Четвер, 25.04.2024, 16:14
ЦЕНТР КАР'ЄРИ               АБІТУРІЄНТАМ               УЧНЯМ І БАТЬКАМ               ВИПУСКНИКАМ               НОВИНИ САЙТУ
Меню сайту
Статистика
Пошук
Календар
«  Травень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Головна » 2020 » Травень » 4 » СМАЧНА ПРОФЕСІЯ
10:15
СМАЧНА ПРОФЕСІЯ

Кондитер – це професійний кухар, що створює кондитерські вироби, десерти, та іншу запечену їжу. Представників цієї професії можна зустріти у великих готелях, рест оранах і пекарнях. Рідше кондитером називається людина, чий бізнес пов’язаний з продажем кондитерських виробів.

Кондитер займається приготуванням різних видів тіста, начинок, кремів по заданій рецептурі, випікає і прикрашає продукцію. Більша частина робіт кондитера виконується вручну за допомогою спеціальних інструментів, перетворюючи професію кондитера в мистецтво.

Кондитер – це складна професія, яка потребує не лише естетичного смаку та художніх здібностей від робітника, але багатьох знань та вмінь, передбачає як ручну, так і механізовану роботу за допомогою автоматичних приладів та устаткування. Кондитер проводить дуже багато різноманітних операцій: фільтрацію, вимірювання, виготовлення тіста, випікання тощо. Професія кондитера – широка та змістовна, праця кропітка і важка, яка потребує багато зусиль, напруження, натхнення, творчого пошуку.

Історія виникнення професії

Однією з версій появи терміна «кондитер» є його походження від італійського дієслова «кандіере» (варити в цукрі). Кухарі-італійці завоювали всесвітню славу своїми вишуканими солодощами ще з XV-XVI століть. Але також безперечно, що самі італійці запозичили секрети цього ремесла у арабів, які навчилися отримувати кристалічний цукор ще з 800-х рр.

Якщо і далі заглиблюватися в історію походження професії, то з великою часткою ймовірності можна стверджувати, що перші секрети кондитерської майстерності араби запозичили у представників більш давньої цивілізації – індусів  З древнього епосу Індії відомо, що там з незапам’ятних часів уміли виготовляти різні солодощі з цукрової тростини.

А ось шоколад потрапив в Європу з відкриттям Колумбом Америки. Першими кондитерські вироби з цієї екзотичної рослини спробували іспанські конкістадори, якими їх пригощали індіанці майя, але так як натуральний шоколад є гірким, то, напевно, майя не можна назвати першими кухарями-кондитерами, тому що всім відомий смак шоколадні вироби придбали вже в Європі.

Запрошуємо вас на навчання до Державного професійно-технічного навчального закладу  «Шосткинське ВПУ»

Мисик М.Г., майстер виробничого навчання

Переглядів: 498 | Додав: ShchNV