Субота, 20.04.2024, 09:59
ЦЕНТР КАР'ЄРИ               АБІТУРІЄНТАМ               УЧНЯМ І БАТЬКАМ               ВИПУСКНИКАМ               НОВИНИ САЙТУ
Меню сайту
Статистика
Пошук
Календар
«  Грудень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Головна » 2019 » Грудень » 11 » СЮЖЕТИ З ВАРЕНИКАМИ НАБИРАЮТЬ НОВИХ ОБЕРТІВ + Відео
14:11
СЮЖЕТИ З ВАРЕНИКАМИ НАБИРАЮТЬ НОВИХ ОБЕРТІВ + Відео

 А мій милий-чорнобривий вареничків хоче.
А ще – хоче співати, танцювати,
на гармошці грати, сам собі аплодувати…
Оце так милий! Усім милим милий!!!
 

Фестиваль вареників прийняв на свою орбіту наступну категорію команд – це дорослі фанати, які в переважній більшості є хоч і не професіоналами, але вправними господинями чи самостійними молодими людьми, що встигли позмагатися з кулінарними проблемами під час навчання чи інших  випробувань долі. Отже, список учасників фестивалю 10 грудня виглядав так:

  • «ТанЮля» (Глухівський національний педагогічний університет імені Олександра Довженка);
  • «Cмачні традиції» (ДПТНЗ «Шосткинське ВПУ»);
  • «Фітнес-Вареник» (Фітнес-клуб «Fit Curves»);
  • «Cooking Dreams» (ДПТНЗ «Шосткинське ВПУ»);
  • «Гарячі хлопці» (Шосткинський хіміко-технологічний коледж ім. Івана Кожедуба).

Новий поворот фестивалю позначився перш за все на атмосфері майстерні виробничого навчання кухарів. Позитивно позначився, не подумайте чого поганого, шановні читачі цих рядків. Самі посудіть: не було зайвих людей. Тільки команди. Та й усе. Тільки журі. Ото й того. Тільки знімальна група. Та й по тому. Ну, ще - група технічної підтримки для допомоги фестивальникам (наші «золушки». Правда, цього разу – такі собі два дебелі легіні з числа наших майбутніх кухарів. Ой, чує моя печінка: то були заслані розвідники! Наступного року (хай Святий Вареник помага’!) вони будуть зовсім по іншу сторону фестивальної барикади… Ну, побачимо.)

…Так про що я? Про команди!

Найсамобутнішою виявилась команда гостей – студентка Юлія Чепульська та її викладачка Тетяна Самусь з Глухова. (Команда «ТанЮля»). Крім себе, коханих, та смачного рецепту, дівчата привезли талановиту групу підтримки, яка й задавала позитивний тон у їдальні (але про це – трохи потім; дочитайтесь, любі друзі). Глухівчанки ліпили вареники не лише з м’ясом та грибами, а ще й з сюрпризами, що дійшли від наших предків аж до наших часів.

Оскільки дуууже багато наших педагогів прийшли на роботу до Шосткинського ВПУ саме після навчання Глухівського педуніверситету, то навколо команди швидко виникла група спостерігачів-однокашників і розмови від вареників плавно перейшли до спогадів про рідну Alma Mater.

Тетяна Ювченко та Ілона Кирилова («Фітнес-Вареник»), які беруть участь у фестивалі вдруге, чітко дотримувались принципів фітнес-клубу «Fit Curves», куди, до речі, ходить багато наших працівників заради власного оздоровлення. І рецепт вареників Тетяни та Ілони був підібраний так, щоб збалансувати смакоту з користю для фігури. І навіть калорії були заздалегідь підраховані! Оце так науковий підхід! Більше того: було озвучено час, необхідний для подолання зайвих міліметрів на талії, якщо ці вареники з’їсти! Браво фітнес-клубу «Fit Curves»!

«Гарячі хлопці» - два Олександри: Олександр Осадченко й Олександр Шуянов – ліпили вареники за студентськими принципами: що в гуртожитському холодильнику віднайшлось – те і в хід пішло! «Як ви обирали рецепт? Мабуть, увесь інтернет перерили?» - наївно спитала у хлопців репортерка «Телекому». «Та який там інтернет? Навіщо? Ліпили різні вареники до тих пір, поки голодному студентському кагалу стопроцентно не сподобалось», - чесно признались хлопці. А кому не сподобається курка з яблуками? Ну, рябчики з ананасом, може, смакували б вишуканіше, але, скажіть ви мені, який, у біса, рябчик, який, прости господи, заморський фрукт може зрівнятися з рідною куркою та червонобоким яблучком та ще після тривалих лекцій, коли всеньке нутро волає бодай про жменьку хоч холодних макарон?! А тут- курка! З яблуком! Дешево! Просто! Смачно!

…І, нарешті, дві наші команди. «Вони зійшлись – вірші і проза, пісок з водою, не дуже різні між собою» (пробачте за це рифмоблудіє, всесвітній генію Олександре Пушкін, і ви, вельмишановний його перекладач Максиме Рильський!). З одного боку – команда викладачок наших-англічаночок в особах Оксани Роговець та Світлани Остапчук («Cooking Dreams»). Поводили вони себе спокійно, бо потрапили на фестиваль після багатьох виступів на всіляких конкурсах та конференціях такого масштабу, який загартовує яку завгодно сталь. Яко справдешні вчительки, організовані й відповідальні, педагогічні колежанки обрали строго пісні вареники, оскільки на календарі – ПІСТ! Несанкціонований крок вправо-вліво - … ну, самі знаєте, що буває з недисциплінованими порушниками правил.

З іншого – дві наші найсумлінніші учениці, майбутні секретарі керівника Людмила Доброва й Віра Дівіченко («Смачні традиції»), які трепетали неймовірно, бо, бачте, боялися. А чого, питається, боятися, якщо кожна з вас – цілком успішна господиня і виховала чудових власних дітей? Оце таке придумали! (Спойлер: їхня чудова презентація стала свідченням рішучої імпровізації та хороброї поведінки не лише перед глядачами, а перед камерою).

…Незвичайною була також обстановка в їдальні училища, де, як ви знаєте, відбувається презентація готових вареників. Якщо до цього вболівальникам наші майстри виробничого навчання показували різні кулінарні майстер-класи, то на цей раз самі вболівальники продемонстрували майстер-класище того, як потрібно чекати на вареники своїх команд. Як вигравали на гармошці глухівчани! Це потрібно було чути! Як підспівували, а потім і підтанцьовували інші вболівальники! Як співала наша талановита Наталія Іванівна Дячок! Уболівальницька самоорганізація проявила себе на всю могутність! До презентації присутні так розігрілися, що сама презентація пройшла весело, завзято, на емоційному підйомі.

…А за тиждень – вареники від команд, які є співочими вже за своїм визначенням. Та ще й багато років співочими! То ж готуймо не лише виделки для дегустації, а й долоні для шалених оплесків!

Тамара АНУФРІЄВА, прес-центр

Переглядів: 596 | Додав: ShchNV