П`ятниця, 29.03.2024, 15:24
ЦЕНТР КАР'ЄРИ               АБІТУРІЄНТАМ               УЧНЯМ І БАТЬКАМ               ВИПУСКНИКАМ               НОВИНИ САЙТУ
Меню сайту
Статистика
Пошук
Календар
«  Лютий 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829
Архів записів
Головна » 2020 » Лютий » 20 » СТАРТУВАВ ІГРОВИЙ ТУР ІІІ ВІДКРИТОГО ЧЕМПІОНАТУ З ІНТЕЛЕКТУАЛЬНИХ ІГОР «БРЕЙН-РИНГ»
12:18
СТАРТУВАВ ІГРОВИЙ ТУР ІІІ ВІДКРИТОГО ЧЕМПІОНАТУ З ІНТЕЛЕКТУАЛЬНИХ ІГОР «БРЕЙН-РИНГ»

Перша «обойма» команд-учасниць чемпіонату 19 лютого вийшла на боротьбу з дуже серйозними дисциплінами – фізикою та математикою. Дійсно, ці шкільні предмети споконвіку вважались надзвичайно складними і чомусь суто чоловічими. Мовляв, жінки в них нічого «не петрять». Хм… Ну, як вам сказати… Авторка цих рядків зараз подумки пройшлась по власній шкільній біографії (а це дві школи), по інститутах, по трудових педагогічних стежках та магістралях і нарахувала у своїй долі – не багато, ні мало – а аж 23 особи тільки з числа працюючих учителів-фізиків та математиків. І, знаєте, доля жінок серед них – це чотири до одного! Тобто, 75% - це жінки! Ну, на фізматі Ніжинського педінституту хлопців-студентів було по відношенню до дівчат на окремих курсах 50 на 50 (у кращому випадку). Чую, як обурена сильна половина людства зараз загинає пальці на руках, на ногах (своїх і сусідових, однокласникових, на кінцівках усіх родичів, до яких може дотягнутись…) і пристрасно називає імена всесвітньовідомих учених-фізиків і математиків. А там же чоловіки «рулять»! Дівчата, не сперечайтесь і не ображайтесь: нехай рулять! Їм – велика наука, а нам, жінкам, - рядові будні. І Маргарет Тетчер нам у поміч! «Кожна жінка, що знайома з проблемами ведення домашнього господарства, близька до того, щоб збагнути проблеми керування країною», - упевнено й беззаперечно стверджувала ця геніальна жінка, одна з лише двох найвизначніших прем’єр-міністрів Великобританії.

Та зараз мова не про це, а про наші команди.

Цьогорічний чемпіонат відкрили команди Шосткинської ЗОШ № 8, Шосткинської ЗОШ № 4 та дві команди від Шосткинського ВПУ. Перший інтелектуальний поєдинок (команда «3+1» (школа № 8) проти команди «Леді Ікс» від училища) виграли представники Шосткинської ЗОШ № 8. Другий раунд вели між собою команди «Під напругою» (школа № 4) та «Плюс на мінус» (Шосткинське ВПУ). Виграли наші хлопці.

Що можна сказати про перебіг поєдинків… Ох, складні це науки – фізика з математикою… Деякі питання залишились без відповідей. Причому питання ці були різні – і складні, і прості. Аудиторія іноді аж стогнала від саморозчарування, коли модератори показували правильні відповіді. Особливими емоціями присутні відреагували на запитання про хлопчика, який указав 25 пальців на одній руці. Хто б міг подумати, що для успішного розв’язання цього питання потрібно знати не фізику, а … українську мову! Ось такі моменти завжди перетворюють будь-який поєдинок на захопливе видовище.

Отже, до чвертьфіналу за результатами відбіркової гри потрапляють такі команди:

  • «3+1» (Шосткинська ЗОШ № 8)
  • «Плюс на мінус» (Шосткинське ВПУ).

Наступний раунд відбудеться за тиждень – 26 лютого. Чекаємо на команди та їхніх фанатів!

Тамара АНУФРІЄВА, прес-центр

Переглядів: 492 | Додав: ShchNV