Субота, 20.04.2024, 07:32
ЦЕНТР КАР'ЄРИ               АБІТУРІЄНТАМ               УЧНЯМ І БАТЬКАМ               ВИПУСКНИКАМ               НОВИНИ САЙТУ
Меню сайту
Статистика
Пошук
Календар
«  Листопад 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Архів записів
Головна » 2019 » Листопад » 29 » 1 грудня - Всесвітній день боротьби зі СНІДом
11:04
1 грудня - Всесвітній день боротьби зі СНІДом

"НЕ ДАЙ СНІДУ ШАНС!"

СНІД - синдром набутого імунодефіциту людини - одна із найважливіших і трагічних проблем, що виникли перед людством наприкінці ХХ століття. Суть цієї проблеми полягає не тільки в тому, що в даний час у світі багато мільйонів людей інфіковані, що СНІД - це дуже складна економічна проблема, оскільки утримання і лікування хворих, розробка і виробництво діагностичних і лікувальних препаратів, проведення наукових досліджень коштують багато мільярдів, але і в тому, що до цих пір немає радикального методу лікування і профілактики цієї інфекції, що викликає загибель хворих протягом декількох місяців або років.

Отже, з метою підвищення поінформованості учнівської молоді щодо цього важкого хронічного захворювання 26 листопада до гуртожитку Шосткинського вищого професійного училища з акцією "Профілактика ВІЛ-інфекції" завітали лікар-нарколог Науменко Лариса Миколаївна та лікар-гінеколог Багнюк Людмила Вікторівна, які представляють "Клініку, дружню до молоді". Учням розповіли про шляхи передачі хвороби та найпоширеніші міфи про хворих на СНІД. "Клініка, дружня до молоді" щорічно проводить такі заходи для того, щоб молоді люди обирали у своєму житті шлях безпечний для здоров’я.

Тема ВІЛ/СНІДу була продовжена під час профілактичної бесіди "Не дай СНІДу шанс!", яка відбулася 29 листопада у бібліотеці ДПТНЗ "Шосткинське ВПУ". Інформацію "Правда про ВІЛ і СНІД" надала присутнім вихователь гуртожитку Свистунова Оксана Сергіївна. З повідомленням "Захищайся від вірусу, не від людей" виступила Іващенко Ліза (гр.03-19), а з повідомленням "Тест на ВІЛ" - Карпухина Карина (гр.04-19). Бібліотекар Жадан Тетяна Володимирівна розповіла про історію відкриття ВІЛ, теорії його походження та особливості ВІЛ з точки зору мікробіології, а також підготувала виставку літератури.

Шановні друзі, зробіть правильний вибір:
цінуйте життя, своє здоров'я, здобувайте освіту, розвивайтеся,
створіть щасливу сім'ю, будьте вірними коханій людині!
Не дайте СНІДу жодного шансу!

Жадан Т.В., Свистунова О.С.

 

Переглядів: 380 | Додав: ShchNV