Вівторок, 23.04.2024, 13:28
ЦЕНТР КАР'ЄРИ               АБІТУРІЄНТАМ               УЧНЯМ І БАТЬКАМ               ВИПУСКНИКАМ               НОВИНИ САЙТУ
Меню сайту
Статистика
Пошук
Календар
«  Квітень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Архів записів
Головна » 2021 » Квітень » 16 » УЧАСТЬ ШОСТКИНСЬКОГО ВПУ В ОБЛАСНОМУ ІНТЕРНЕТ-МАРАФОНІ ТВОРЧИХ ІДЕЙ І ЗНАХІДОК
10:01
УЧАСТЬ ШОСТКИНСЬКОГО ВПУ В ОБЛАСНОМУ ІНТЕРНЕТ-МАРАФОНІ ТВОРЧИХ ІДЕЙ І ЗНАХІДОК

Зараз ми живемо в еру потужних інформаційних ресурсів і технологічного прогресу, в часи, коли телебачення та Інтернет увійшли практично в усі сфери життя, коли естетичні цінності й духовний розвиток відходять на другий план. Тому багато кому з нас може здатися, що нам вже не потрібні книги, не потрібні письменники, не потрібна поезія… Але чи це дійсно так?

Відповідно до плану роботи Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Сумській області 15 квітня 2021 року відбувся інтернет-марафон творчих ідей і знахідок «Презентація-захист телекомунікаційного літературного проєкту», в якому взяли участь і учні Шосткинського вищого професійного училища.

Для участі у марафоні запрошувалися здобувачі освіти закладів професійної (професійно–технічної) освіти, які виявили бажання займатися дослідницькою діяльністю у галузі літератури та викладачі зарубіжної літератури.

Учні нашого закладу під керівництвом викладача Остапчук С.М. працювали над телекомунікаційним проєктом «Поезія – свобода серця» і намагалися дослідити роль поезії в житті  людини та довести її актуальність у наш час.

До складу проєктної групи увійшли учні ІІ-ІІІ курсу: Анастасія Кужельна (гр. 04-18), Михайло Охременко (гр.04-18), Максим Головач (гр.02-18), Дарія Стародубець (гр.05-18), Алевтина Качкарова  (гр.04-19), Яна Харчук  (гр.04-19), Діана Харчук (гр.04-19), Анна Костир (гр.04-19).

Презентував роботу під час інтернет-марафону Михайло Охременко.

Учасники проєкту визначили чотири головні завдання:

  • Дослідити, чи є місце для поезії в житті сучасної людини;
  • Визначити найвидатніших поетів світу;
  • Дібрати цитати і вислови відомих людей про поетів та поезію;
  • Створити власну добірку відеопоезій.

Кінцевим продуктом проєкту став створений проєктною групою веб-сайт «ПОЕЗІЯ – СВОБОДА СЕРЦЯ», на сторінках якого були розміщені отримані результати спільної дослідницької і творчої роботи.

Даний сайт складається з кількох сторінок: «Поезія в нашому житті», «Найвидатніші поети світу», «Влучно про поезію», «Читаємо і слухаємо поезію» та «Поетичний свій Анастасії Кужельної».  

Під час роботи над проєктом учасники зібрали переконливі факти про те, що поезія була, є і буде. Ми всі здатні відчувати, а поезія - це мистецтво, що розпалює вогник у душі, змушує сміятися, плакати, насолоджуватись прекрасним. Поезія вчить цінувати дружбу, ніколи не здаватися, вчить відстоювати свої права, любити Батьківщину... Поезія вчить нас  кохати і просто жити.

Поетичне слово сьогодні набуває нового звучання. Відтепер ми можемо не тільки читати твори найкращих поетів світу завдяки Інтернету, а ще й насолоджуватися відеопоезією, яка набуває все більшої і більшої популярності.

Поезія сьогодні не є чужою не лише для дорослого покоління, а й для молоді. Блукаючи сторінками Інтернету, ми зустрічаємо багато поетичних веб-сторінок, ми чуємо вірші з вуст популярних блогерів і відомих зірок, ми читаємо поетичні рядки в соціальних мережах, які так яскраво часом відображають наші переживанням і почуття. 

На сторінці «Читаємо і слухаємо поезію» учасники проєкту розмістили декілька відеопоезій  відомих поетів світу, які створили самі.

Перлиною проєкту є звісно сторінка «Поетичний свій Анастасії Кужельної». Настя – є учасницею проєкту, а також тією людиною, в чиєму житті  поезія займає важливе місце.

Маємо надію, що наша робота знайде своїх читачів у  мережі Інтернет і у світі стане ще більше людей, здатних відчувати і розуміти поетичне слово.

Викладач зарубіжної літератури
Світлана ОСТАПЧУК

Переглядів: 320 | Додав: ShchNV