Субота, 20.04.2024, 13:20
ЦЕНТР КАР'ЄРИ               АБІТУРІЄНТАМ               УЧНЯМ І БАТЬКАМ               ВИПУСКНИКАМ               НОВИНИ САЙТУ
Меню сайту
Статистика
Пошук
Календар
«  Грудень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
Головна » 2016 » Грудень » 8 » Енергія бунтаря + мирне русло = смачні вареники
14:05
Енергія бунтаря + мирне русло = смачні вареники

«Вареники тоді виходять смачними,
 коли їх готують з гарним настроєм».
О. Гурба

7 грудня 2016 року відбувся завершальний етап фестивалю вареників. Змагались команди студентської молоді, саме тієї молоді, яка зазвичай прагне піти наперекір усьому світові та показати щось нове й нечуване. Бореться, одним словом, з буденною суєтою. Але в ході підліткової бурі, скерованої в мирне русло, можуть народжуватись цікаві шедеври. 7 грудня, наприклад, це були вареники.

…Шість команд виглядали солідно, спокійно, може, в когось коліна і трусились, але зовні хвилювання не спостерігалось. Тільки голова журі на цей раз озброївся серйозніше, адже судити довелось паралельно команди, які навчаються на кухарів і ліплять вареники професіонально, та аматорські команди, які «запрограмували» на політехнічні спеціальності.

Спокійна, доброзичлива обстановка у майстерні, де проходив конкурс, просто зачаровувала! Команди свою роботу виконували вправно, швидко, ніби гуляючись. Хтось навіть устигав і помилуватись власними витворами. Перемовлялись один з одним зрідка, здавалося, вареники ліпились самі по собі. Складалося таке враження, ніби учасники команд спілкуються між собою на якомусь телепатичному рівні.

Коли вареники почали варити і аромати попливли коридором, у двері почали заглядати цікаві з числа не конкурсантів, тих, що «просять води попити, бо переночувати ніде». Ну, видно ж було, що вареники манять до себе! Воно й не дивно: усе, як завжди, вийшло смачно, красиво. Були нові рецепти (тобто, вони у принципі не нові, але зроблені на конкурсі вперше): ліниві вареники, зроблені моторними дівчатами – «Родзинками», з маком і сиром  - від «Еників-беників». А ще були вареники з гарбузом. Виходить, що гарбузом не лише непроханих женихів відганяють, але й бажаних принаджують! От вам і гарбузи… Як же ніжно ліпили хлопці-електрогазозварники в широких чоловічих долонях «спартанські» варенички!  А якими чепурушками виглядали конкурсантки-дівчата!..

За півтори години з усім і впорались. Було щиро й радісно. За вікном прощався з людьми морозний сонячний день, з майстерні розходились люди з теплими сонячними посмішками. А я йшла і по дорозі нагадувала собі: «Зробити вареники з гарбузом. Зробити вареники з корицею. А на днях колега розказувала про вареники з кришениками…». Загадкова ця страва – вареники!

Методист Шосткинського ВПУ
 Т. Ануфрієва

Фотозвіт напівфіналу  конкурса

Переглядів: 601 | Додав: ShchNV