Четвер, 25.04.2024, 21:12
ЦЕНТР КАР'ЄРИ               АБІТУРІЄНТАМ               УЧНЯМ І БАТЬКАМ               ВИПУСКНИКАМ               НОВИНИ САЙТУ
Меню сайту
Статистика
Пошук
Календар
«  Березень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Головна » 2019 » Березень » 22 » НА СУМЩИНІ ЩЕ ОДИН ЦЕНТР РОЗВИТКУ КАР’ЄРИ ДЛЯ ВИПУСКНИКІВ ШОСТКИНСЬКОГО РЕГІОНУ + Відео
14:35
НА СУМЩИНІ ЩЕ ОДИН ЦЕНТР РОЗВИТКУ КАР’ЄРИ ДЛЯ ВИПУСКНИКІВ ШОСТКИНСЬКОГО РЕГІОНУ + Відео

Центр розвитку кар’єри запрацював у Державному професійно-технічному навчальному закладі «Шосткинське вище професійне училище» 21 березня 2019 року.

Сьогодення характеризується стрімким потоком інформації, тому директором Шосткинського вищого професійного училища Олександром ГУРБОЮ постійно тримається на контролі питання кар’єрного росту випускників та їх працевлаштування. Практичне втілення проекту закладу було започатковано 2016 року через презентацію авторським колективом (Скомороха Н.П., заступник директора з НВР; Рогова Л.М., викладач, керівник гуртка; Сисоєв А.О., викладач; Щасна Н.В., майстер виробничого навчання; Антипенко Анна, голова учнівського самоврядування) творчого проекту «Шлях до успіху», який завоював Диплом та срібну медаль Міжнародної виставки «Освіта та кар’єра-2016» (м. Київ). Сьогодні перспективну ідею керівника училища розширено створенням дієвого центру розвитку кар’єри.

Під час відкриття центру 21 березня 2019 року методист НМЦ ПТО у Сумській області Ольга ЛІСУН акцентувала увагу на тому, що Шосткинське вище професійне училище в числі перших долучилося до проекту Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Сумській області та підтримали пропозицію щодо відкриття такого Центру в закладі, директором ДПТНЗ «Шосткинське вище професійне училище» Олександром ГУРБОЮ проведено презентацію Центру розвитку кар’єри на сайті ДПТНЗ «Шосткинське ВПУ» та в інших соціальних мережах.

Відкриття Центру розвитку кар’єри «Шлях до успіху» почалось презентацією виставки зразків продукції, що виготовляється закладом. Тут були представлені вироби учнів-учасників гуртків технічної творчості, виготовлення яких вимагає значної кількості і часу, і сил, і вмінь, і терпіння. Зате й результати дивують неймовірно: картини з солоного тіста, карвінг, оздоблений посуд і шикарно сервіровані тематичні столи, меблі, садовий інвентар, кухонне та домашнє приладдя з дерева  металу. І насамкінець – остання фішка Шосткинського ВПУ, що відразу ж стала популярною – бездріжджовий хліб, який можна було не лише споглядати, а й куштувати.

Творіння рук своїх педагоги навчального закладу підкріплюють плодами науково-методичних досліджень, зібраних у стінах училищного методичного кабінету. Гості та учасники семінару мали змогу ознайомитися з останніми роботами, які свого часу були презентовані на обласних та всеукраїнських виставках і завоювали відповідні нагороди.

Засідання у форматі круглого столу за участю лідерів учнівського самоврядування закладу освіти, підприємців та Шосткинської міськрайонної філії Сумського обласного центру зайнятості дало можливість обговорити питання дієвої співпраці роботодавців із закладами професійної (професійно-технічної) освіти та визначити пріоритети соціального партнерства у профорієнтаційній роботі, щоб молодь бачила перспективу працювати в рідному краї, на розвиток економіки регіону.

Віртуальна екскурсія місцями виробничої практики учнів училища дала змогу ознайомитись з успішними випускниками закладу різних років випуску, практично від перших років існування училища до сьогодення. Гідно продовжують справи свого життя й допомагають сьогоднішнім учням під час проходження практики такі відомі випускники, як Годун О.М. (випускник 1993 року; професія «Електромонтер по силових та освітлювальних мережах») – ТОВ «Золотий дим»; Малков М.О. (1985 р.; професія «Електрогазозварник»), директор СТО «Малков», Крупін І.М. (1999 р.; професія «Секретар керівника (організації, підприємства, установи)». Зараз він ведучий спеціаліст шосткинської приватної компанії «ПКсервіс») та багато інших. Випускники різних років гідною працею несуть своєрідний професійний прапор Шосткинського ВПУ в різних куточках України. Це – Мізгаєв А.В. (випуск 2005 року, керівник деревообробного цеху в м. Ніжин Чернігівської обл.), Лях М.С. (головний інженер ТОВ «ЛогістикГруп ЛТД», м. Одеса), Колотуша О.Г. (2010 р., господар магазину будівельних матеріалів у Золотоноші, що на Полтавщині) та безліч інших.

Тонкощі світу робітничих професій розкрились перед випускниками шкіл під час проведення майстер-класів. Учні мали змогу побачити, як учні Шосткинського вищого професійного училища вправно складають серветки. Свої вміння демонстрували майбутні бармени-офіціанти Літвинова Анна і Галай Анастасія (гр. 06-18, І курс), які, до речі, нещодавно захищали честь училища на обласному конкурсі профмайстерності, де посіли ІІІ та ІІ місця відповідно. Мистецтвом флейрингу  дивував глядачів їхній одногрупник Денис Сікорський. Майбутній кухар-кондитер, учень IV курсу Светюха Олександр (гр. 04-15) навчав правильним способам приготування суші – дуже популярної нині страви. Учениці групи 08-18 (І курс, професія «Секретар керівника (організації, підприємства, установи)») Султангулова Даниїла та Кириченко Наталія, вправно орудуючи офісними девайсами, показували, як легко можна виготовити блокнотики та записники, розроблені за власними уподобаннями та смаками. З сучасними технологіями проведення оздоблювальних робіт присутніх знайомив Олексій Карась, недавній випускник училища. Глядачі, які захоплено спостерігали за майстер-класами і навіть спробували щось повторити за прикладом майбутніх професіоналів, переконались у тому, що будь-яка професія, отримана у стінах Шосткинського вищого професійного училища, озброює свого володаря не лише професійними навичками, а й можливістю творчо виразити себе в середовищі колег, товаришів та близьких. Ми впевнені, що певна частина присутніх, особливо з числа школярів, легких на підйом та нові ідеї, найближчим часом обов’язково постарається повторити в колі родини чи друзів окремі фрагменти проведених майстер-класів.

Той факт, що професіоналізм кваліфікованого робітника не залишається поза увагою роботодавців, підтвердив Шосткинський міськрайонний центр зайнятості двома власними презентаціями – «Техніка пошуку роботи» і «Вакансії».

Адміністрація Шосткинського вищого професійного училища уже декілька років поспіль запрошує учнівську молодь та всіх бажаючих на профорієнтаційний захід «Фестиваль Кар’єри». Березневий день став святом праці, де традиційно відзначались успіхи найкращих учнів навчального закладу, які ввійшли до славетної когорти «ТОП-19». Відбір проводиться щороку за строгими критеріями, до числа яких, крім успішного навчання, входять також особливі заслуги перед училищем в царині професійної майстерності, різного роду інтелектуальних перемог, художньої самодіяльності, спорту, громадської діяльності тощо. Присутні в залі завдяки коротким, але влучним презентаціям мали змогу оцінити досягнення ТОПівців у всьому їхньому розмаїтті та важливості. До п’ятірки най-найкращих ввійшли учні з різних курсів – від першого до останнього. Це: Літвинова Анна (5 місце), Самоха Олег (4 місце), Галай Настя (ІІІ місце), Цілина Юлія (ІІ місце), а очолила рейтинг представниця групи молодших спеціалістів з харчових технологій Альона Журба, яка п’ять років поспіль сумлінним навчанням та найактивнішою участю в позаурочному та громадському житті училища доводила, що саме вона гідна очолити цей список. Усі 19 учнів, залежно від місця в рейтингу, крім моменту заслуженої слави та почесних грамот, отримали також грошові винагороди за свою наполегливість у професійному самовдосконаленні. Щорічний «Фествиль Кар’єри» став гарним стимулом для молоді, яка обирає навчання в Державному професійно-технічному навчальному закладі «Шосткинське вище професійне училище».

Т. Ануфрієва, прес-центр

Щиро вітаємо учнів, які ввійшли до славетної когорти найкращої молоді нашого училища! Педагогічний колектив, друзі та рідні пишаються вами! Бажаємо нашим зірочкам пронести через усе життя незгасаючий вогник творчості, наснаги й сили волі! Бажаємо успішно підкорювати нові професійні та життєві вершини!

ТОП-19 2019 року

Місце

Прізвище, ім’я учня (учениці)

Група (курс)

Професія

І.

ЖУРБА Альона

10-18 (Мол. спец.)

Спеціальність

«Харчові технології»

ІІ.

ЦІЛИНА Юлія

06-17 (ІІ)

Кухар

ІІІ.

ГАЛАЙ Анастасія

06-18 (І)

Бармен; Офіціант

4.

САМОХА Олег

03-15 (IV)

Слюсар з ремонту колісних транспортних засобів;

Електрогазозварник

5.

ЛІТВИНОВА Анна

06-18 (І)

Бармен; Офіціант

6.

ПАРНЮК Аліна

04-17 (ІІ)

Кухар;

Кондитер

7.

МАТЛАЙ Олена

04-15 (IV)

Кухар; Кондитер

8.

ОЛБОК Владислав

07-18 (І)

Електрогазозварник;

Слюсар з ремонту колісних транспортних засобів

9.

РОМАНЧЕНКО Владислав

05-17 (ІІ)

Слюсар з ремонту колісних транспортних засобів

10.

ІЩЕНКО Вугар

02-17 .(ІІ)

Слюсар з ремонту колісних транспортних засобів;

Електрогазозварник

11.

ВОЛОЩУК Денис

0.3-17 (ІІ)

Муляр;

Електрозварник ручного зварювання

12.

ІЛЬЄНКО Олександра

08-18 (І)

Секретар керівника (організації, підприємства, установи);

Обліковець з реєстрації бухгалтерських даних

13.

СІКОРСЬКИЙ Денис

06-18 (І)

Бармен;

Офіціант

14.

КОТЛОВА Альона

09-18 (І)

Кухар

15.

ІГНАТЕНКО Юлія

04-18 (І)

Кухар; Кондитер

16.

ОГУРЦОВ Кирило

04-15 (IV)

Кухар;

Кондитер

17.

ВАРЕНИК Анна

09-18 (І)

Кухар

18.

НОСОВА Дар’я

05-16 (ІІІ)

Кухар; Кондитер

19.

БАЗИЛЬ Микита

06-17 (ІІ)

Кухар

Переглядів: 777 | Додав: ShchNV