- 2015 Березень
- 2015 Квітень
- 2015 Травень
- 2015 Червень
- 2015 Липень
- 2015 Серпень
- 2015 Вересень
- 2015 Жовтень
- 2015 Листопад
- 2015 Грудень
- 2016 Січень
- 2016 Лютий
- 2016 Березень
- 2016 Квітень
- 2016 Травень
- 2016 Червень
- 2016 Липень
- 2016 Серпень
- 2016 Вересень
- 2016 Жовтень
- 2016 Листопад
- 2016 Грудень
- 2017 Січень
- 2017 Лютий
- 2017 Березень
- 2017 Квітень
- 2017 Травень
- 2017 Червень
- 2017 Липень
- 2017 Серпень
- 2017 Вересень
- 2017 Жовтень
- 2017 Листопад
- 2017 Грудень
- 2018 Січень
- 2018 Лютий
- 2018 Березень
- 2018 Квітень
- 2018 Травень
- 2018 Червень
- 2018 Липень
- 2018 Серпень
- 2018 Вересень
- 2018 Жовтень
- 2018 Листопад
- 2018 Грудень
- 2019 Січень
- 2019 Лютий
- 2019 Березень
- 2019 Квітень
- 2019 Травень
- 2019 Червень
- 2019 Липень
- 2019 Серпень
- 2019 Вересень
- 2019 Жовтень
- 2019 Листопад
- 2019 Грудень
- 2020 Січень
- 2020 Лютий
- 2020 Березень
- 2020 Квітень
- 2020 Травень
- 2020 Червень
- 2020 Липень
- 2020 Серпень
- 2020 Вересень
- 2020 Жовтень
- 2020 Листопад
- 2020 Грудень
- 2021 Січень
- 2021 Лютий
- 2021 Березень
- 2021 Квітень
- 2021 Травень
- 2021 Червень
- 2021 Липень
- 2021 Серпень
- 2021 Вересень
- 2021 Жовтень
- 2021 Листопад
- 2021 Грудень
- 2022 Січень
- 2022 Лютий
- 2022 Червень
08:17 У Шосткинському ВПУ кулінари ділилися професійним досвідом + Відео | |
Шосткинське вище професійне училище 18 і 19 квітня приймало у своїх стінах майстрів виробничого навчання, викладачів кулінарної справи та іноземної мови – учасників творчої майстерні в рамках проекту «Упровадження інтегрованого навчання при підготовці кваліфікованих робітників з професій «Кухар», «Кондитер». Училище мало нагоду презентувати себе, показати свої досягнення. На сучасному етапі ресторанний бізнес розвивається не просто інтенсивно, а в різних напрямках, і це ставить перед педагогами ПТНЗ, які готують майбутніх кухарів-кондитерів, нові задачі. Події обласного семінару довели, що професійно-технічні заклади Сумщини достойно приймають виклики сьогодення та системно підвищують свою майстерність, щоб потім передати її учням. Учасниками семінару стали 23 ПТНЗ Сумської області, що свідчить про високу популярність професій «Кухар», «Кондитер» серед інших робітничих професій. Першого дня – 18 квітня - було презентовано серію досліджень в області кулінарної справи, пов’язаних як з технологічними новинками світової кулінарії, так і з національними традиціями українського народу. Можна сказати, що виступи педагогів та учнів ще раз підтвердили мудру настанову Кобзаря: «І чужому навчайтесь, і свого не цурайтесь». У рамках проекту учні під керівництвом педагогів досліджували тенденції розвитку найпопулярніших український рецептів Сумщини від старовинних варіантів до найсучасніших кулінарних технологій. Обов’язковою умовою було презентування страви англійською мовою. І це не випадково, адже для успішного виходу української кухні на міжнародний рівень потрібне інтегрування національних страв у світові кулінарні тенденції та інтернаціональний мовленнєвий простір. Наступного дня для учасників семінару були проведені цікаві майстер-класи з новітніх тенденцій кондитерського мистецтва. Майстри виробничого навчання та учні Шосткинського ВПУ показали прийоми виготовлення французького тістечка «Makaron» і 3-D квітів у желе. Шосткинський центр ПТО підготував майстер-класи на тему «Мармеладні фантазії», «Суші: приготування та подача». Заключним акордом цікавої програми став інтегрований кулінарний батл «Шеф-кухар: «він» чи «вона»?». Під час проведення виховного заходу команди учнів Шосткинського ВПУ продемонстрували не лише глибокі знання з кулінарії, а й з англійської мови. На семінарі були присутні Наталія Юріївна Самойленко, директор НМЦ ПТО у Сумській області, яка розповіла присутнім про перспективи підготовки кваліфікованих кулінарів на Сумщині, та методисти центру Ольга Петрівна Смоленко й Олена Всеволодівна Темченко, які відмітили високий рівень підготовки та проведення семінару. Слід зауважити, що творча майстерня не завершується лише проведеними майстер-класами 18-19 квітня. Це перший етап проекту, який матиме своє продовження в подальшому. Творча майстерня в рамках проекту «Упровадження інтегрованого навчання при підготовці кваліфікованих робітників з професій «Кухар», «Кондитер» стала гарним стимулом для профтехосвітян Сумської області у справі підготовки кваліфікованих робітників для ресторанного господарства.
| |
Переглядів: 1011 | Додав: ShchNV |