Четвер, 28.03.2024, 21:14
ЦЕНТР КАР'ЄРИ               АБІТУРІЄНТАМ               УЧНЯМ І БАТЬКАМ               ВИПУСКНИКАМ               НОВИНИ САЙТУ
Меню сайту
Статистика
Пошук
Календар
«  Квітень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Архів записів
Головна » 2020 » Квітень » 22 » Сьогодні світ святкує ДЕНЬ ЗЕМЛІ: що про це необхідно знати
13:54
Сьогодні світ святкує ДЕНЬ ЗЕМЛІ: що про це необхідно знати

На всій планеті у цей день весняний
Святкується щорічний День Землі.
І недаремно квітень буйнотравий
До цього дня прикрашує її.

Кожний рік навесні мешканці світу об’єднуються, щоб відсвяткувати День Землі з метою спонукати людей бути уважнішими до тендітного і вразливого довкілля планети ЗемляДень Землі у 2020 році доводиться  на середу, 22 квітня. День Землі святкується у багатьох країнах у день весняного рівнодення, щоб відзначити момент, коли починається весна (у Північній півкулі) або осінь (у Південній). 

Перша «одноразова» акція цього дня пройшла 1970 року в США. Її успіх окрилив організаторів, і з того часу святкування стало регулярним.

1971 року, завдяки успіху першого Дня, сенатор Нельсон проголосив «Тиждень Землі» (3-й тиждень квітня) як щорічну подію, яка стала дуже популярною серед населення США.

На хвилі громадської та політичної активності, пробудженої Днем Землі, у США було прийнято багато законів і актів, що стосуються охорони довкілля.

Безпосередньо Міжнародний день Землі забезпечили оригінальним символом. Це буква грецького алфавіту «тета» зеленого кольору у вигляді вертикального еліпса з горизонтальною перемичкою всередині. Символ красується на білосніжному тлі. Сама буква відповідає числовому значенню - цифрі 9,що  уособлює непорушний зв'язок з космосом.

У планети Земля є свій власний прапор, який представляє собою звичайний космічний знімок блакитної кулі на тлі безкрайнього простору Всесвіту. Авторами фото є екіпаж корабля «Аполлон-17»,  на шляху до природного супутника Землі - Місяця.

У День Землі в різних країнах, за традицією, лунає Дзвін миру, закликаючи людей Землі відчути всепланетну спільність і докласти зусиль для захисту миру на планеті та збереження краси нашого спільного дому. Дзвін миру — символ спокою, мирного життя та дружби, вічного братерства і солідарності народів. І водночас — це заклик до дії в ім'я збереження миру і життя на Землі, збереження людини і культури.                        

Пам’ятайте!

Кожної години на нашій планеті :

  • 1700 акрів продуктивної землі стає пустелею!
  • Близько 200 дітей помирають з голоду!
  • 55 чоловік отруюються і гинуть від пестицидів і хімічних речовин!.
  • 1000 чоловік вмирають від отруєння водою!
  • 2000 тонн кислотних дощів випадає в Північній півкулі!
  • 5-6 видів тваринного чи рослинного світу зникають!

Кожної хвилини:

  • Знищується більше 51 акра тропічних лісів!
  • Використовується близько 35 000 барелів нафти!
  • Знищується 50 тонн родючого ґрунту через неправильне його використання !
  • Виділяється більше 12 000 тонн вуглекислого газу в атмосферу!

Перший Дзвін миру був встановлений у штаб-квартирі ООН в Нью-Йорку в 1954 році. Він відлитий з монет — дитячих пожертв з усіх континентів — і є символом глобальної солідарності людей Землі. У нього також вплавлені ордени та медалі, інші почесні знаки людей багатьох країн. Напис на Дзвоні промовляє: «Хай живе загальний мир у всьому світі».

Переглядів: 310 | Додав: ShchNV