Вівторок, 16.04.2024, 18:06
ЦЕНТР КАР'ЄРИ               АБІТУРІЄНТАМ               УЧНЯМ І БАТЬКАМ               ВИПУСКНИКАМ               НОВИНИ САЙТУ
Меню сайту
Статистика
Пошук
Календар
«  Травень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архів записів
Головна » 2017 » Травень » 23 » У Конотопі відбувся традиційний конкурс «Учень року»
09:46
У Конотопі відбувся традиційний конкурс «Учень року»

18-19 травня Конотопське вище професійне училище в черговий раз зустрічало найкращих учнів професійно-технічних закладів Сумщини, а також декількох гостей. Цього разу для участі в конкурсі «Учень року-2017» приїхали представники Чернігівського професійного ліцею побуту та Рубіжанського професійного хіміко-технологічного ліцею (Луганська область). За звання кращого учня ПТО змагались 14 дівчат і 7 юнаків. Тут були і майбутні будівельники, і перукарі, і кравчині, і слюсарі з ремонту автомобілів, і оператори комп’ютерного набору, а також майбутні працівники лісового господарства, сільськогосподарського виробництва, сучасної промисловості… Наше училище представляла Крістіна Подгаєвська, яка зараз навчається на третьому ступені та опановує спеціальність «Кухар, технік-технолог харчової промисловості».

Програма конкурсу була дуже насиченою й вимагала витривалості, сили волі, зосередженості не лише від учнів-учасників, а й від журі та педагогів-супроводжуючих.

Першого дня – 18 травня - учасники презентували відео-ролики «Дозвольте відрекомендуватися. Мій навчальний заклад і моя майбутня професія» та демонстрували світ своїх захоплень.

Другий день – 19 травня – був присвячений створенню та захисту проектів на певні теми. Крім цього, проводився конкурс на кращий нарис, листівку, власний вірш на тему «Моя країна – Україна. І в серці, і в житті єдина!»

Своїми враженнями ділиться Крістіна: «Важко було неймовірно! Але й цікаво. Кожного дня на конкурси витрачалось по 3-4 години. Два конкурси в один день – це як мінімум 6-7 годин. Моя черга за результатами жеребкування випала на 21-й – останній! – номер, а виглядати потрібно, і рухатись, і говорити так, ніби ти щойно прокинулась, така вся свіжа, не втомлена ні крапельки. Чи погано це – виступати останньою чи в другій половині з-поміж усіх учасників? Ну, як подивитись… Чекати довго, зате є можливість оцінити виступи «конкурентів», щоб самій виглядати на відповідному рівні. Може, підгледіти якусь гарну деталь у виступі. Тут головне – не втратити зосередженості».

Уважно стежила за конкурсом і майстер в/н Н.А. Єпик, педагог-наставник: «Рівень усіх учасників дуже високий. І це не просто учні, які гарно роблять щось одне. Кожен учасник досконалий і з професійної сторони, і як знавець комп’ютерних технологій, і як артист, і просто як людина. Атмосфера конкурсу була надзвичайно доброзичливою. Я дивилась на учнів, на журі, на супроводжуючих педагогів: усі вели себе так, ніби не на змагання приїхали, а на дружню вечірку. Учні виступали не десь далеко на сцені, а поруч з кріслами глядачів, журі знаходилось буквально серед учасників. Ці два дні були незабутніми, хоча мені здається, що конкурс «Учень року» уже не поміщається у два дні. Мабуть, потрібно таку насичену програму розподіляти на три дні, бо подій багато і на все іноді не вистачало часу».

Наша Крістіна за результатами чотирьох конкурсів виборола Диплом переможця в номінації «Молода генерація», з чим ми щиро її й вітаємо!

… Рівно через рік буде наступний «Учень року», а педагоги вже рік тому назад придивились і визначили декілька претендентів на 2018 рік. Вони, майбутні учасники, про це ще не знають, але час іде вперед, таланти формуються, дозрівають, наливаються силами й азартом, щоб спалахнути яскравим феєрверком у небі профтехосвіти Сумщини.

Т. Ануфрієва,

методист Шосткинського ВПУ

Фоторепортаж конкурсу Учень року - 2017"

НМЦ ПТО про цю подію

Переглядів: 749 | Додав: ShchNV