Субота, 27.04.2024, 04:07
ЦЕНТР КАР'ЄРИ               АБІТУРІЄНТАМ               УЧНЯМ І БАТЬКАМ               ВИПУСКНИКАМ               НОВИНИ САЙТУ
Меню сайту
Статистика
Пошук
Календар
«  Травень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Головна » 2019 » Травень » 17 » СВЯТКУВАННЯ ВСЕСВІТНЬОГО ДНЯ ВИШИВАНКИ ТА ДНЯ ЄВРОПИ + Відео
13:32
СВЯТКУВАННЯ ВСЕСВІТНЬОГО ДНЯ ВИШИВАНКИ ТА ДНЯ ЄВРОПИ + Відео

День вишиванки святкують в кожний третій четвер травня, а День Європи – в кожну третю суботу травня. Мабуть, недаремно так співпало, що ці свята знаходяться поряд в календарі. Всесвітній день вишиванки – міжнародне свято, яке покликане зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого українського одягу, а День Європи, «…враховуючи стратегічний курс України на європейську інтеграцію…», жителі України відзначають день спільних цінностей, спільної історії всіх націй континенту.

ДПТНЗ «Шосткинське ВПУ» долучилося до святкування цих знаменних дат. В День вишиванки учні та працівники навчального закладу, як і мільйони українців по всьому світу, одягли національне вбрання – вишиванку і влаштували драйвовий флешмоб.

З давніх часів наші пращури вважали, що ВИШИВАНКА – національна святиня, бо символізує собою і несе в собі духовне багатство, високу мудрість і традиційний зв’язок багатьох поколінь – зв’язок, що не переривається віками. Вона – символ здоров’я і краси, щасливої долі і родинної пам’яті, любові і вірності. Вишиванка – це й оберіг людини від лихого ока та злих духів.

Приємно усвідомлювати, що сьогодні Україну знають у світі ще й завдяки нашим дизайнерам, які успішно експортують вишиванки за кордон, де такий вид одягу дуже подобається. З традиційного класичного українського вбрання утворилися різні модифікації, в магазинах можна побачити вже вишиті сукні, піджаки, костюми, шорти і навіть купальники. Українська вишивка заполонила світовий ринок і стала дуже популярною в царині моди.

Свято вишиванки несе в собі глибокий зміст. По всьому світу об'єднуються українці в одній ідеї і показують, що мають власну самоідентифікацію та національний код.

Друзі, єднаймося і не цураймося,
Бо Україна одна!
Вічна й нескорена з самого кореня
Піснею квітне вона!


Пропонуємо пройти тест до Дня вишиванки та пригадати українські традиції: https://naurok.com.ua/test/start/8658?fbclid=IwAR38wsm5rH__L9PMAlxhhWabGVU8T1ekQ_wAmePz22wvH7oV55ljzIdHrJ4


Україна – це Європа.
Однак, пам’ятайте, що Європа починається з кожного з нас!

Переглядів: 524 | Додав: ShchNV