Вівторок, 16.04.2024, 11:43
ЦЕНТР КАР'ЄРИ               АБІТУРІЄНТАМ               УЧНЯМ І БАТЬКАМ               ВИПУСКНИКАМ               НОВИНИ САЙТУ
Меню сайту
Статистика
Пошук
Календар
«  Березень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архів записів
Головна » 2021 » Березень » 25 » МОЯ ІСТОРІЯ МОЄЇ БАТЬКІВЩИНИ
14:30
МОЯ ІСТОРІЯ МОЄЇ БАТЬКІВЩИНИ

Участь у обласній історико-краєзнавчій конференції

З метою залучення учнівської молоді до пошуково-дослідницької діяльності, формування національно-культурної ідентичності, необхідності осягнення й засвоєння національно-культурних цінностей українського народу, збереження історичної памʼяті, національної аутентичності та традицій 23-24 березня 2021 року відбулася обласна історико-краєзнавча онлайн-конференція в рамках реалізації проєкту «Моя історія моєї Батьківщини» серед закладів професійної (професійно-технічної) освіти.

Під час секційного засідання учнівська молодь презентувала  дослідницькі проєкти з історії рідного краю, звітувала про проведену пошукову роботу.

ДПТНЗ «Шосткинське ВПУ» на конференцію представив проєкт «Ми – Українці з великої літери».

Заступник директора з НВР Наталія Скомороха надала короткий опис реалізації проєкту, а голова учнівського самоврядування Парнюк Аліна прозвітувала про проведену дослідницько-пошукову роботу і презентувала розділ «Навчаємося гідності».

Звітом про проведену роботу стало видання учнівського альманаху. Перший номер такого журналу вийшов у 2017 році. З того часу кожного року виходить новий  часопис.  Кожен альманах має свою назву, підпорядкований певній пошуковій роботі.

Приємно зазначити, що три роки поспіль альманах, посідає почесне І та ІІ місце в обласному конкурсі «Ветеран живе поруч» серед закладів професійно-технічної освіти.

У 2020 році  учнівський альманах Шосткинського ВПУ став лауреатом XХІІІ Міжнародного конкурсу шкільних медіа в м. Миколаєві.

Дослідники – пошуковці посіли призові місця в конкурсі учнівської творчості «Торуй свій шлях – той, що твоїм назвався, той, що обрав тебе навіки вік» ( у номінації «Історія» – ІІ місце, у номінації «Література» – ІІІ місце).

Матеріал, зібраний в альманахах, може використовуватися учнями та педагогами в організації виховної роботи закладів освіти, для підготовки до уроків та для проведення заходів у напрямку національно-патріотичного виховання.

Ми, українці – патріотична нація:
Відважні у бою, вправні у праці ми.
Ми – українці – великої літери
І ми хочем, щоб всі це помітили!

Переглядів: 282 | Додав: ShchNV