Четвер, 25.04.2024, 19:55
ЦЕНТР КАР'ЄРИ               АБІТУРІЄНТАМ               УЧНЯМ І БАТЬКАМ               ВИПУСКНИКАМ               НОВИНИ САЙТУ
Меню сайту
Статистика
Пошук
Календар
«  Лютий 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829
Архів записів
Головна » 2020 » Лютий » 28 » МИ ПРАГНЕМО МИРУ!
09:40
МИ ПРАГНЕМО МИРУ!

Людина створена природою
для миру, а не для війни,
народжена для радості,
а не для горя.

Франсуа Рабле

Під таким гаслом пройшов тиждень історії і правознавства в ДПТНЗ «Шосткинське ВПУ». Предметний тиждень є ефективним засобом підвищення інтересу до вивчення історії і правознавства, стимулювання творчої активності учнів. Він є однією з найдієвіших форм організації  навчання, виховання, поглиблення рівня знань учнів. Тиждень проходив з 17 по 21 лютого. Саме в рамках цих днів на державному рівні вшановували пам’ять героїв різних історичних подій, людей які загинули виконуючи, військовий обов’язок, захищаючи гідність і свободу нашої української держави. Тому пріоритетним завданням тижня було донести до учнів те, що життя людини – це найвища цінність на землі. Найголовніше в цьому світі – це мир, в Україні і на всій планеті. Людина створена для миру, а не для війни. Впродовж тижня пройшло чимало цікавих змістовних заходів.

Відкриття тижня було присвячене дню вшануванню героїв Афганської війни. До навчального закладу на виховну годину «Мій біль, моя пекуча рана!» був запрошений воїн-Афганець, Бондаренко Юрій Петрович, який розповів учням цікаві факти про ту страшну війну. Переглядаючи відеохроніку та слухаючи розповіді Юрія Петровича діти з головою занурилися в ті далекі часи.

У вівторок 18.02.20 для учнів був проведений правовий брейн-ринг «Загадки Феміди» та відбувся правопросвітницький захід «Захист соціальних прав та гарантії громадян України».

Наступного дня діти відвідали музей І.М.Кожедуба та долучилися до міського заходу, який проходив у бібліотеці і М.Толстого, присвячений дню пам’яті героїв Небесної Сотні.

20 січня – день, який запам’ятався дітям виховною годиною «Гідності хай промінь не згасає». Захід був присвячений дню вшануванню героїв Небесної Сотні. Побиття студентів, штурми Майдану, перші жертви Революції гідності, це ті події, які ніхто і ніколи не повинен забути. «Герої не вмирають! Вони завжди будуть в наших серцях» - головне гасло виховної години.

Підсумком тижня був перегляд і обговорення фільму «Зима, що нас змінила», присвячений подіям, які відбувалися на майдані зимою 2014 року. До обговорення долучилася методист Шосткинського ВПУ Ануфрієва Тамара Михайлівна, яка підсумовуючи дитячі судження, зі сльозами на очах сказала: «Особисто мене та зима змінила». Всі згодилися з тим, що дійсно події, які відбувалися під час революції Гідності змінили хід історії України. Після обговорення всі присутні долучилися до створення квітки миру і надії. Надії на краще майбутнє нашої держави. Словами «Слава Україні! Героям Слава!» завершився тиждень історії.

Викладач історії Онопрієнко Л.М.

Переглядів: 418 | Додав: ShchNV