Субота, 20.04.2024, 03:32
ЦЕНТР КАР'ЄРИ               АБІТУРІЄНТАМ               УЧНЯМ І БАТЬКАМ               ВИПУСКНИКАМ               НОВИНИ САЙТУ
Меню сайту
Статистика
Пошук
Календар
«  Березень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
Головна » 2018 » Березень » 28 » Тиждень професії «Слюсар з ремонту автомобілів»
15:00
Тиждень професії «Слюсар з ремонту автомобілів»

Наступна професія, якій був присвячений тиждень з 19 по 23 березня – це професія «Слюсар з ремонту автомобілів». Варто зазначити, що проведення «тижнів професій» в Шосткинському вищому професійному училищі стало невід’ємною частиною життя училища, яскравим святом для учнівської молоді та прекрасною можливісттю усім бажаючим познайомитися з навчальним закладом, його життям та допомогти визначитися абітурієнтам у виборі майбутньої професії.

У рамках Тижня проведено багато цікавих та пізнавальних заходів, покликаних підкреслити значення професії «Слюсар з ремонту автомобілів» у молоді, перспективи розвитку та трансформації у сьогоденні автоіндустрії загалом.

Яскравим початком стала виставка учнівських газет, яка відбулася 19 березня на 2-ому поверсі навчального корпусу. Всім бажаючим була надана можливість ознайомитися з роботою слюсаря з ремонту автомобіілів, тонкощами справи. Представлено багато інформації про новинки галузі автобудування, її історія, перспективи розвитку.

Для найбільш розумних учні Іщенко Вугар та Крутенко Нікіта виготовили Кросворд на знання автосправи.

 

У вівторок всі охочі та гості навчального закладу мали можливість оглянути діючу виставку робіт учнів гуртків технічної творчості. Були представлені діючи моделі обладнання автомобілів, пристрої та установки для технічного обслуговування й ремонту.

У середу 21 березня відбувся перегляд навчального-публіцистчного фільму про розвиток та перспективи автомобілебудування на сучасних підприємствах-гігантах галузі – «Сучасні автомобілі».

Знайти відповіді на питання «Скільки циліндрів у BMW 5 серії?», «Розпізнайте марку авто за емблемою?» намагалися учні груп 1-3 курсів під час вікторини «Кмітливий автослюсар», що проводилася  викладачем спецдисциплін Пушкарьовим М.В.

Перемогу здобула команда – «Автослюсар» (гр.03-15 у складі: Коробко Данило, Кавун Владислав, Крот Євген, Самоха Олег).

У другій половині середи (21 березня) учнів та всіх бажаючих очікувала подорож до столиці раннього автомобілебудування США – м.Детройт та знайомство з засновником конвеєрного виробництва авто – Генрі Фордом.

Захід відбувався у бібліотеці училища за участі бібліотекаря - Жадан Тетяни Володимирівни.

Продемонструвати свої знання на практиці учні даної професії мали можливість у Конкурсах професійної майстерності, що відбувався 19, 22 березня в автомайстерні (ІІ та ІІІ курс), та 20 березня в слюсарній майстерні навчального закладу (І курс).

Саме тут майбутні слюсарі з ремонту автомобілів показували свій професіоналізм. Конкурсантам було запропоновано виконати один з видів робіт відповідно до набутого кваліфікаційного рівня (розряду). Учні 1-го курсу – виготовлення трубних хомутів різних діаметрів: 25мм, 45мм, 75мм; учні 2-го та 3-го курсу – розбирання та збирання генератора з усуненням можливих несправностей. Для обєктивності та задля забезпечення прозорості при визначенні переможців у склад жюрі, окрім майстрів виробничого навчання, старшого майстра, були включені представник учнівського самоврядування – експерти.

Показаний рівень майстерності ще раз підтвердив високий рівень знань та вмінь, що отримують учні у Шосткинському вищому професійному училищі.

Видовищним заходом була гра футбольних команд: збірна гр.03-15, гр.03-13, групи першого курсу 02-17.

Емоції були на межі – і у вболівальників і у членів команд. Хлопці завзято боролися за перемогу, не упускали жодної можливості забити ще один гол. І ось вони – переможці – збірна команда гр.02-17. Молодці! Так тримати!

Завершився Тиждень у пятницю підбиттям підсумків проведення запланованих заходів – визначення досягнутих цілей, оформлення звіту та представлення фотозвіту проведення конкурсів, заходів, учасників команд учнів, що приймали участь.

Урочисте визначення переможців та вручення цінних призів за перемогу та участь у конкурсах і заходах відбудеться під час лінійки – у присутності адміністрації та на очах усього учнівського та педагогічного колективу училища! Молодці хлопці. Навчальний заклад пишається ТАКИМИ УЧНЯМИ!!!

Переглядів: 809 | Додав: ShchNV