П`ятниця, 29.03.2024, 10:46
ЦЕНТР КАР'ЄРИ               АБІТУРІЄНТАМ               УЧНЯМ І БАТЬКАМ               ВИПУСКНИКАМ               НОВИНИ САЙТУ
Меню сайту
Статистика
Пошук
Календар
«  Квітень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Архів записів
Головна » 2018 » Квітень » 20 » У Шосткинському ВПУ кулінари ділилися професійним досвідом + Відео
08:17
У Шосткинському ВПУ кулінари ділилися професійним досвідом + Відео

Шосткинське вище професійне училище 18 і 19 квітня приймало у своїх стінах майстрів виробничого навчання, викладачів кулінарної справи та іноземної мови – учасників творчої майстерні в рамках проекту «Упровадження інтегрованого навчання при підготовці кваліфікованих робітників з професій «Кухар», «Кондитер».  Училище мало нагоду презентувати себе, показати свої досягнення.

На сучасному етапі ресторанний бізнес розвивається не просто інтенсивно, а в різних напрямках, і це ставить перед педагогами ПТНЗ, які готують майбутніх кухарів-кондитерів, нові задачі. Події обласного семінару довели, що професійно-технічні заклади Сумщини достойно приймають виклики сьогодення та системно підвищують свою майстерність, щоб потім передати її учням.

Учасниками семінару стали 23 ПТНЗ Сумської області, що свідчить про високу популярність професій «Кухар», «Кондитер» серед інших робітничих професій. Першого дня – 18 квітня - було презентовано серію досліджень в області кулінарної справи, пов’язаних як з технологічними новинками світової кулінарії, так і з національними традиціями українського народу. Можна сказати, що виступи педагогів та учнів ще раз підтвердили мудру настанову Кобзаря: «І чужому навчайтесь, і свого не цурайтесь». У рамках проекту учні під керівництвом педагогів досліджували тенденції розвитку найпопулярніших український рецептів Сумщини від старовинних варіантів до найсучасніших кулінарних технологій. Обов’язковою умовою було презентування страви англійською мовою. І це не випадково, адже для успішного виходу української кухні на міжнародний рівень потрібне інтегрування національних страв у світові кулінарні тенденції та інтернаціональний мовленнєвий простір.

Наступного дня для учасників семінару були проведені цікаві майстер-класи з новітніх тенденцій кондитерського мистецтва. Майстри виробничого навчання та учні Шосткинського ВПУ показали прийоми виготовлення французького тістечка «Makaron» і 3-D квітів у желе. Шосткинський центр ПТО підготував майстер-класи на тему «Мармеладні фантазії», «Суші: приготування та подача».

Заключним акордом цікавої програми став інтегрований кулінарний батл «Шеф-кухар: «він» чи «вона»?». Під час проведення виховного заходу команди учнів Шосткинського ВПУ продемонстрували не лише глибокі знання з кулінарії, а й з англійської мови.

На семінарі були присутні Наталія Юріївна Самойленко, директор НМЦ ПТО у Сумській області, яка розповіла присутнім про перспективи підготовки кваліфікованих кулінарів на Сумщині, та методисти центру Ольга Петрівна Смоленко й Олена Всеволодівна Темченко, які відмітили високий рівень підготовки та проведення семінару. Слід зауважити, що творча майстерня не завершується лише проведеними майстер-класами 18-19 квітня. Це перший етап проекту, який матиме своє продовження в подальшому.

Творча майстерня в рамках проекту «Упровадження інтегрованого навчання при підготовці кваліфікованих робітників з професій «Кухар», «Кондитер» стала гарним стимулом для профтехосвітян Сумської області у справі підготовки кваліфікованих робітників для ресторанного господарства.

Переглядів: 934 | Додав: ShchNV