- 2015 Березень
- 2015 Квітень
- 2015 Травень
- 2015 Червень
- 2015 Липень
- 2015 Серпень
- 2015 Вересень
- 2015 Жовтень
- 2015 Листопад
- 2015 Грудень
- 2016 Січень
- 2016 Лютий
- 2016 Березень
- 2016 Квітень
- 2016 Травень
- 2016 Червень
- 2016 Липень
- 2016 Серпень
- 2016 Вересень
- 2016 Жовтень
- 2016 Листопад
- 2016 Грудень
- 2017 Січень
- 2017 Лютий
- 2017 Березень
- 2017 Квітень
- 2017 Травень
- 2017 Червень
- 2017 Липень
- 2017 Серпень
- 2017 Вересень
- 2017 Жовтень
- 2017 Листопад
- 2017 Грудень
- 2018 Січень
- 2018 Лютий
- 2018 Березень
- 2018 Квітень
- 2018 Травень
- 2018 Червень
- 2018 Липень
- 2018 Серпень
- 2018 Вересень
- 2018 Жовтень
- 2018 Листопад
- 2018 Грудень
- 2019 Січень
- 2019 Лютий
- 2019 Березень
- 2019 Квітень
- 2019 Травень
- 2019 Червень
- 2019 Липень
- 2019 Серпень
- 2019 Вересень
- 2019 Жовтень
- 2019 Листопад
- 2019 Грудень
- 2020 Січень
- 2020 Лютий
- 2020 Березень
- 2020 Квітень
- 2020 Травень
- 2020 Червень
- 2020 Липень
- 2020 Серпень
- 2020 Вересень
- 2020 Жовтень
- 2020 Листопад
- 2020 Грудень
- 2021 Січень
- 2021 Лютий
- 2021 Березень
- 2021 Квітень
- 2021 Травень
- 2021 Червень
- 2021 Липень
- 2021 Серпень
- 2021 Вересень
- 2021 Жовтень
- 2021 Листопад
- 2021 Грудень
- 2022 Січень
- 2022 Лютий
- 2022 Червень
08:59 ДИТЯЧІ ВАРЕНИКИ ВИЯВИЛИСЬ НЕ ЗОВСІМ ДИТЯЧИМИ + Відео | |
…Тому що вони були такими смачними, що разом з варениками іноді ковтався і власний язик. Якщо минулого разу автор цих рядків просто пожурився тяжкій долі журі, то тепер автор ну дуже-дуже-дуже журиться та співчуває тому ж самому журі, бо цього разу автор спробував-таки по одному варенику з усіх тарілок (чесне-пречесне слово, хотілося повторити, але з-під печінки визирнула така сувора совість і пригрозила таким здоровенним кулаком, що автор майже сильно ледь не перелякався). Нагадаю: 30 листопада 2016 року, на самому старті Пилипівського посту, стартував другий тур Вареники-Шостка-Фесту, про який Ольга Олександрівна, старший майстер кулінарного відділення, замріяно промовила: «Як добре, що нашому директору прилетіла в голову така смачна ідея!» І зійшлися ми на думці, щоб такі ідеї літали ще не раз. …Діти були серйозні й зосереджені, особливо два гномики з «Твіксу» (як і належить наймолодшим учасникам). Усі команди упорались за дві години, як і належало за правилами, кожна пара учасників достойно презентувала свої витвори кулінарного мистецтва, голова журі, як і годиться, уважно все покуштував, навіть уточнюючі питання задавав, а потім стали пробувати всі в усіх. Спочатку потихеньку-помаленьку, конкурсантам доводилось іноді досить наполегливо припрошувати сторонніх глядачів, але незабаром усі освоїлись, осміліли – і дегустація пішла! Утворилась така сердечна атмосфера, що забулися всі політеси. Навіть оператор «Телекому», який майже клявся і божився, що «мучного не їсть», під кінець наминав вареники, яко щирий українець. Конкурсанти – а це, нагадаю, учні шкіл 12-17 років – приготували не просто смачні вареники, а вареники неповторні, не скажеш, не знаючи, що ліпили саме дитячі руки, а тим паче - хлопчачі. На відміну від дорослих, дитячі вареники переважно були традиційними (картопля, гриби, сир, ягоди, трохи – капусти та м’яса), зате все було виготовлено з таким кулінарним та естетичним смаком, що спочатку хотілося помилуватись гармонією блюда, а вже потім їсти. А дегустація виявила, що жоден з юних кулінарів не помилився ні з тістом-начинкою, ні з сіллю-цукром, ані з приправами-соусами. Цими дитячими варениками могли би пишатись найкрутіші ресторани! Методист Шосткинського ВПУ
| |
Переглядів: 681 | Додав: ShchNV |