Субота, 20.04.2024, 10:09
ЦЕНТР КАР'ЄРИ               АБІТУРІЄНТАМ               УЧНЯМ І БАТЬКАМ               ВИПУСКНИКАМ               НОВИНИ САЙТУ
Меню сайту
Статистика
Пошук
Календар
«  Листопад 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Архів записів
Головна » 2017 » Листопад » 30 » ШОСТКИНСЬКЕ ВПУ ВІТАЄ УЧАСНИКІВ ФЕСТИВАЛЮ ВАРЕНИКІВ + Відео
10:34
ШОСТКИНСЬКЕ ВПУ ВІТАЄ УЧАСНИКІВ ФЕСТИВАЛЮ ВАРЕНИКІВ + Відео

МИ ЛЮБИМО ВАРЕНИКИ!
(Сьогоднішній висновок народу)

Ну… так… зараз долоні від оплесків оговтаються і пальці почнуть друкувати букви про враження… 

Отже, шановні друзі нашого училища та його сайту, починаємо: 29 листопада 2017 року (поки що 2017-го) у Шосткинському ВПУ успішно стартував Відкритий фестиваль «Вареники-Шостка-Фест». Це вдруге ми зустрічаємо і вітаємо шанувальників супер-національної страви. Цього разу і команд більше, і географія прописки учасників значно ширша. До нас завітали вісім учнівських команд з Шостки та Шосткинського району, дев’ять команд з семи професійно-технічних училищ, а також дві – з вищих навчальних закладів (Сумський національний університет та Київський університет культури і мистецтв). Команди дорослих, крім, звичайно, ПТНЗ, представляли і військові Національної гвардії України (ВЧ № 3022 м. Шостка), і науковці Київської національної академії статистики, обліку та аудиту, і представники малого та середнього бізнесу міста: ПАБ «Веселий Роджер» та Lounge-кафе «Амстердам». Всього на участь у фестивалі зголосились 33 команди, які поділились на п’ять категорій і про які більш детально ми будемо говорити в наших подальших репортажах.

Свято вареників проходить під патронатом міського голови Ноги М.П., за підтримки благодійного фонду «Перспектива», інформаційної підтримки телекомпанії «Телеком-Сервіс». На відкритті фестивалю були присутні поважні гості, які є не лише гостями, а й особами, причетними до організації та проведення цьогорічного дійства:

  • Сокульська О.Ф., директор Шосткинського міського центру соціальних служб для дітей, сім’ї та молоді, заступник голови оргкомітету;
  • Калиновський В.Г., депутат Шосткинської міської ради;
  • Безкоровайна Т.О., помічник депутата обласної ради Пилипейка В.Ю., член наглядової ради ДПТНЗ «Шосткинське ВПУ».

Більш статусним є й журі цьогорічного фестивалю. З його складом гості нашого сайту вже знайомі, а хто вперше на цих сторінках, то маєте змогу познайомитися з іменами та регаліями членів журі в особистому порядку на попередніх сторінках. Додам від себе лише те, про що не пишеться в наказах та розпорядженнях, але в ході живих спостережень надає цінну інформацію. У той час, як голова оргкомітету, наш заступник директора з виховної роботи пані Наталія Скомороха оперативно воювала з тактичними питаннями, голова журі (щось мені підказує, що наш незмінний і почесний голова…) Віктор Васильович Тукало, як людина солідна та несуєтлива, прийняв архіважливе стратегічне рішення – збрив бороду, яка багато років прикрашала його особу. У цьому вбачається мудра передбачливість нашого голови, бо пам’ятаєте, як воно в казках та легендах говорилось? Мовляв, «по бороді текло, а в рот не попало». А тут усе буде і по плану, й до ладу, і згідно з маршрутом!

А ми повернемось до сьогоднішнього сценарію. Команд, нагадую, заявилось аж 33. Я ламала голову, наскільки кожна з них зможе бути оригінальною і не чекала, що аж настільки, хоча за 33 роки власної роботи в системі освіти уже пора бути готовою до практично безмежних фантазій учасників будь-яких конкурсів. Ганьба мені, каюсь! Шосткинщина багата на таланти в самих різних сферах! Доказом тому в черговий раз служить відкриття фестивалю вареників. Скільки фантазії та парадоксальної логіки в назвах команд, у девізах і творчих принципах! Людоньки, а що ж воно буде, коли діло до діла дійде? Мабуть, буде таке, що «тримайте мене семеро!». Сьогодні особисто я, як філолог, почула геніальні фрази, які цілком можуть бути крилатими: «вареник у сметані, як риба в океані», «найкращі в Європі, найкращі у світі майстри, що працюють у профтехосвіті», «як вареники у нас, то в країні все гаразд». Моя авторучка просто не встигала за словами! Ну, і зарубіжним зіркам трохи дісталось. Дуже зарубіжним! Уявляю, як ікалось посеред американської ночі американській групі Status Quo, коли команда «Еко армія «Шалені вареники» заспівала трохи перероблену їхню «In the armi now», що в перекладі українською означає «Ти на фестивалі вареників, хлопче!». Повторюсь: УСІ команди – неповторні! Хтось самопрезентувався коротко й беззаперечно, а хтось – дуже артистично. Було навіть коротке дослідження про роль вареників у житті людини, яка їх ніколи не їла, і яка їсть вареники замість і першої, і другої, і третьої страви. І навіть замість десерту…

Не знаючи наперед хід сценарію, я не чекала майстер-класу від майстрів виробничого навчання Ніни Олександрівни Мартиненко та Ольги Анатоліївни Савинської. Почувши, що очікується демонстрація приготування вареників, згадала про минулорічний майстер-клас і подумки поспівчувала колегам, адже тоді було показано дуже багато усяких способів наживо. Що іще можна придумати? А от даремно поспівчувала! Бо присутні побачили такий майстер-клас у вигляді відеофільму, що аж слинка потекла! Особисто мені впав у очі вареник у вигляді рибки. Гарна така рибка, розміром з дебелого карася, з шикарним хвостиком-плавником. І навіть по фото було видно: зі смачнющою начинкою! Майстрині пронесли поміж гостей таці із реальними зразками вареників. Гості кинулись фотографувати і на пам’ять, і на «потім попробую зробити». Добре, що зразки були сирими, а то б поїли їх прямо з рук! Це я шуткую, звичайно, але те що, сьогоднішнє відкриття фестивалю надихнуло присутніх на нові ідеї – то факт!

Отже, «Вареники-Шостка-Фест-2017» розпочався! Нас чекають нові команди, нові враження і нові ідеї! До наступних смачних зустрічей, дорогі друзі!

Т. Ануфрієва,
методист Шосткинського ВПУ

Перейти до перегляду фотоальбому

Перейти до перегляду фотоальбому

Переглядів: 1076 | Додав: ShchNV