команд: збірна гр.03-15, гр.03-13 та середньої школи №5.

 

Емоції були на межі – і у вболівальників і у членів команд. Хлопці завзято боролися за перемогу, не упускали жодної можливості забити ще один гол. І ось вони – переможці – збірна команда гр.03-13. Молодці! Так тримати!

Також гості закладу – збірна команду СШ №5 була запрошена на екскурсію майстернями професії«Слюсар з ремонту автомобілів», школярів знайомили з професією досвідчені майстри своєї справи – майстер в/н Ісаєв М.А., майстер в/н Рева С.Г., майстер в/н Никлонський А.С.

Де знайти роботу автослюсаря? Як себе поводити на співбесіді? На ці та інші питання намагалися знайти відповіді учні груп 03-13 і 03-15 під керівництвом класних керівників Остапчук Світлани Миколаївни та Роговець Оксани Григорівни під час навчально-виховного заходу «Успіх у тоїх руках».

 

У рамках даного заходу також були проведені різні конкурси на знання будови техніки, знання англійської мови професійного спрямування та ін. 

 

Продемонструвати свої знання на практиці учні даної професії мали можливість у Конкурсі професійної майстерності, що відбувся 20 квітня в автомайстерні навчального закладу. Саме тут майбутні слюсарі з ремонту автомобілів показували свій професіоналізм. Конкурсантам було запропоновано виконати один з видів робіт відповідно до набутого кваліфікаційного рівня (розряду). Учні 1-го курсу – розбирання та збирання генератора з усуненням можливих несправностей; учні 2-го курсу – технічне обслуговування автомобільних колес з усуненням несправностей виявлених при діагностуванні. Для обєктивності та задля забезпечення прозорості при визначенні переможців у склад жюрі, окрім майстрів виробничого навчання, старшого майстра, були включені представник учнівського самоврядування – експерти: Науменко Олександр і Звонік Вадим.

 

Показаний рівень майстерності ще раз підтвердив високий рівень знань та вмінь, що отримують учні у Шосткинському вищому професійному училищі.

У четверг 21 квітня відбувся перегляд навчального-публіцистчного фільму про розвиток та перспективи автомобілебудування на сучасних підприємствах-гігантах галузі. Підтвердити рівень набутих знань та визначитися з найсільнішим у обізнаності з автосправи учні мали можливість під час вікторини «Кмітливий автослюсар». Учні були поділені на дві команди – «Стартер» і «Дизель».

Перемогу здобула команда – «Дизель»(гр.03-15 у складі: Звонік Вадим, Кообко Данило, Науменко Олександр, Крот Євген, Самоха Олег). 

І завершився Тиждень у пятницю підбиттям підсумків проведення запланованих заходів – визначення досягнутих цілей, оформлення звіту та представлення фотозвіту проведення конкурсів, заходів, учасників команд учнів, що приймали участь.

Урочисте визначення переможців та вручення цінних призів за перемогу та участь у конкурсах і заходах відбулося 26 квітня під час лінійки – у присутності адміністрації та на очах усього учнівського та педагогічного колективу училища! Молодці хлопці. Навчальний заклад пишається ТАКИМИ УЧНЯМИ!!!

Переглядів: 1052 | Додав: ShchNV