Четвер, 25.04.2024, 05:17
ЦЕНТР КАР'ЄРИ               АБІТУРІЄНТАМ               УЧНЯМ І БАТЬКАМ               ВИПУСКНИКАМ               НОВИНИ САЙТУ
Меню сайту
Статистика
Пошук
Календар
«  Травень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архів записів
Головна » 2017 » Травень » 22 » "Все до серденька матері горнеться..."
09:22
"Все до серденька матері горнеться..."

ПОЕТИЧНО-МУЗИЧНИЙ ВЕЧІР

Світ кожної людини починається з мами. Мама - це символ усього найкращого, найдобрішого, найсвятішого. Від першої миті життя над нами схиляються рідні мами, в тривозі і надії вдивляються у своїх дітей, сподіваючись і прагнучи щастя для них. Все зносять, аби їхнім дітям жилося краще. І скільки б не було років — 5 чи 50 — нам завжди потрібна ласка саме її, матері. Бо знаємо, що мама не злукавить, не скривдить, вона захистить, зігріє душу теплом і ласкою. Де б ми не були, що б не робили, в дні щастя і в дні смутку вона завжди освітить наш шлях ніжним відданим серцем [1].

Із давніх-давен зверталося і звертається людство в піснях, молитвах, віршах і поемах до своєї берегині — до матері, уславлюючи її благословенне ім'я. Саме цьому образові присвячені найкращі твори відомих світових митців. Їй, дорогій і милій, єдиній і коханій присвячували свої поезії Тарас Шевченко, Леся Українка, Павло Грабовський, Василь Симоненко, Андрій Малишко, Олександр Олесь, Дмитро Павличко, Максим Рильський, Василь Стус, Борис Олійник та багато-багато інших талановитих українських поетів. Переважно, це дуже сумні вірші, бо діти розлітаються по світах, а матері на них чекають до останнього свого подиху.

18 травня в бібліотеці ДПТНЗ "Шосткинське ВПУ" звучали прекрасні, сповнені любові та ніжності, поезії про маму: "Моїй матері", "Швидко, швидко ми побачимось..." Олександра Олеся, "Пісня про матір" Бориса Олійника, "Пісня про матір" Степана Пушика та інші. Багато чудових, неперевершених віршів українських поетів-класиків були покладені на музику та стали народними піснями.

Всі присутні із задоволенням та хвилюванням слухали такі поетичні шедеври, як "Пісня про рушник" Андрія Малишка (Роман Сасанчин), "Два кольори" Дмитра Павличка (Квітка Цісик), "Лебеді материнства" Василя Симоненка (Ірина Стиць), "Чорнобривці" Миколи Сингаївського (Віталій Козловський). Неймовірно сильні почуття в учнів та педагогів викликали пісні: "Мам" Андрія Кузьменка, "Материнська любов" Миколи Мозгового (Олександр Клименко), а також пісні, присвячені загиблим Героям України та їх Матерям: "Мамо, не плач" (Тіана Роз), "Мама" (Стефко Козак).

Шановні друзі, любіть, шануйте, бережіть, не забувайте своїх матусь.
Хай рушниками стелиться вам доля,
хай материнська любов завжди буде з вами!

Переглядів: 631 | Додав: ShchNV