П`ятниця, 29.03.2024, 12:31
ЦЕНТР КАР'ЄРИ               АБІТУРІЄНТАМ               УЧНЯМ І БАТЬКАМ               ВИПУСКНИКАМ               НОВИНИ САЙТУ
Меню сайту
Статистика
Пошук
Календар
«  Грудень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
Головна » 2018 » Грудень » 22 » ШОСТКИНСЬКЕ ВПУ ВІДЗНАЧАЄ ДЕНЬ ЕНЕРГЕТИКА НОВОЮ ЛІЦЕНЗІЄЮ
13:29
ШОСТКИНСЬКЕ ВПУ ВІДЗНАЧАЄ ДЕНЬ ЕНЕРГЕТИКА НОВОЮ ЛІЦЕНЗІЄЮ

Електрообладнання завойовує сьогодні нові позиції як у промисловості, так і в побуті. Уже минули часи несправедливого забуття професій, пов’язаних з електромережами. І тут виявилось, що на ринку освітніх послуг північного регіону Сумської області первинна професійна підготовка електриків втрачена, оскільки останні років 15-20 не була популярною серед абітурієнтів.

То ж поспішаємо порадувати жителів регіону: 30 ЛИСТОПАДА 2018 РОКУ ШОСТКИНСЬКЕ ВИЩЕ ПРОФЕСІЙНЕ УЧИЛИЩЕ ОТРИМАЛО ВІД ЛІЦЕНЗІЙНОЇ КОМІСІЇ МІНІСТЕРСТВА ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ ДОЗВІЛ НА ПІДГОТОВКУ КВАЛІФІКОВАНИХ РОБІТНИКІВ З ПРОФЕСІЇ 7241 «ЕЛЕКТРОМОНТЕР З РЕМОНТУ ТА ОБСЛУГОВУВАННЯ ЕЛЕКТРОУСТАТКУВАННЯ». Рішення високо-поважного органу при МОН України підтверджено Протоколом засідання Ліцензійної комісії № 117/2 від 30.11.2018 та закріплено наказом МОН України від 30.11.2018 № 2320-л.

На разі Шосткинське ВПУ – єдиний професійно-технічний навчальний заклад північного регіону Сумщини, а також прилеглих районів Чернігівської області, який має право здійснювати: для випускників шкіл - первинну професійну підготовку електромонтерів з ремонту та обслуговування електроустаткування (ліцензований обсяг 60 осіб на кожен навчальний рік) та професійно-технічне навчання (ліцензований обсяг 30 осіб на кожен навчальний рік) – для тих, хто вже має заявлений робітничий фах, але бажає підвищити свій професійний рівень або для тих, хто, маючи інші професії, бажає чи змушений перекваліфікуватись.

Шосткинське вище професійне училище передбачливо зуміло зберегти матеріально-технічну базу професії, зберегти, а також залучити нові досвідчені педагогічні кадри з числа майстрів виробничого навчання (3 особи) та викладачів професійно-теоретичної підготовки (2 особи), так що новоствореним навчальним групам задля якісного опанування професією буде з кого обирати.

Наш навчальний заклад уже приступив до вдосконалення існуючої навчально-технічної бази, яка дасть найширші можливості майбутнім електромонтерам з ремонту та обслуговування електроустаткування опанувати всі тонкощі обраної професії.

Радістю від отриманої можливості розширити перспективи свого закладу ділиться його директор Олександр Анатолійович Гурба: «Хоча професія називається по-старому, але сучасний державний стандарт, затверджений Міністерством освіти і науки України, значно розширив її можливості. Так, випускник Шосткинського ВПУ зможе обслуговувати не лише стандартні види промислового та побутового електрообладнання, а й сучасне електроустаткування, яке постачає альтернативні види електроенергії – вітряні електростанції, сонячні батареї, побутові генератори тощо. Професія електромонтера з ремонту та обслуговування електроустаткування відкриває для її здобувачів різноманітні перспективи, адже в Україні мова йде про подальшу заміну газового обладнання на електричне, а приватні господарства та багатоквартирні будинки активно починають користуватись альтернативними джерелами видобутку електроенергії. Життя доводить, що майбутнє - за електрикою та, відповідно, за електроустаткуванням».

То ж вітаємо вас з Днем енергетика та запрошуємо на навчання
до Шосткинського вищого професійного училища!

Т. Ануфрієва, прес-центр

Переглядів: 459 | Додав: ShchNV