Четвер, 28.03.2024, 20:28
ЦЕНТР КАР'ЄРИ               АБІТУРІЄНТАМ               УЧНЯМ І БАТЬКАМ               ВИПУСКНИКАМ               НОВИНИ САЙТУ
Меню сайту
Статистика
Пошук
Календар
«  Грудень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Головна » 2020 » Грудень » 29 » У ШОСТКИНСЬКОМУ ВПУ ПРОЙШОВ ПРАКТИЧНИЙ ЕТАП КОНКУРСУ ПИРОГІВ +Відео
12:47
У ШОСТКИНСЬКОМУ ВПУ ПРОЙШОВ ПРАКТИЧНИЙ ЕТАП КОНКУРСУ ПИРОГІВ +Відео

Єдино можливий і самий точний епіграф: 

Організатори відкритого Інтернет-конкурсу на кращий рецепт пирога (оперативно врахувавши ситуацію з карантинами) прийняли оперативне рішення скоротити експертну частину та приступити безпосередньо до приготування «живих» пирогів з-під умілих рук учасників.

На жаль, епідеміологічна обстановка змусила провести практичну частину скромно, без зайвих спостерігачів та уболівальників, але кулінарні шедеври від цього не постраждали, а стали ще смачнішимиий. Перша група кокурсантів показала свою майстерність 17 грудня. Учениця Шосткинської гімназії Настя БЛАЖЕВА презентувала вегетаріанський тарт. Ідея була підказана Пилипівським постом. Запечені на заварному пісному тісті з цільнозернового борошна овочі (помідори, кабачки, боби, перець) смакували, як прохолодний напій у літню спеку – необтяжливо і ніжно.

Команда від нашого училища у складі учениці групи 03-19 КУЗЬМІНОЇ Наталії та її наставниці Ольги ТЕСЛЕНКО, навпаки, зробили акцент саме на зимі. Акцент вийшов нестандартним: двоярусний кулінарний витвір на пісочному тісті з маково-сирно-яблучною начинкою прикрашали зимові «дерева», посипані цукровою пудрою.

22 грудня свою майстерність демонстрували учениці ДПТНЗ «Зноб-Новгородський ПАЛ» КИСЕЛЬ Олена і ДЕНИСЮК Яна, які обрали рецепт справжнього чоловічого пирога – м’ясного, на дріжджовому листковому тісті. Пиріг вийшов великий, солідний і смачний.

А от їхня конкурсна візаві – учениця Шосткинської гімназії ЧУМАК Юлія – вирішила здивувати присутніх «Загадковим сирником» на пісочному тісті. Загадкою виявилась відсутність… сиру! Але смак!.. Сирник танув у роті! Хоч і був на вигляд абсолютно звичайний.

28 грудня, мабуть, на знак завершення і 1-го семестру, і 2020 року, свої шедеври презентували відразу три учасники. По-перше, це наші колеги – ДПНТЗ «Свеський ПАЛ», представлений сімейною командою КОМЕНДАНТІВ: сина Владислава, учня І курсу, та його мами Галини. Їхній пиріг нагадував соняшник з гарбузово-апельсиновою начинкою по центру та сирною з родзинками – у пелюсках.

Наша викладачка Наталія БАЛАНЮК та учениця групи 02-20 Катерина ШИБАЛКО приготували чизкейк, що не вимагав випікання (мрія будь-якої господині напередодні святкових клопотів!). Чизкейк буквально танув у роті, настільки виваженим був його смак – у міру солодкий і не переобтяжений жирами.

Зате шеф-кухарка їдальні Шосткинського ВПУ Наталія КУЗЬМІНА набігалась від столу до духовки за всіх! Разів, мабуть, зо п’ять, а може й більше. Авторка цих рядків уявити собі не могла, що можуть бути такі кулінарні марафони! Рецепт пирогів-мафінів був складний, але при цьому з простих інгредієнтів, і трохи несподіваним.

…В сухому залишку після завершення практичного туру – враження про креативні рецепти і неперевершені смаки. Усі пироги були приготовлені дійсно оригінально. Тому й оцінювання з боку журі буде оригінальним. Аякже! Журі не має ніякого морального права відставати від учасників за креативністю мислення! Визначення переможців та нагородження учасників відбудеться вже у новому 2021 році, на початку січня. А поки що, дорогі друзі нашого сайту, готуйте пироги! Смачного вам і приємних свят!

Тамара Анфрієва, прес-центр

Переглядів: 250 | Додав: ShchNV