П`ятниця, 29.03.2024, 14:02
ЦЕНТР КАР'ЄРИ               АБІТУРІЄНТАМ               УЧНЯМ І БАТЬКАМ               ВИПУСКНИКАМ               НОВИНИ САЙТУ
Меню сайту
Статистика
Пошук
Календар
«  Квітень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів
Головна » 2019 » Квітень » 1 » Тиждень професії «Слюсар з ремонту колісних транспортних засобів»
08:28
Тиждень професії «Слюсар з ремонту колісних транспортних засобів»

З 25 по 29 березня стартував тиждень професія «Слюсар з ремонту колісних транспортних засобів». Варто зазначити, що проведення «тижнів професій» в Шосткинському вищому професійному училищі стало невід’ємною частиною життя училища, яскравим святом для учнівської молоді та прекрасною можливістю усім бажаючим познайомитися з навчальним закладом, його життям та допомогти визначитися абітурієнтам у виборі майбутньої професії.

У рамках Тижня проведено багато цікавих та пізнавальних заходів, покликаних підкреслити значення професії «слюсар з ремонту колісних транспортних засобів» у молоді, перспективи розвитку та трансформації у сьогоденні автоіндустрії загалом. Яскравим початком стала виставка учнівських газет, яка відбулася 25 березня на 2-ому поверсі навчального корпусу. Всім бажаючим була надана можливість ознайомитися з роботою слюсаря з ремонту колісних транспортних засобів, тонкощами справи. Представлено багато інформації про новинки галузі автобудування, її історію, перспективи розвитку.

У вівторок всі охочі та гості навчального закладу мали можливість оглянути діючу виставку робіт учнів гуртків технічної творчості. Були представлені діючі моделі обладнання автомобілів, пристрої та установки для технічного обслуговування й ремонту.

Крім того, цього дня відбувся конкурс професійної майстерності «Вправний автослюсар» серед учнів групи 02-17 (майстер в/н – А. С. Никлонський) та вікторина «Кмітливий автослюсар» серед груп І курсу 02-18, 03-18, на якій учні також переглянули фільм «Історія виникнення автомобіля» (викладач спеціальної дисципліни – Пушкарьов М. В.).

За підсумками вікторини «Кмітливий автослюсар» перемогу здобула команда гр. 03-18 з мінімальним відривом від своїх колег гр. 02-18.

У середу (27 березня) учні групи 02-18 змагалися за право бути одним із кращих автослюсарів у конкурсі з професійної майстерності «Юний автослюсар» (майстер в/н – Кролевецький О. О.).

Цього ж дня другій половині учнів та всіх бажаючих очікувала подорож до столиці раннього автомобілебудування США – м.Детройт та знайомство з засновником конвеєрного виробництва авто – Генрі Фордом. Цікаву і змістовну лекцію «Сучасні автомобілі» провела  бібліотекар Тетяна Володимирівна Жадан.

Продемонструвати свої знання на практиці майбутні автослюсарі (група 03-18) мали можливість у Конкурсі професійної майстерності, що відбувся 28 березня в автомайстерні (майстер в/н – Пушкарьов М.В.).

Саме тут майбутні слюсарі з ремонту колісних транспортних засобів показували свій професіоналізм. Конкурсантам було запропоновано виконати один з видів робіт відповідно до набутого кваліфікаційного рівня (розряду). Учні 1-го курсу – виготовлення трубних хомутів різних діаметрів: 25мм, 45мм, 75мм; учні 2-го курсу – розбирання та збирання генератора з усуненням можливих несправностей. Для об‘єктивності та задля забезпечення прозорості при визначенні переможців у склад жюрі, окрім майстрів виробничого навчання, заступника директора з навчально-виробничої роботи, старшого майстра, були включені представник учнівського самоврядування – експерти.

Показаний рівень майстерності ще раз підтвердив високий рівень знань та вмінь, що отримують учні у Шосткинському вищому професійному училищі.

Видовищним заходом була гра команд з тенісу: учні груп 02-18, 03-18, 02-17 та команда загальноосвітньої школи № 9. Під час напруженої гри учень гр. 03-18 Квасков Ігор посів І місце.

Завершився Тиждень у п’ятницю виховним заходом «Першоквітнева вікторина до Дня гумору» за участю гр. 02-18, 03-18, 02-17 та командою  школи № 9. Під час цього заходу учасники гумористичного дійства мали змогу поринути в атмосферу комедійного кіномистецтва, відчути себе акторами,  ознайомитися з професіями ДПТНЗ «Шосткинське ВПУ». Крім того, цього дня відбулося підбиттям підсумків проведення запланованих заходів – визначення досягнутих цілей, оформлення звіту та представлення фотозвіту проведення конкурсів, заходів, учасників команд учнів, що приймали участь.

Урочисте визначення переможців та вручення цінних призів за перемогу та участь у конкурсах і заходах відбудеться під час лінійки – у присутності адміністрації та на очах усього учнівського та педагогічного колективу училища! Навчальний заклад пишається НАШИМИ УЧНЯМИ!!!

Переглядів: 688 | Додав: ShchNV