Четвер, 25.04.2024, 11:41
ЦЕНТР КАР'ЄРИ               АБІТУРІЄНТАМ               УЧНЯМ І БАТЬКАМ               ВИПУСКНИКАМ               НОВИНИ САЙТУ
Меню сайту
Статистика
Пошук
Календар
«  Жовтень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Головна » 2019 » Жовтень » 29 » Тиждень української мови та літератури, художньої культури
09:24
Тиждень української мови та літератури, художньої культури

Як парость виноградної лози,
Плекайте мову.
Пильно й ненастанно
Політь бур’ян.
Чистіша від сльози
Вона хай буде.
Вірно і слухняно
Нехай вона щоразу служить вам,
Хоч і живе своїм живим життям.

(Максим Рильський)

Протягом 21-25 жовтня у Шосткинському ВПУ проходив тиждень української мови та літератури, художньої культури. Протягом тижня було проведено:

  • Виставка-огляд «П. Куліш і Сумщина», присвячена 200-річчю народження видатного земляка. Бібліотекар Жадан Т.В. ознайомила учнів І курсу із життєписом могутнього майстра українського слова та експонатами виставки. Майбутні кухарі і автослюсарі почерпнули багато нового та цікавого для себе. Постать П. Куліша, його величезна працездатність та патріотизм є гарним прикладом для молодого покоління. Адже він проніс через усе життя ідею створення незалежної держави, постійно працюючи на благо українського народу.
  • Урок-екскурсія «Феномен П. Куліша». Учні разом з викладачами української мови Птащенко Г. П. та Гаркушею Т. В. відвідали музей П. Куліша, 3D-кімнату в стилі Digital-art, розроблену працівниками  ІТ-центра,  кабінет П. Куліша. Учні Шосткинського ВПУ мали змогу зазирнути в минуле: відчули себе на декілька хвилин панами та панночками ХІХ ст. (театралізовані П. Куліш та Ганна Барвінок), перевдягнувшись у відповідні костюми того часу.  Сучасна молодь має не забувати своїх славетних земляків, які ввійшли в історію як борці за незалежність
  • Олімпіада з української мови та літератури (викладачі, які підготували учнів: Птащенко Г.П., Спєвак А.В., Скомороха Н.П., Гаркуша Т.В) серед учнів І-ІІІ курсів та визначено переможця.
  • Перегляд кінофільм «Таємниця генія Шевченка». Учні дізналися відповіді на запитання про феномен Шевченка учні мали змогу  у цій документальній стрічці, відкривши для себе нового Шевченка.

            Під час останнього дня  було підведено підсумки насиченого тижня.

Птащенко Г. П., Гаркуша Т. В.

 

Переглядів: 327 | Додав: ShchNV