П`ятниця, 26.04.2024, 12:09
ЦЕНТР КАР'ЄРИ               АБІТУРІЄНТАМ               УЧНЯМ І БАТЬКАМ               ВИПУСКНИКАМ               НОВИНИ САЙТУ
Меню сайту
Статистика
Пошук
Календар
«  Грудень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Головна » 2021 » Грудень » 19 » В УКРАЇНСЬКИЙ РІДНИЙ КРАЙ ПОСПІШАЄ МИКОЛАЙ! + Відео
16:27
В УКРАЇНСЬКИЙ РІДНИЙ КРАЙ ПОСПІШАЄ МИКОЛАЙ! + Відео

Як тільки приходить до нас перший місяць зими, ми вже усі у передчутті чогось неймовірного, адже попереду стільки чудових свят! А починаються зимові свята з Дня святого Миколая, який, згідно з повір’ям, у ніч на 19 грудня кладе під подушку солодощі та подарунки слухняним дітям.

Святий Миколай (грец. Νικόλαος – Ніколаус) існував насправді. Він народився у 280 році н. е. у родині багатих греків-християн, які мешкали у місті Патарі (територія сучасної Туреччини). Хлопець зростав у добрі та любові, але його надзвичайно засмучувала навколишня бідність і убогість мешканців міста, тому він із дитинства і протягом життя потайки допомагав бідним родинам та дітям-сиротам.

Ще за життя люди вважали отця Миколая святим. Бо він не раз за допомогою щирої молитви творив справжнє диво: вгамував бурю на морі, завдяки чому було врятовано чимало рибалок, а також корабель із прочанами; він зцілював калік і недужих, неодноразово рятував приречених до страти. Але найбільшою його заслугою було те, що він безмірно любив усіх людей і цінував кожного.

За доброчинность, вірность та щирість у служінні Богу ділами та вчинками на землі, отця Миколая було канонізовано. А на честь того, що він за життя потайки допомагав іншим, збереглася традиція робити в цей день подарунки.

Напередодні цього величного свята волонтерський загін Шосткинського ВПУ «Небайдужі серця» традиційно завітав до Шосткинського міського товариства допомоги дітям з особливими потребами «Турбота» і привітав вихованців організації з Днем святого Миколая.

Волонтери закладу приготували гарний виступ, а святий Миколай пригостив господарів смаколиками, які також традиційно виготовляє «Творча майстерня» училища. Волонтерський загін, у свою чергу, не залишився без подарунка, адже вихованці товариства завжди готуються до цієї зустрічі і з великим задоволенням співають новорічних і різдвяних пісень для своїх гостей. По закінченню дійства відбулася святкова «фотосесія» зі святим Миколаєм та усіма учасниками.

Шановні друзі! Вітаємо вас з Днем святого Миколая і бажаємо вам добра і любові, миру і щастя, здоров'я і гармонії, родинного добробуту та незгасного світла радості в житті!

Хай Святий Миколай принесе
Найщиріші усім подарунки.
У дитинство знов віднесе,
Коли чекали нічні пакунки.

Хай здоров’я в мішечок положить,
Ваше щастя на десять помножить.
Хай добро у цей день засяє,
І усіх вас звеселяє.

Волонтерський загін «Небайдужі серця»

Переглядів: 266 | Додав: ShchNV