П`ятниця, 05.03.2021, 14:24
ЗМІШАНЕ НАВЧАННЯ               ЦЕНТР КАР'ЄРИ               АБІТУРІЄНТАМ               УЧНЯМ І БАТЬКАМ               ВИПУСКНИКАМ               НОВИНИ САЙТУ
Меню сайту
Статистика
Пошук
Календар
«  Липень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Головна » 2020 » Липень » 10 » У ШОСТКИНСЬКОМУ ВПУ ЗАВЕРШИВСЯ КОНКУРС НА КРАЩИЙ РЕЦЕПТ УКРАЇНСЬКОГО БОРЩУ + Відео
14:03
У ШОСТКИНСЬКОМУ ВПУ ЗАВЕРШИВСЯ КОНКУРС НА КРАЩИЙ РЕЦЕПТ УКРАЇНСЬКОГО БОРЩУ + Відео

Добіг свого логічного завершення відкритий Інтернет-конкурсу на кращий рецепт українського борщу, започаткований уперше в історії училища. Відвідувачі нашого сайту мали слушну нагоду спостерігати за цікавим перебігом борщового конкурсу. 9 липня відбулось нагородження фіналістів, чиї рецепти успішно подолали прискіпливий поетапний відбір групою досвідчених експертів. Багатогранний творчий потенціал учасників відзначили члени журі та спонсори конкурсу. До фіналістів зі словами привітання та визнання їх кулінарної майстерності звернулись поважні гості, які тривалий час плідно співпрацюють з Шосткинським вищим професійним училищем та підтримують усі творчі проекти колективу. Це –

  1. Альона ШУЛЬГА, помічник Народного депутата України Ігоря МОЛОТКА;
  2. Віктор ТУКАЛО, приватний підприємець, голова журі конкурсу;
  3. Наталія БАЛАНЮК, заступник голови правління громадської організації «Академія інноваційних технологій».

Свої борщі у фіналі готували четверо учнів нашого училища (як теперішні, так випускники) та п’ятеро майстрів виробничого навчання. Про високий рівень їхнього професіоналізму і свідоме ставлення до обраної професії свідчив той факт, що під час вручення нагород КОЖЕН ФІНАЛІСТ – від найдосвідченішого до наймолодшого – коротко й чітко озвучив особливості свого рецепту, немало здивувавши шанованих гостей і глибокими професійними пізнаннями, і креативністю власного вибору. Хто переміг у конкурсі? Як завжди – професіоналізм і любов до обраної справи. Це – якщо з істинної точки зору. А в зичному для конкурсів сенсі фіналісти отримали дипломи, кубки, медалі і – грошові премії. Отже, список нагороджених, нагород та їхніх заслуг перед українськими борщами виглядає так:

  1. Світлана ГОРШЕЧНІКОВА, майстриня виробничого навчання: виборола Гран-прі, кубок найкращої майстрині борщу 2020 року за глибоке міжнаціональне дослідження технологій приготування борщу;
  2. Ніна МАРТИНЕНКО, майстриня виробничого навчання: нагороджена Дипломом І ступеня, медаллю за євроінтеграцію у мистецтві приготування українського борщу;
  3. Микола МИСИК, майстер виробничого навчання: нагороджений Дипломом І ступеня і медаллю за чоловічу солідарність на кулінарній ниві;
  4. Юлія ЦІЛИНА, випускниця Шосткинського ВПУ 2019 року: переможниця в номінації «Борщ моєї родини» за щиру відданість кулінарним традиціям своєї родини;
  5. Дарина НОВОСЬОЛОВА, випускниця Шосткинського ВПУ 2020 року: переможниця в номінації «Традиційний борщ» за вміння гармонійно поєднувати борщові традиції з борщовими новаціями;
  6. Ганна ШАПОВАЛ, учениця групи 09-19: переможниця в номінації «Легендарний український борщ» за сміливу модернізацію української кулінарної легенди;
  7. Михайло ОХРЕМЕНКО, учень групи 04-18: переможець у номінації «Винахідливий борщ» за кулінарну винахідливість і кмітливість, гідну справжнього козака;
  8. Ольга САВИНСЬКА, майстриня виробничого навчання: переможниця в номінації «Самий ніжний мамин борщ» за щиру повагу до смакових уподобань підростаючого покоління;
  1. Любов ОСАДЧЕНКО, майстриня виробничого навчання: переможниця в номінації «Несподіваний борщ» за несподівані та смачні борщові експерименти.

Уважні читачі цих рядків помітили поетичні приписки-коментарі стосовно кожного нагородженого учасника. Несподівано? А це – як подивитись, адже український борщ – це не просто «один з видів перших страв», як пишуть у підручниках. Український борщ – то ціла філософія, як для французів – вино або чайна церемонія для японців. Людина, готуючи борщ, не просто щось там шинкує чи ложкою перемішує. То – ціле дійство, утаємничене і незбагненне для іноземців, ба! - навіть для членів родини, які намагаються повторити «такий борщ, як у бабусі», а воно не виходить! А бабуся тільки посміхається кутиками вуст, лагідно так і співчутливо, бо її борщ – то навіть і для неї часто й густо магія кулінарного процесу. Так, можна запам’ятати перелік інгредієнтів, визначити грами-штуки, технологічну послідовність, але передати невловимі нюанси власне приготування жодна господиня не зможе, як би вона не прагнула поділитися власним досвідом. Наші ж фіналісти знали і дотримувались найголовнішого закону українського борщу – готувати з любов’ю, творчо, без поспіху,  адже лише за таких умов можливий неповторний результат.

…Перед нагородженням було сказано про те, що український борщ, з-поміж усього іншого, є національною гордістю нашої країни.

А ми додаємо:

БЕЗЗАПЕРЕЧНОЮ   ГОРДІСТЮ   ШОСТКИНСЬКОГО ВПУ
БУЛИ,   Є   І   ЗАВЖДИ   БУДУТЬ
НАШІ   УЧНІ   ТА   ЇХНІ   НАСТАВНИКИ,
ЯКІ   В   ЧЕРГОВИЙ   РАЗ   ДОВЕЛИ
ВЛАСНУ   ПРОФЕСІЙНУ   ЦІННІСТЬ!

Тамара АНУФРІЄВА, прес-центр

Переглядів: 295 | Додав: ShchNV