П`ятниця, 26.04.2024, 13:48
ЦЕНТР КАР'ЄРИ               АБІТУРІЄНТАМ               УЧНЯМ І БАТЬКАМ               ВИПУСКНИКАМ               НОВИНИ САЙТУ
Меню сайту
Статистика
Пошук
Календар
«  Травень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Головна » 2019 » Травень » 28 » ЗДОРОВИМ БУТИ МОДНО
12:41
ЗДОРОВИМ БУТИ МОДНО

В рамках реалізації проекту  «Здоровим бути модно» в Шосткинському  ВПУ відбулося чергове заняття-тренінг, присвячене питанню зміцнення здоров'я  підростаючого покоління, яке провела практичний психолог А.Б.Приходько.

Учні мали змогу вдосконалити свої знання про здоров’я, суттєво розглянути фактори та чинники, що на нього впливають, з’ясувати важливість всіх складових здоров’я: фізичного, духовного, психічного, соціального.

Увагу підлітків було закцентовано на тому, що відбиток нашого способу життя позначається абсолютно на всьому, що ми робимо, як думаємо, як оцінюємо події та які рішення приймаємо . Спосіб життя формується непомітно, поволі. Ми можемо переймати спосіб життя людей, які нас оточують, або вибудовувати власний.  Але все, що ми робимо впродовж життя, так чи інакше впливає на наше здоров’я. Те, як ми працюємо й відпочиваємо, харчуємося й стежимо за своїм тілом, розвиваємо свій інтелект і проявляємо свої емоції, впливає на стан різних складових нашого здоров’я.

Важливо мати свій розпорядок і ритм. В основі здорового способу життя є  такі принципи: відмова від шкідливих звичок (куріння, алкоголізм, наркотики), раціональне харчування, позитивні емоції, інтелектуальний, духовний, етичний розвиток, оптимальний руховий режим, загартовування організму, особиста гігієна, формування та розвиток вольового начала. І починати треба з вироблення звички діяти на благо своєму здоров’ю.

Особливого значення набуває питання формування істинних життєвих цінностей людини і прагнення керуватися в особистому житті ціннісними орієнтирами.

Здійснення своїх життєвих планів може досягти тільки людина, яка веде здоровий спосіб життя. Здорова людина - яка вона? Вона життєрадісна й охоче виконує свої обов’язки, повністю реалізує свої фізичні та розумові здібності. Людина, що не дбає про здоров’я і збереження особистого потенціалу – втрачає багато чого в плані самореалізації.  І при цьому «шукає», від чого їй внутрішньо дискомфортно…  А інші й зовсім не задаються такими питанням. «Просто» втрачають свої можливості…

Тому для молодої людини вкрай важливо розвивати уміння та навички  здорового способу життя, виховувати бажання зміцнювати власне здоров’я.  «Щоденно модною» повинна стати відповідальність за власну долю, а значить за здійснення своїх мрій, прагнень, планів.

Здоровим стає той, хто виконує своє рішення бути здоровим!

Практичний психолог А.Б.Приходько

Переглядів: 408 | Додав: ShchNV