Четвер, 28.03.2024, 19:31
ЦЕНТР КАР'ЄРИ               АБІТУРІЄНТАМ               УЧНЯМ І БАТЬКАМ               ВИПУСКНИКАМ               НОВИНИ САЙТУ
Меню сайту
Статистика
Пошук
Календар
«  Листопад 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Архів записів
Головна » 2015 » Листопад » 16 » ТИЖДЕНЬ БЕЗПЕКИ ДОРОЖНЬОГО РУХУ У ШОСТКИНСЬКОМУ ВПУ
15:51
ТИЖДЕНЬ БЕЗПЕКИ ДОРОЖНЬОГО РУХУ У ШОСТКИНСЬКОМУ ВПУ

З метою підвищення поінформованості учнів про негативні наслідки дорожньо-транспортних пригод та з метою запобігання нещасним випадкам на дорогах у ДПТНЗ «Шосткинське ВПУ» пройшов Тиждень безпеки дорожнього руху. Відповідно до Плану Тижня класні керівники провели виховні заходи, присвячені дотриманню Правил дорожнього руху

Оновлено Куточок безпеки дорожнього руху з розміщенням основних правил дорожнього руху, а також інформації про міри покарання за неналежне їх дотримання.

Проведена екскурсія у Шосткинську автомобільну школу ТСОУ,  організовано лекційний всеобуч на знання правил дорожнього руху з учнями закладу.

У  бібліотеці  організована  виставка  літератури з даної тематики, а у гуртожитку пройшов захід «Життя – найвища цінність».

По групах пройшов конкурс на кращий малюнок та кращий твір з тематики «Безпечна дорога». Переможцем став учень гр.03-13 Раструба Василь, до речі, майбутній автослюсар. До вашої уваги  твір переможця.



БЕЗПЕЧНА ДОРОГА

…На зустрічну смугу на всій швидкості вискакує крута чорна іномарка, за нею женеться сріблястий джип. Цілковито ігноруючи будь-які правила дорожнього руху  автомобілісти створюють неймовірне ДТП  на дорозі… Гинуть ЛЮДИ…

Чи не до таких новин з телевізора звикли ми сьогодні?  Адже за статистикою на дорогах України гине близько восьми чоловік за добу. А тепер уявіть іншу цифру – лише за один рік дорога забирає  життя приблизно  у 3 000 українців. Однак, не дивлячись на статистику, у нас  все-таки залишається бажання  користуватись найпопулярнішим і дуже зручним видом транспорту – автомобілем.

Я сам просто обожнюю автомобілі, саме тому і обрав професію автослюсаря. Сподіваюсь,  що в майбутньому матиму гарне авто. Однак, мені б зовсім не хотілося, щоб моя пристрасть коштувала мені чи моїм близьким життя.

То як же тоді зробити дорогу більш  безпечною? Хто більше винен у створенні аварій на дорогах -  водій чи, можливо,  пішохід? А може вся провина лежить на наших горезвісних дорогах?

Нещодавно,  переглядаючи відео новинки в Інтернеті,  я побачив неймовірний сюжет, від якого просто стигне в жилах кров.  Батько, водій величезної фури,  під час руху на завантаженому транспортом шосе, пересаджує за кермо свою п’ятирічну доньку.  Спочатку все йде добре: донька радіє з нового неймовірного досвіду, а батько просто щасливий, бо це ж його донечка справляється з такою задачею для дорослих. Однак якась мить – і маленька дівчинка розгубилась… Чудом батьку вдалося уникнути катастрофи.

А одного разу я сам ледве не потрапив під колеса автомобіля. Здавалося, що може статися на пішохідному переході? Пішохід йде, водій чекає. Якби не так! На світлофорі загорається зелений, я починаю йти, однак водій автомобіля, який в цей час рухався в напрямку світлофора, навіть не думає гальмувати.  Мабуть сподівався проскочити. Я вже почав йти –і розгубився. Що ж робити, повертатися швидко назад, чи бігти вперед? Я повернувся і пропустив водія. А повинно було  бути навпаки, чи не так?

І таких прикладів безліч.

То хто ж тоді винен?

А відповідь проста. Ми всі: і  водій авто, який часто нехтує правилами  дорожнього руху, чи, можливо,  їх просто не знає;   і пішоходи, які страждають від власної неуважності. Ну і, звісно ж, занедбаність наших доріг.

Іноді складається таке враження, що люди втрачають свій головний природний інстинкт – інстинкт самозбереження. Бо тоді,   як все це можна пояснити?

Висновок один – нам всім треба більше цінувати власне життя і життя оточуючих нас людей. Адже це Божий дар, якого більше у вас не буде! Бережіть ЙОГО!

Раструба В. гр. 03-13

Переглядів: 797 | Додав: ShchNV