Вівторок, 23.04.2024, 11:30
ЦЕНТР КАР'ЄРИ               АБІТУРІЄНТАМ               УЧНЯМ І БАТЬКАМ               ВИПУСКНИКАМ               НОВИНИ САЙТУ
Меню сайту
Статистика
Пошук
Календар
«  Червень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Архів записів
Головна » 2021 » Червень » 25 » ШКОЛА ЗДОРОВ'Я: СКАЖИ НІ НАРКОТИКАМ!
18:33
ШКОЛА ЗДОРОВ'Я: СКАЖИ НІ НАРКОТИКАМ!

26 червня – Міжнародний день боротьби із зловживанням наркотиками та їх незаконним розповсюдженням

Наркоманія! Скільки смертей за цим словом, скільки болі, скільки поламаних життів? Дуже багато! І не відомо, скільки ще життів заберуть із собою в нікуди наркотики!

Наркоманія захопила чорний ринок ще в 20-х роках минулого віку! У 80-ті роки, нова забава разом із усіма західними цінностями прийшла в ряди і нашої молоді, розповсюджуючись підвалами і темними вулицями міст, набула такого масштабу, що правоохоронці не змогли стримати потік завезення наркотиків, і смерть із величезним напором вилилася, перш за все, на підлітків і молодь! Адже основна частина наркоманів – підлітки і молоді люди, які набагато слабкіші психологічно аніж дорослі.

Причому спробувати наркотики часом пропонують “найближчі друзі”! Більшість підлітків, що пробують наркотики, і не підозрюють, у що це обов'язково обернеться для них у недалекому майбутньому! Як правило, наркомани, коли усвідомлюють, що вони хворі, намагаються реабілітуватися, але, на жаль, більшість з них повертається до наркотиків, лише трохи подовжуючи життя, яке вже не в радість ані їм, ані рідним! 

Перед тим, як спробувати наркотик, варто задуматися: чи потрібний вам букет хвороб, що передається через голку? Навіщо тобі сльози матері на твоїй могилі і скорбота батька? Навіщо себе прирікати? Навіщо..?.

За оцінками фахівців сьогодні у наших містах  60% хлопчиків  і  20% дівчат віком 15-17 років вже залучені до наркотиків. В цьому віці їм треба набиратись знань і життєвого досвіду, щоб завтра стати основою суспільства  і взяти відповідальність за долю країни,  але де їм... Їхня проблема, - де б дістати грошей на чергову дозу  наркотика! Хто це зупинить? Зупинити можемо  тільки  ми – всі разом!  

Вже давно  цивілізовані громадяни почали розуміти глобальну загрозу людству від наркоманії. На початку минулого століття було прийняте рішення покласти контроль за міжнародним співробітництвом в області боротьби з поширенням наркотиків на міжнародну організацію Лігу Націй, а також було прийнято два міжнародні правові акти:

  • Женевська угода про заборону виробництва,  внутрішньої  торгівлі і  використання очищеного опіуму – від 11.02.1925р.
  • Міжнародна конвенція щодо опіуму,  підписана в Женеві 19.02.1925р.

Треба знати: хворі на наркоманію виліковні. Проте особи, які вживають наркотики тривалий період, піддаються лікуванню дуже важко. Тому термін початку лікування та індивідуальні особливості організму мають вирішальне значення. Чим раніше розпочате лікування, тим більше шансів досягти успіху.

Враховуючи велику шкоду для здоров’я від вживання наркотиків, а також негативні соціальні наслідки наркоманії, передбачена адміністративна і кримінальна відповідальність. За викрадання, перевезення, зберігання і збут наркотиків можна отримати від 6 до 10 років позбавлення волі.  

Юнаки і дівчата, подумайте над тим, що вас чекає, якщо ви будете вживати наркотики. Зробіть одне-єдине зусилля – не піддайтеся спокусі легковажного «знайомства» з наркотичною речовиною! Пам’ятайте, що це отрута, яка призводить до неминучої смерті! Скажіть категоричне «ні» добровільному безумству. Здоров’я, радість життя і щастя у ваших руках!

Переглядів: 204 | Додав: ShchNV