Середа, 24.04.2024, 10:27
ЦЕНТР КАР'ЄРИ               АБІТУРІЄНТАМ               УЧНЯМ І БАТЬКАМ               ВИПУСКНИКАМ               НОВИНИ САЙТУ
Меню сайту
Статистика
Пошук
Календар
«  Грудень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
Головна » 2016 » Грудень » 2 » ДИТЯЧІ ВАРЕНИКИ ВИЯВИЛИСЬ НЕ ЗОВСІМ ДИТЯЧИМИ + Відео
08:59
ДИТЯЧІ ВАРЕНИКИ ВИЯВИЛИСЬ НЕ ЗОВСІМ ДИТЯЧИМИ + Відео

…Тому що вони були такими смачними, що разом з варениками іноді ковтався і власний язик. Якщо минулого разу автор цих рядків просто пожурився тяжкій долі журі, то тепер автор ну дуже-дуже-дуже журиться та співчуває тому ж самому журі, бо цього разу автор спробував-таки по одному варенику з усіх тарілок (чесне-пречесне слово, хотілося повторити, але з-під печінки визирнула така сувора совість і пригрозила таким  здоровенним кулаком, що автор майже сильно ледь не перелякався).

Нагадаю: 30 листопада 2016 року, на самому старті Пилипівського посту, стартував другий тур Вареники-Шостка-Фесту, про який Ольга Олександрівна, старший майстер кулінарного відділення, замріяно промовила: «Як добре, що нашому директору прилетіла в голову така смачна ідея!» І зійшлися ми на думці, щоб такі ідеї літали ще не раз.

…Діти були серйозні й зосереджені, особливо два гномики з «Твіксу» (як і належить наймолодшим учасникам). Усі команди упорались за дві години, як і належало за правилами, кожна пара учасників достойно презентувала свої витвори кулінарного мистецтва, голова журі, як і годиться, уважно все покуштував, навіть уточнюючі питання задавав, а потім стали пробувати всі в усіх. Спочатку потихеньку-помаленьку, конкурсантам доводилось іноді досить наполегливо припрошувати сторонніх глядачів, але незабаром усі освоїлись, осміліли – і дегустація пішла!

Утворилась така сердечна атмосфера, що забулися всі політеси. Навіть оператор «Телекому», який майже клявся і божився, що «мучного не їсть», під кінець наминав вареники, яко щирий українець.

Конкурсанти – а це, нагадаю, учні шкіл 12-17 років – приготували не просто смачні вареники, а вареники неповторні, не скажеш, не знаючи, що ліпили саме дитячі руки, а тим паче -  хлопчачі. На відміну від дорослих, дитячі вареники переважно були традиційними (картопля, гриби, сир, ягоди, трохи – капусти та м’яса), зате все було виготовлено з таким кулінарним та естетичним смаком, що спочатку хотілося помилуватись гармонією блюда, а вже потім їсти. А дегустація виявила, що жоден з юних кулінарів не помилився ні з тістом-начинкою, ні з сіллю-цукром, ані з приправами-соусами. Цими дитячими варениками могли би пишатись найкрутіші ресторани!

Методист Шосткинського ВПУ
Т. Ануфрієва

Фотозвіт напівфіналу конкурса

 

Переглядів: 620 | Додав: ShchNV