П`ятниця, 29.03.2024, 08:21
ЦЕНТР КАР'ЄРИ               АБІТУРІЄНТАМ               УЧНЯМ І БАТЬКАМ               ВИПУСКНИКАМ               НОВИНИ САЙТУ
Меню сайту
Статистика
Пошук
Календар
«  Жовтень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Головна » 2021 » Жовтень » 19 » ЗАХОДИ ДО ЄВРОПЕЙСЬКОГО ДНЯ ПРОТИДІЇ ТОРГІВЛІ ЛЮДЬМИ
13:55
ЗАХОДИ ДО ЄВРОПЕЙСЬКОГО ДНЯ ПРОТИДІЇ ТОРГІВЛІ ЛЮДЬМИ

Європейський день протидії торгівлі людьми започаткований 18 жовтня 2007 року Європейським Парламентом як день консолідації діяльності з підвищення рівня обізнаності щодо феномену торгівлі людьми та небайдужості громадськості до цього явища.

Об’єднання зусиль для протидії торгівлі людьми, надання допомоги, ведення превентивної роботи – запорука успішної боротьби з сучасним рабством.

До цього дня в Шосткинському вищому професійному училищі проведено заходи з підвищення правової свідомості, культури та освіченості щодо питання торгівлі людьми. Практичний психолог Анжела Приходько та соціальний педагог Тетяна Лавриненко провели інформаційні години з переглядом відеороликів, тематичні заняття з учнями нового набору з метою поглиблення рівня знань по темі «торгівля людьми», прав та свобод громадян за кордоном;  надання відомостей про існуючі правозахисні організації, сприяння вихованню поваги до людської гідності та особистості, почуття патріотизму.

Здобувачі освіти І курсу ознайомились з причинами виникнення проблеми, отримали знання про різні форми експлуатації, статистичні дані, про міфи та стереотипи, основні правила поведінки в різних життєвих обставинах, можливість звернення по допомогу за телефонами Національної безкоштовної гарячої лінії, інших актуальних номерів, адреси електронних консультацій тощо.

Під час превентивних занять з учнями було обговорено головні аспекти порушеної проблеми та з’ясовано загальні правила безпечної поведінки. Здобувачам освіти (а також їх рідним і знайомим!) було запропоновано у зручний для себе час звернутися до сайту училища, де в розділі психологічної служби можна ознайомитись з лекційним та відеоматеріалом по даній важливій темі, яка вимагає від кожного з нас обізнаності (Торгівля людьми: Твій безпечний шлях до мети).

Переглядів: 207 | Додав: ShchNV