- 2015 Березень
- 2015 Квітень
- 2015 Травень
- 2015 Червень
- 2015 Липень
- 2015 Серпень
- 2015 Вересень
- 2015 Жовтень
- 2015 Листопад
- 2015 Грудень
- 2016 Січень
- 2016 Лютий
- 2016 Березень
- 2016 Квітень
- 2016 Травень
- 2016 Червень
- 2016 Липень
- 2016 Серпень
- 2016 Вересень
- 2016 Жовтень
- 2016 Листопад
- 2016 Грудень
- 2017 Січень
- 2017 Лютий
- 2017 Березень
- 2017 Квітень
- 2017 Травень
- 2017 Червень
- 2017 Липень
- 2017 Серпень
- 2017 Вересень
- 2017 Жовтень
- 2017 Листопад
- 2017 Грудень
- 2018 Січень
- 2018 Лютий
- 2018 Березень
- 2018 Квітень
- 2018 Травень
- 2018 Червень
- 2018 Липень
- 2018 Серпень
- 2018 Вересень
- 2018 Жовтень
- 2018 Листопад
- 2018 Грудень
- 2019 Січень
- 2019 Лютий
- 2019 Березень
- 2019 Квітень
- 2019 Травень
- 2019 Червень
- 2019 Липень
- 2019 Серпень
- 2019 Вересень
- 2019 Жовтень
- 2019 Листопад
- 2019 Грудень
- 2020 Січень
- 2020 Лютий
- 2020 Березень
- 2020 Квітень
- 2020 Травень
- 2020 Червень
- 2020 Липень
- 2020 Серпень
- 2020 Вересень
- 2020 Жовтень
- 2020 Листопад
- 2020 Грудень
- 2021 Січень
- 2021 Лютий
- 2021 Березень
- 2021 Квітень
- 2021 Травень
- 2021 Червень
- 2021 Липень
- 2021 Серпень
- 2021 Вересень
- 2021 Жовтень
- 2021 Листопад
- 2021 Грудень
- 2022 Січень
- 2022 Лютий
- 2022 Червень
09:26 НЕЗВИЧАЙНИЙ УРОК ВИРОБНИЧОГО НАВЧАННЯ | |
7 квітня 2016 року група 02-14 (ІІ курс; кухарі-кондитери) відправилась за розкладом… на природу! Так було задумано керівниками групи – класним керівником Лавриненко Тетяною Михайлівною і майстром виробничого навчання Мисиком Миколою Григоровичем – провести черговий урок виробничого навчання у незвичній формі. Темою було «Приготування страв з м’яса (грузинський шашлик)». Урок проводився на відкритому повітрі, так би мовити, «у бойових умовах». Своєю педагогічною задумкою ділиться Микола Григорович: «Шашлик уже давно став популярною стравою серед наших мешканців: жодне свято не обходиться без нього. Але особливо часто шашлик готують у теплу пору року. На природі. Як правило, починаючи від Пасхи. І тут важливо не лише навчити правильно готувати цю смачну страву, а й правильно поводитись із вогнем, берегти природу від зайвого бруду, щоб наші ліси та інші красиві місця залишались прибраними і радували інших людей. Мій урок має не лише навчальне значення, а й естетичне: правильно та красиво приготувати смачну страву, красиво її з’їсти і залишити після себе красиве, чисте, охайне довкілля. Якщо кожна людина буде слідкувати за порядком навколо себе, то і в країні нашій буде більше порядку. Я – впевнений у цьому». Враженнями діляться учні групи 02-14: Чечель Таня: «Урок – супер! Ми навчились більше і краще, ніж це було б у майстерні. Бо тут – як насправді у житті. Тепер буду і друзям підказувати, і родичам, якщо буде нагода. Оце хочу ідею подати: а може, ще щось можна приготувати у таких же умовах? Ми ж і просто «на палатки» ходимо, з ночівлею і кашею, звареною на вогнищі в казані. Є й інші страви, простіші, але не менш популярні ті смачні». Захаров Олексій: «Шашлик – то традиційно чоловіча справа. У якийсь момент я відчув себе «шашличним богом», який отак запросто може пригостити друзів. Здорово! Навіть якщо і не вдалося щось, то цього не було помітно. Усе з’їлось «на ура». Думаю, найкращим кухарем сьогодні була природа. Вона додала драйву до уроку.» Матлай Олексій: «Було весело і класно. Наша група завжди була дружною, а тут, здається, ще більше здружилась. Ідея наших педагогів додала нам багато вмінь. Раніше я бачив, як шашлик готують дорослі, але це було, так би мовити, здалеку і несвідомо. А тут я був за головного. Від мене залежав результат. І природні умови… Десь вітер не з тієї сторони подув, постійно треба слідкувати за мангалом, за хмарами, щоб дощу не було чи ще чогось. З природою ж не домовишся наперед, і потрібно було вчасно підготувати шампури, м’ясо нанизати, так що досвіду набрався добрячого». Татушко Ганна: «Спочатку було страшнувато: це ж відразу так насправді! А потім хвилювання кудись поділось. Почала просто думати про сам процес, щоб усе вийшло добре. Коли спробувала свій шашлик, то відчула себе так, ніби конкурс профмайстерності виграла. Я дуже рада, що навчаюсь саме в Шосткинському ВПУ. Запрошую на навчання всіх дев’ятикласників, які зараз читають цей матеріал. Чесне слово, ви не пожалкуєте!». Лавриненко Т.М., | |
Переглядів: 664 | Додав: ShchNV |