- 2015 Березень
- 2015 Квітень
- 2015 Травень
- 2015 Червень
- 2015 Липень
- 2015 Серпень
- 2015 Вересень
- 2015 Жовтень
- 2015 Листопад
- 2015 Грудень
- 2016 Січень
- 2016 Лютий
- 2016 Березень
- 2016 Квітень
- 2016 Травень
- 2016 Червень
- 2016 Липень
- 2016 Серпень
- 2016 Вересень
- 2016 Жовтень
- 2016 Листопад
- 2016 Грудень
- 2017 Січень
- 2017 Лютий
- 2017 Березень
- 2017 Квітень
- 2017 Травень
- 2017 Червень
- 2017 Липень
- 2017 Серпень
- 2017 Вересень
- 2017 Жовтень
- 2017 Листопад
- 2017 Грудень
- 2018 Січень
- 2018 Лютий
- 2018 Березень
- 2018 Квітень
- 2018 Травень
- 2018 Червень
- 2018 Липень
- 2018 Серпень
- 2018 Вересень
- 2018 Жовтень
- 2018 Листопад
- 2018 Грудень
- 2019 Січень
- 2019 Лютий
- 2019 Березень
- 2019 Квітень
- 2019 Травень
- 2019 Червень
- 2019 Липень
- 2019 Серпень
- 2019 Вересень
- 2019 Жовтень
- 2019 Листопад
- 2019 Грудень
- 2020 Січень
- 2020 Лютий
- 2020 Березень
- 2020 Квітень
- 2020 Травень
- 2020 Червень
- 2020 Липень
- 2020 Серпень
- 2020 Вересень
- 2020 Жовтень
- 2020 Листопад
- 2020 Грудень
- 2021 Січень
- 2021 Лютий
- 2021 Березень
- 2021 Квітень
- 2021 Травень
- 2021 Червень
- 2021 Липень
- 2021 Серпень
- 2021 Вересень
- 2021 Жовтень
- 2021 Листопад
- 2021 Грудень
- 2022 Січень
- 2022 Лютий
- 2022 Червень
14:03 У ШОСТКИНСЬКОМУ ВПУ ЗАВЕРШИВСЯ КОНКУРС НА КРАЩИЙ РЕЦЕПТ УКРАЇНСЬКОГО БОРЩУ + Відео | |
Свої борщі у фіналі готували четверо учнів нашого училища (як теперішні, так випускники) та п’ятеро майстрів виробничого навчання. Про високий рівень їхнього професіоналізму і свідоме ставлення до обраної професії свідчив той факт, що під час вручення нагород КОЖЕН ФІНАЛІСТ – від найдосвідченішого до наймолодшого – коротко й чітко озвучив особливості свого рецепту, немало здивувавши шанованих гостей і глибокими професійними пізнаннями, і креативністю власного вибору. Хто переміг у конкурсі? Як завжди – професіоналізм і любов до обраної справи. Це – якщо з істинної точки зору. А в зичному для конкурсів сенсі фіналісти отримали дипломи, кубки, медалі і – грошові премії. Отже, список нагороджених, нагород та їхніх заслуг перед українськими борщами виглядає так:
Уважні читачі цих рядків помітили поетичні приписки-коментарі стосовно кожного нагородженого учасника. Несподівано? А це – як подивитись, адже український борщ – це не просто «один з видів перших страв», як пишуть у підручниках. Український борщ – то ціла філософія, як для французів – вино або чайна церемонія для японців. Людина, готуючи борщ, не просто щось там шинкує чи ложкою перемішує. То – ціле дійство, утаємничене і незбагненне для іноземців, ба! - навіть для членів родини, які намагаються повторити «такий борщ, як у бабусі», а воно не виходить! А бабуся тільки посміхається кутиками вуст, лагідно так і співчутливо, бо її борщ – то навіть і для неї часто й густо магія кулінарного процесу. Так, можна запам’ятати перелік інгредієнтів, визначити грами-штуки, технологічну послідовність, але передати невловимі нюанси власне приготування жодна господиня не зможе, як би вона не прагнула поділитися власним досвідом. Наші ж фіналісти знали і дотримувались найголовнішого закону українського борщу – готувати з любов’ю, творчо, без поспіху, адже лише за таких умов можливий неповторний результат. …Перед нагородженням було сказано про те, що український борщ, з-поміж усього іншого, є національною гордістю нашої країни. А ми додаємо: БЕЗЗАПЕРЕЧНОЮ ГОРДІСТЮ ШОСТКИНСЬКОГО ВПУ Тамара АНУФРІЄВА, прес-центр
| |
Переглядів: 579 | Додав: ShchNV |