Четвер, 25.04.2024, 05:12
ЦЕНТР КАР'ЄРИ               АБІТУРІЄНТАМ               УЧНЯМ І БАТЬКАМ               ВИПУСКНИКАМ               НОВИНИ САЙТУ
Меню сайту
Статистика
Пошук
Календар
«  Жовтень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
Головна » 2016 » Жовтень » 6 » Свято для освітян у стінах Шосткинського ВПУ + Відео
16:27
Свято для освітян у стінах Шосткинського ВПУ + Відео

4 жовтня у  нашому училищі було СПРАВЖНЄ СВЯТО!

Концерт до Дня працівника освіти підготували учні та педагоги під керівництвом гуртківців Рогової Ліани Михайлівни, Антоневича Ігоря Івановича, Геращенко Оксани Володимирівни, а головною музою (я впевнена!) була невгамовна Наталія Петрівна Скомороха. Хоч і намагалась вона не дуже світитись на сцені, але в кожному номері вгадувались-таки невичерпні ідеї нашого замполіта…

Як людина з багаторічним самодіяльницьким досвідом, я бачила те, на що звичайний глядач зазвичай уваги не звертає.

Концерт починається з ведучих, які були просто бездоганними: коректні юнаки, витончені дівчата, гарна дикція, доброзичливі посмішки… А коліна тремтять же від хвилювання! І літери, як на зло, починають танцювати перед очима! (Я пам’ятаю цей стан зі свого концертного досвіду…) Зате яка витримка! У ній відчувались наполегливі репетиції, коли аналізувалось кожне слово і кожен рух.

Глядачі завжди приблизно знають, хто буде виступати. Наші сценічні зірочки давно горять на училищній сцені: це і виконавці пісень (як відомі вже кілька років, так і першокурсники), і танцюристи (як досвідчені учасники, так і ті, хто почав танцювати тільки тут, в училищі). Кожна пісня викликала бурю позитивних емоцій: радість, романтичний сум, спогади шкільного дитинства… Радієш, бачачи, як росте з року в рік майстерність юних артистів. А юнак, що веде красуню-партнершу у вихорі вальсу, - то взагалі щось неперевершене! Це красиво. Це піднесено. Це мужньо й ніжно.

Ми, педагоги, завжди радіємо, коли наші учні проявляють себе в будь-якій позитивній справі, а вчора позитиву було більш, ніж достатньо! Ми із задоволенням спостерігаємо за тим, як з кожним роком зростає сценічна  культура наших учнів.

А родзинками концерту стали дві роботи  педагогів: по-перше, фільм (про нього мова піде далі); по-друге, - гумористична сценка «Батьківські збори».

…Коли діти бачать на сцені своїх педагогів чи батьків, - це безцінно! Я ще не зустрічала дитини, яка б не гордилась цим фактом.  Навіть якщо мова йде про бунтівників-підлітків. Захоплення викликає сценічна майстерність дорослих (які, певна річ, завжди є кращими виконавцями просто в силу більшого життєвого досвіду і професійної розкутості). Учні бачать педагогів у новому амплуа і мимоволі дивуються: «Так ось який він, мій мастак! Він може бути ще й таким?!» Навіть якщо номер художньої самодіяльності мав несерйозний зміст, вихованці все одно дивляться на педагога  з повагою й захопленням.

Головним же (і дуже несподіваним!) «гвіздком» концертної програми став абсолютно документальний фільм про наших педагогів. І я в черговий раз переконалась: не переводяться на Сумщині партизанські традиції! Глядачі лежали покотом від сміху, коли пафосні педагоги (усі такі із себе!) «неадекватно» відповідали на «адекватні» питання. Жаль, що фільм тривав хвилин десять, мабуть. Якби він ішов у п’ять раз довше, то й тоді б  не здався довгим. Я впевнена, що завдяки цьому фільмові багато фраз стануть крилатими в нашому колективі і ще довго підніматимуть настрій у не дуже веселих ситуаціях. Такий кінопродукт і в соціальні мережі викласти не соромно.

Про концерт на честь педагогів можна говорити ще багато й захоплено. Головним же у цьому дійстві виявився той факт, що ми, Шосткинське вище професійне училище, - уже давно УЧИЛИЩЕ, а не «бурса». Під час концерту  ми – і артисти, і глядачі – були об’єднані прекрасними номерами, доброзичливими виконавцями, гарним настроєм, щирим гумором… Цінність таких заходів не лише в самому моменті, а й у довгих теплих спогадах про сам концерт. На ранок, коли всі прийшли до училища, концерт, по суті, ще продовжувався. Звучали подяки за номери, учні вислуховували від старших захопливі відгуки про свої таланти, на ходу народжувались якісь дотепні корпоративні анекдоти… І тепер, попри осінні дощі, можна завзято працювати далі, бо в нас 4 жовтня  відбулося СПРАВЖНЄ СВЯТО!

Ануфрієва Т.М., методист

Відео місцевого телебачення інформаційної програми «День»
ТРК «Акцент» (початок перегляду сюжету про нас 12:16):

Переглядів: 816 | Додав: ShchNV