П`ятниця, 29.03.2024, 12:34
ЦЕНТР КАР'ЄРИ               АБІТУРІЄНТАМ               УЧНЯМ І БАТЬКАМ               ВИПУСКНИКАМ               НОВИНИ САЙТУ
Меню сайту
Статистика
Пошук
Календар
«  Жовтень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
Головна » 2015 » Жовтень » 20 » Вітаємо з Міжнародним днем кухаря і кулінара!
12:40
Вітаємо з Міжнародним днем кухаря і кулінара!

20 жовтня в світі відзначають Міжнародний день кухаря і кулінара.

Сьогодні професія кухаря - одна з найбільш затребуваних у всьому світі і в нашій країні зокрема. Кухарем може бути кожен, хорошим кухарем - тільки обрані. Людина, яка присвятила цій професії своє життя, дарує людям радість від процесу прийняття їжі, пропонує насолодитися смаковими якостями тих чи інших продуктів.

Приготування їжі це унікальний процес - скаже будь який кухар. Рецепт є лише якоюсь загальною картою приготування страви. Смак, вірніше баланс смаків, тонкощі і момент, в який необхідно виробляти ті чи інші дії з продуктами і приправами - це ціла симфонія. Професійний кухар, як диригент, успіх якого залежить не тільки від його знань і досвіду, але і від особливого таланту і чуття. Не багато можуть похвалитися цими необхідними якостями, проте багатьом з нас доводилося готувати самостійно і бачити різницю між роботою фахівця.

Робота кухаря вимагає від людини не тільки гарного терпіння. Крім цього необхідно гарне здоров’я, гарна освіта і навички. Оволодіти цим мистецтвом самостійно практично не можливо - завжди потрібен приклад і рада людини, яка вміє готувати. Можна сказати, що це вміння передається з покоління в покоління. Багатовіковий, тисячолітній досвід і практика в приготуванні їжі зробили це мистецтво надзвичайно віртуозним.
 
У цей День ми приєднуємося до привітань на адресу майстрів виробничого навчання відділу харчових технологій та працівників їдальні ДПТНЗ "Шосткинське ВПУ"! Бажаємо вам успішних шедеврів і заслуженої подяки ваших клієнтів! Здоров’я вам і приємного апетиту всім вашим шанувальникам! Зі святом!

З повагою колектив учнів та педагогів

Переглядів: 622 | Додав: ShchNV