П`ятниця, 26.04.2024, 03:56
ЦЕНТР КАР'ЄРИ               АБІТУРІЄНТАМ               УЧНЯМ І БАТЬКАМ               ВИПУСКНИКАМ               НОВИНИ САЙТУ
Меню сайту
Статистика
Пошук
Календар
«  Грудень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
Головна » 2018 » Грудень » 14 » ТИ – ЛЮДИНА, ЗНАЧИТЬ МАЄШ ПРАВА!
16:38
ТИ – ЛЮДИНА, ЗНАЧИТЬ МАЄШ ПРАВА!

Прилучення учнівської молоді до правової культури збагачує її духовне життя, зміцнює життєву позицію, підвищує громадянську активність. Водночас знання нею своїх прав і обов’язків розширює можливості їх реалізації, зокрема й у власних інтересах.

Так, у рамках Всеукраїнського тижня права, 12.12.18. в приміщенні бібліотеки Шосткинського ВПУ для мешканців гуртожитку був проведений виховний захід на тему «Ти – людина, значить маєш права!», що мав на меті підвищити рівень правової культури учнівської молоді щодо їхніх конституційних прав та обов’язків, можливостей їх реалізації та захисту; підказати шляхи правильної поведінки в тій чи іншій життєвій ситуації, спрямувати поведінку і вчинки дітей в рамки законності.

Під час заходу особливо наголошувалося на Декларації про права людини, Конвенції ООН про права дитини. Також були розглянуті основоположні статті Конституції України, адже формування правової культури  громадянина України складається передусім зі свідомого ставлення до своїх прав і обов’язків перед суспільством і державою, що закріплені саме в ній.

Оскільки, на сьогоднішній день в Україні останнім часом спостерігається тенденція зростання та «омолодження» злочинності серед неповнолітніх, вважалося доречно провести бесіди «Права і обов’язки неповнолітніх» та «Правова відповідальність за скоєння злочинів неповнолітніми». В контексті цього до перегляду були представлені відео на тему «Кримінальна відповідальність неповнолітніх», «Діти за гратами», а також мультфільм, який рекомендований Міністерством освіти і науки України «Ти, я і поліція».

Питання правової освіти та правового виховання учнівської молоді в нашому навчальному закладі не обмежуються лише однією виховною годиною, лекцією чи заходом, а отримують своє логічне продовження кожного дня – постійно є в центрі уваги всього педагогічного колективу ДПТНЗ Шосткинського ВПУ.

 

Переглядів: 439 | Додав: ShchNV