- 2015 Березень
- 2015 Квітень
- 2015 Травень
- 2015 Червень
- 2015 Липень
- 2015 Серпень
- 2015 Вересень
- 2015 Жовтень
- 2015 Листопад
- 2015 Грудень
- 2016 Січень
- 2016 Лютий
- 2016 Березень
- 2016 Квітень
- 2016 Травень
- 2016 Червень
- 2016 Липень
- 2016 Серпень
- 2016 Вересень
- 2016 Жовтень
- 2016 Листопад
- 2016 Грудень
- 2017 Січень
- 2017 Лютий
- 2017 Березень
- 2017 Квітень
- 2017 Травень
- 2017 Червень
- 2017 Липень
- 2017 Серпень
- 2017 Вересень
- 2017 Жовтень
- 2017 Листопад
- 2017 Грудень
- 2018 Січень
- 2018 Лютий
- 2018 Березень
- 2018 Квітень
- 2018 Травень
- 2018 Червень
- 2018 Липень
- 2018 Серпень
- 2018 Вересень
- 2018 Жовтень
- 2018 Листопад
- 2018 Грудень
- 2019 Січень
- 2019 Лютий
- 2019 Березень
- 2019 Квітень
- 2019 Травень
- 2019 Червень
- 2019 Липень
- 2019 Серпень
- 2019 Вересень
- 2019 Жовтень
- 2019 Листопад
- 2019 Грудень
- 2020 Січень
- 2020 Лютий
- 2020 Березень
- 2020 Квітень
- 2020 Травень
- 2020 Червень
- 2020 Липень
- 2020 Серпень
- 2020 Вересень
- 2020 Жовтень
- 2020 Листопад
- 2020 Грудень
- 2021 Січень
- 2021 Лютий
- 2021 Березень
- 2021 Квітень
- 2021 Травень
- 2021 Червень
- 2021 Липень
- 2021 Серпень
- 2021 Вересень
- 2021 Жовтень
- 2021 Листопад
- 2021 Грудень
- 2022 Січень
- 2022 Лютий
- 2022 Червень
12:47 У ШОСТКИНСЬКОМУ ВПУ ПРОЙШОВ ПРАКТИЧНИЙ ЕТАП КОНКУРСУ ПИРОГІВ +Відео | |
Єдино можливий і самий точний епіграф: Організатори відкритого Інтернет-конкурсу на кращий рецепт пирога (оперативно врахувавши ситуацію з карантинами) прийняли оперативне рішення скоротити експертну частину та приступити безпосередньо до приготування «живих» пирогів з-під умілих рук учасників. На жаль, епідеміологічна обстановка змусила провести практичну частину скромно, без зайвих спостерігачів та уболівальників, але кулінарні шедеври від цього не постраждали, а стали ще смачнішимиий. Перша група кокурсантів показала свою майстерність 17 грудня. Учениця Шосткинської гімназії Настя БЛАЖЕВА презентувала вегетаріанський тарт. Ідея була підказана Пилипівським постом. Запечені на заварному пісному тісті з цільнозернового борошна овочі (помідори, кабачки, боби, перець) смакували, як прохолодний напій у літню спеку – необтяжливо і ніжно. Команда від нашого училища у складі учениці групи 03-19 КУЗЬМІНОЇ Наталії та її наставниці Ольги ТЕСЛЕНКО, навпаки, зробили акцент саме на зимі. Акцент вийшов нестандартним: двоярусний кулінарний витвір на пісочному тісті з маково-сирно-яблучною начинкою прикрашали зимові «дерева», посипані цукровою пудрою. 22 грудня свою майстерність демонстрували учениці ДПТНЗ «Зноб-Новгородський ПАЛ» КИСЕЛЬ Олена і ДЕНИСЮК Яна, які обрали рецепт справжнього чоловічого пирога – м’ясного, на дріжджовому листковому тісті. Пиріг вийшов великий, солідний і смачний. А от їхня конкурсна візаві – учениця Шосткинської гімназії ЧУМАК Юлія – вирішила здивувати присутніх «Загадковим сирником» на пісочному тісті. Загадкою виявилась відсутність… сиру! Але смак!.. Сирник танув у роті! Хоч і був на вигляд абсолютно звичайний. 28 грудня, мабуть, на знак завершення і 1-го семестру, і 2020 року, свої шедеври презентували відразу три учасники. По-перше, це наші колеги – ДПНТЗ «Свеський ПАЛ», представлений сімейною командою КОМЕНДАНТІВ: сина Владислава, учня І курсу, та його мами Галини. Їхній пиріг нагадував соняшник з гарбузово-апельсиновою начинкою по центру та сирною з родзинками – у пелюсках. Наша викладачка Наталія БАЛАНЮК та учениця групи 02-20 Катерина ШИБАЛКО приготували чизкейк, що не вимагав випікання (мрія будь-якої господині напередодні святкових клопотів!). Чизкейк буквально танув у роті, настільки виваженим був його смак – у міру солодкий і не переобтяжений жирами. Зате шеф-кухарка їдальні Шосткинського ВПУ Наталія КУЗЬМІНА набігалась від столу до духовки за всіх! Разів, мабуть, зо п’ять, а може й більше. Авторка цих рядків уявити собі не могла, що можуть бути такі кулінарні марафони! Рецепт пирогів-мафінів був складний, але при цьому з простих інгредієнтів, і трохи несподіваним. …В сухому залишку після завершення практичного туру – враження про креативні рецепти і неперевершені смаки. Усі пироги були приготовлені дійсно оригінально. Тому й оцінювання з боку журі буде оригінальним. Аякже! Журі не має ніякого морального права відставати від учасників за креативністю мислення! Визначення переможців та нагородження учасників відбудеться вже у новому 2021 році, на початку січня. А поки що, дорогі друзі нашого сайту, готуйте пироги! Смачного вам і приємних свят! Тамара Анфрієва, прес-центр
| |
Переглядів: 317 | Додав: ShchNV |