- 2015 Березень
- 2015 Квітень
- 2015 Травень
- 2015 Червень
- 2015 Липень
- 2015 Серпень
- 2015 Вересень
- 2015 Жовтень
- 2015 Листопад
- 2015 Грудень
- 2016 Січень
- 2016 Лютий
- 2016 Березень
- 2016 Квітень
- 2016 Травень
- 2016 Червень
- 2016 Липень
- 2016 Серпень
- 2016 Вересень
- 2016 Жовтень
- 2016 Листопад
- 2016 Грудень
- 2017 Січень
- 2017 Лютий
- 2017 Березень
- 2017 Квітень
- 2017 Травень
- 2017 Червень
- 2017 Липень
- 2017 Серпень
- 2017 Вересень
- 2017 Жовтень
- 2017 Листопад
- 2017 Грудень
- 2018 Січень
- 2018 Лютий
- 2018 Березень
- 2018 Квітень
- 2018 Травень
- 2018 Червень
- 2018 Липень
- 2018 Серпень
- 2018 Вересень
- 2018 Жовтень
- 2018 Листопад
- 2018 Грудень
- 2019 Січень
- 2019 Лютий
- 2019 Березень
- 2019 Квітень
- 2019 Травень
- 2019 Червень
- 2019 Липень
- 2019 Серпень
- 2019 Вересень
- 2019 Жовтень
- 2019 Листопад
- 2019 Грудень
- 2020 Січень
- 2020 Лютий
- 2020 Березень
- 2020 Квітень
- 2020 Травень
- 2020 Червень
- 2020 Липень
- 2020 Серпень
- 2020 Вересень
- 2020 Жовтень
- 2020 Листопад
- 2020 Грудень
- 2021 Січень
- 2021 Лютий
- 2021 Березень
- 2021 Квітень
- 2021 Травень
- 2021 Червень
- 2021 Липень
- 2021 Серпень
- 2021 Вересень
- 2021 Жовтень
- 2021 Листопад
- 2021 Грудень
- 2022 Січень
- 2022 Лютий
- 2022 Червень
14:03 У ШОСТКИНСЬКОМУ ВПУ ЗАВЕРШИВСЯ КОНКУРС НА КРАЩИЙ РЕЦЕПТ УКРАЇНСЬКОГО БОРЩУ + Відео | |
Добіг свого логічного завершення відкритий Інтернет-конкурсу на кращий рецепт українського борщу, започаткований уперше в історії училища. Відвідувачі нашого сайту мали слушну нагоду спостерігати за цікавим перебігом борщового конкурсу. 9 липня відбулось нагородження фіналістів, чиї рецепти успішно подолали прискіпливий поетапний відбір групою досвідчених експертів. Багатогранний творчий потенціал учасників відзначили члени журі та спонсори конкурсу. До фіналістів зі словами привітання та визнання їх кулінарної майстерності звернулись поважні гості, які тривалий час плідно співпрацюють з Шосткинським вищим професійним училищем та підтримують усі творчі проекти колективу. Це –
Свої борщі у фіналі готували четверо учнів нашого училища (як теперішні, так випускники) та п’ятеро майстрів виробничого навчання. Про високий рівень їхнього професіоналізму і свідоме ставлення до обраної професії свідчив той факт, що під час вручення нагород КОЖЕН ФІНАЛІСТ – від найдосвідченішого до наймолодшого – коротко й чітко озвучив особливості свого рецепту, немало здивувавши шанованих гостей і глибокими професійними пізнаннями, і креативністю власного вибору. Хто переміг у конкурсі? Як завжди – професіоналізм і любов до обраної справи. Це – якщо з істинної точки зору. А в зичному для конкурсів сенсі фіналісти отримали дипломи, кубки, медалі і – грошові премії. Отже, список нагороджених, нагород та їхніх заслуг перед українськими борщами виглядає так:
Уважні читачі цих рядків помітили поетичні приписки-коментарі стосовно кожного нагородженого учасника. Несподівано? А це – як подивитись, адже український борщ – це не просто «один з видів перших страв», як пишуть у підручниках. Український борщ – то ціла філософія, як для французів – вино або чайна церемонія для японців. Людина, готуючи борщ, не просто щось там шинкує чи ложкою перемішує. То – ціле дійство, утаємничене і незбагненне для іноземців, ба! - навіть для членів родини, які намагаються повторити «такий борщ, як у бабусі», а воно не виходить! А бабуся тільки посміхається кутиками вуст, лагідно так і співчутливо, бо її борщ – то навіть і для неї часто й густо магія кулінарного процесу. Так, можна запам’ятати перелік інгредієнтів, визначити грами-штуки, технологічну послідовність, але передати невловимі нюанси власне приготування жодна господиня не зможе, як би вона не прагнула поділитися власним досвідом. Наші ж фіналісти знали і дотримувались найголовнішого закону українського борщу – готувати з любов’ю, творчо, без поспіху, адже лише за таких умов можливий неповторний результат. …Перед нагородженням було сказано про те, що український борщ, з-поміж усього іншого, є національною гордістю нашої країни. А ми додаємо: БЕЗЗАПЕРЕЧНОЮ ГОРДІСТЮ ШОСТКИНСЬКОГО ВПУ Тамара АНУФРІЄВА, прес-центр
| |
Переглядів: 616 | Додав: ShchNV |