Субота, 20.04.2024, 06:01
ЦЕНТР КАР'ЄРИ               АБІТУРІЄНТАМ               УЧНЯМ І БАТЬКАМ               ВИПУСКНИКАМ               НОВИНИ САЙТУ
Меню сайту
Статистика
Пошук
Календар
«  Травень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Головна » 2019 » Травень » 3 » Техніка сьогодення – це фізика і математика в різних їх застосуваннях
11:08
Техніка сьогодення – це фізика і математика в різних їх застосуваннях

Тиждень фізики та математики під назвою «Техніка сьогодення – це фізика і математика в різних їх застосуваннях» відбувся з 22 по 26 квітня 2019 року.

В ході тижня презентувалися стіннівки: «Електромагнітні хвилі в нашому житті», «Використання відкриття Майкла Фарадея «Електромагнітна індукція» в професіях», «Чорнобильська катастрофа», «10 причин, чому треба вивчати математику», «Фрактали», «Геометрія в нашому житті».

Між учнями груп 03-18 (слюсар з ремонту колісних транспортних засобів) та 04-17 (кухар, кондитер) був проведений математичний квест «Математика в різних галузях». Мета якого: сприяти підвищенню інтересу учнів до математики, розширення їхнього кругозору, формування вмінь переносити надбанні знання в нові нестандартні ситуації. Під час проходження шести різних станцій учні проявили свою кмітливість, винахідливість, логічне мислення та командну роботу. Завдання всі були виконані на «Ура!», але досвід кухарів другого курсу допоміг отримати перемогу.

В рамках тижня проведено захист проекту «Енергозбереження в нашому житті». Мета якого:

  • формувати уявлення про енергію, яка є джерелом для роботи всіх технічних пристроїв та механізмів; формувати розуміння життєвої необхідності зберігати енергію;
  • розвивати навички роботи із різними джерелами інформації; уміння формувати думку про способи економного використання електричної та теплової енергії; сприяти розвитку комунікативних навичок під час роботи у групах; уміння вислуховувати думку інших; доводити власні переконання; розвивати життєві компетентності учнів; виховувати бережливе ставлення до навколишнього середовища.

Учні самостійно підготували виступи про джерела енергії в теоретичному турі та розрахували економію коштів при використання енергозберігаючого освітлення в кабінеті фізики у практичному турі.

Взяли участь в лінійці присвяченій Чорнобильській трагедії, організували виступ та перегляд відеоролику для всіх учнів училища.

26 квітня переглянули документальний фільм «Розщеплені на атоми», присвячений Чорнобильській катастрофі та проаналізували причини та наслідки цієї трагедії.

Переглядів: 397 | Додав: ShchNV