Субота, 20.04.2024, 04:00
ЦЕНТР КАР'ЄРИ               АБІТУРІЄНТАМ               УЧНЯМ І БАТЬКАМ               ВИПУСКНИКАМ               НОВИНИ САЙТУ
Меню сайту
Статистика
Пошук
Календар
«  Квітень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Архів записів
Головна » 2020 » Квітень » 3 » «ПРОФЕСІЯ КУХАР – РЕМЕСЛО В РАНЗІ МИСТЕЦТВА»
13:19
«ПРОФЕСІЯ КУХАР – РЕМЕСЛО В РАНЗІ МИСТЕЦТВА»

Кулінарія – область людської діяльності пов’язана із приготуванням їжі. Вона складається з техніки приготування, технічного забезпечення та рецептів. Здавалося б все просто, все знайомо і вже нема чим нас здивувати. Але ж ні. Світ не стоїть на місці. З’являються нові ресторани, які пропонують незвичайні страви, поширюються інноваційні технології, що застосовуються в кулінарії.

Однією з таких є молекулярна кухня.

Молекулярна кухня – це нове слово в кулінарії. Усі про неї чули, але достеменно не знають що це. Одні стверджують, що якщо там присутні хімічні процеси, то це шкідливо. Інші, більш усвідомлені у цій справі знають, що це приготування їжі за допомогою різних фізико-хімічних процесів і жодної шкоди організму не завдає.

Про такий вид гастрономії почули ще в 1992 роках і з того часу молекулярна кухня стала невід’ємною частиною багатьох відомих та дорогих ресторанів.

Страви молекулярної кухні готують не для того, щоб досита нагодувати людину, а довести всім, що приготування їжі може бути мистецтвом.

Про все це і набагато більше дізналися всі бажаючі, які завітали на виховний захід: «Магія кулінарного мистецтва. Молекулярна кухня», який відбувся в нашому навчальному закладі напередодні оголошення карантину. Відвідувачі мали змогу дізнатися більше про молекулярну кухню та побачити на власні очі, дійсно магію кулінарного мистецтва, майстер-клас з приготування молекулярної ікри, який підготувала і провела учениця четвертого курсу, Дар’я Носова.

Всі бажаючі мали змогу взяти участь в майстер-класі та спробувати себе в ролі митця кулінаріного мистецтва, продегустувати незвичні  млинчики з молекулярною ікрою, які Дар’я приготувала з тіста брік, виклавши їх на ажурні різнокольорові мережева з тіста.

Дегустатори високо оцінили смакові властивості інноваційної страви, на хвилинку відчувши себе в ресторані молекулярної кухні.

Професія кухаря, без сумніву – це ремесло в ранзі мистецтва. Мистецтво, яке потребує глибоких знань, вмінь та навичок, безперервного руху вперед, необхідності вивчення інноваційних технологій в приготуванні страв для самовдосконалення та професійного зростання, для задоволення сучасних вимог вибагливого клієнта 21 сторіччя.

Відповідати вимогам сучасності та викликам майбутнього мають можливість саме учні ДПТНЗ «Шосткинське вище професійне училище», де створюються умови для всебічного розвитку здобувачів освіти, де до навчання ставляться творчо і креативно, виховуючи справжнього митця, фахівця своєї справи, наслідуючи головну мету в здобуванні професії кухаря,  про  яку влучно сказав  батько  молекулярної кухні, хімік Ерве Тіс:

«Я маю надію, що в майбутньому для кухарів головною метою залишиться дивувати та радувати гостей цікавою і смачною, а головне здоровою їжею.»

Наталія Шатських,
викладач спецтехнології

Переглядів: 482 | Додав: ShchNV