Субота, 27.04.2024, 06:10
ЦЕНТР КАР'ЄРИ               АБІТУРІЄНТАМ               УЧНЯМ І БАТЬКАМ               ВИПУСКНИКАМ               НОВИНИ САЙТУ
Меню сайту
Статистика
Пошук
Календар
«  Травень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
Головна » 2021 » Травень » 21 » ЄДИНИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ УРОК З БЕЗПЕКИ ДОРОЖНЬОГО РУХУ
14:15
ЄДИНИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ УРОК З БЕЗПЕКИ ДОРОЖНЬОГО РУХУ

З 17 до 23 травня 2021 року за ініціативою ООН по всьому світу проходить шостий Глобальний тиждень безпеки дорожнього руху. Цього року його присвячено темі перевищення швидкості (Managing Speeding) – одній із провідних причин дорожньо-транспортного травматизму.

Основна мета тижня #Love30 – запровадження обмеження швидкості до 30 км/год, щоб це було нормою для міст, селищ та сіл у всьому світі. Безпека міських вулиць – це і про безпечну швидкість, і про безпечну інфраструктуру, і про альтернативні види транспорту, і про безпечну поведінку учасників дорожнього руху тощо.

Відомо, що найдорожчий скарб людини – це її власне життя і здоров'я. Незнання або невміння дотримуватися певних правил часто призводить до втрати не тільки здоров'я, а навіть життя. Як ми знаємо, що з кожним роком зростає інтенсивність автомобільного руху на дорогах. А це в свою чергу, підвищує відповідальність усіх учасників дорожнього руху: водіїв, пішоходів, пасажирів. Тому, щоб зберегти своє здоров'я та життя потрібно завжди чітко дотримуватись встановлених Правил дорожнього руху.

З метою посилення профілактичної та роз’яснювальної роботи, підвищення рівня культури поведінки дітей на дорогах та закріплення знань Правил дорожнього руху у 21 травня 2021 року в ДПТНЗ «Шосткинське вище професійне училище» відбувся Єдиний національний уроку з безпеки дорожнього руху на тему «Безпечна дорога додому» присвячених безпеці дітей на дорозі.

На уроці викладач Ганна РИБКІНА ознайомили присутніх з історією виникнення Правил та необхідністю їх дотримання. Викладачка провела інтерактивну бесіду із застосування фото та відеоматеріалів профілактичної роботи із безпеки дорожнього руху. Учні повторювали правила дорожнього руху, розглядали ситуації на дорогах, ділилися своїми знаннями з однолітками, вирішували задачі проблемного характеру та виконували завдання, пригадали види та значення дорожніх знаків, відповідали на питання вікторини.

Здобувачі освіти переглянули повчальний фільм та цікаві відео та переконалися у необхідності дотримуватись Правил дорожнього руху.

Викладачем були продемонстровані правила надання долікарської допомоги, після чого здобувачі освіти закріпили їх практично продемонструвавши на манекені. Приємною несподіванкою для учнів стали невеличкі сюрпризи подаровані викладачем Ганною Рибкіною (світло відбиваючі стрічки), як нагадування про збереження свого здоров'я та життя.

Вкінці виховного заняття учні зробили висновок, що лише наша небайдужість до свого і чужого життя, особиста дисциплінованість може змінити ситуацію на наших дорогах.

Проведення заходу показало, що учні в достатній мірі знають Правила дорожнього руху, володіють навичками поведінки на вулиці, дорозі, вміють знайти вихід з будь-якої ситуації, пов’язаної з дорожнім рухом. Тиждень поглибив знання учнів у відповідній сфері, сприяв розвитку практичних навичок, поглибленню знань Правил дорожнього руху.

Переглядів: 300 | Додав: ShchNV