Субота, 27.04.2024, 05:37
ЦЕНТР КАР'ЄРИ               АБІТУРІЄНТАМ               УЧНЯМ І БАТЬКАМ               ВИПУСКНИКАМ               НОВИНИ САЙТУ
Меню сайту
Статистика
Пошук
Календар
«  Лютий 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829
Архів записів
Головна » 2020 » Лютий » 13 » ШОСТКИНСЬКЕ ВПУ ВІДКРИВАЄ ДВЕРІ ДЛЯ УЧНІВ ШКІЛ ТА ВСІХ БАЖАЮЧИХ
11:21
ШОСТКИНСЬКЕ ВПУ ВІДКРИВАЄ ДВЕРІ ДЛЯ УЧНІВ ШКІЛ ТА ВСІХ БАЖАЮЧИХ

Училище запланувало ряд публічних заходів профорієнтаційного спрямування, мета яких – демонстрація якості підготовки робітничих кадрів та популяризація робітничих професій. Так, 12 лютого гості нашого навчального закладу отримали змогу познайомитись з діяльністю відділу будівельних технологій, на базі якого здійснюється підготовка за такими інтегрованими професіями:

  • СЛЮСАР З РЕМОНТУ КОЛІСНИХ ТРАНСПОРТНИХ ЗАСОБІВ, ЕЛЕКТРОГАЗОЗВАРНИК;
  • МУЛЯР, ЕЛЕКТРОЗВАРНИК РУЧНОГО ЗВАРЮВАННЯ;
  • ЕЛЕКТРОГАЗОЗВАРНИК;
  • СТОЛЯР БУДІВЕЛЬНИЙ, ВЕРСТАТНИК ДЕРЕВООБРОБНИХ ВЕРСТАТІВ;
  • ШТУКАТУР, МАЛЯР, ЛИЦЮВАЛЬНИК-ПЛИТОЧНИК.

Зустрічали відвідувачів з числа шосткинських школярів наші другокурсники, які отримують кваліфікацію СЕКРЕТАРЯ КЕРІВНИКА (ОРГАНІЗАЦІЇ, ПІДПРИЄМСТВА, УСТАНОВИ), ОБЛІКОВЦЯ З РЕЄСТРАЦІЇ БУХГАЛТЕРСЬКИХ ДАНИХ. Протягом дня до Шосткинського ВПУ завітали учні шкіл Шостки та Шосткинського району, а також усі бажаючі.

 На учнів, їхніх педагогів та батьків чекала насичена програма.

Щоб гості могли осягнути масштаби та різноманіття навчально-виробничого процесу (а саме він є принциповою відмінністю від типового навчального процесу в школі), відвідувачам в реальному часі провели екскурсію по майстернях та лабораторіях виробничого навчання. Школярі були в захопленні від побаченого!

Але навчання наших учнів виходить далеко за межі училищних стін. Про це свідчили віртуальні екскурсії по місцях виробничої практики. На виробничих об’єктах майбутні кваліфіковані робітники «в бойових умовах» застосовують професійні навички, здобуті у стінах рідного училища.

Учні училища під керівництвом досвідчених майстрів виробничого навчання показали гостям ряд майстер-класів, так що школярі мали змогу переконатися в тому, що навчання в Шосткинському ВПУ насичене й цікаве. Гості побачили наступні майстер-класи та взяли участь у тематичних вікторинах:

  • майстер-клас з мурування стовпчиків, тематична вікторина з професії «Лицювальник-плиточник» (майстер в/н Ніна ЛИТВЯКОВА);
  • майстер-клас  «Способи гнуття металу», тематична вікторина для знатоків зварки (майстри в/н Олександр ОСТАПЧУК, Марія ЛАЗАРИЩАК, Андрій НИКЛОНСЬКИЙ, викладач Андрій СИСОЄВ);
  • майстер-клас з виготовлення фігурних ослінчиків (майстер в/н Віталій ХАРЧУК);
  • майстер-клас «Усунення дефектів піддона автомобіля» (майстри в/н Сергій РЕВА, Олег КРОЛЕВЕЦЬКИЙ, Олександр КОРЕНЬОК, Василь СІДЕНКО);
  • майстер-клас з ламінування, брошурування та паперознищення документів (майстри в/н Олена КОВАЛЕНКО, Марина ДУБИНА, Наталія ГАПОНЕНКО).

Звичайно, є такі складні технології та вироби, які просто «не поміщаються» в часовому відрізку майстер-класів. На цей випадок у фойє навчального корпусу для гостей було підготовлено виставку товарів народного вжитку, і це було перше, що бачили відвідувачі, коли переступали поріг Шосткинського ВПУ.

Гості училища також познайомились з цікавою та багатогранною історією Шосткинського вищого професійного училища, яке існує більше 40-ка років, має значні досягнення та цікаві традиції. Екскурсії експозиціями училищного музею проводила викладач Ганна РИБКІНА.

Школярі мали змогу визначитись зі своїми професійними здібностями та нахилами, ставши активними учасниками інтерактивного заняття з елементами тренінгу, яке організувала для них практичний психолог училища Анжела ПРИХОДЬКО.

Частина одинадцятикласників виявила бажання навчатися в Шосткинському ВПУ та написала відповідні заяви.

…З плином часу в будівельній та автотранспортній галузях відбулось багато змін. Сьогодні людина бачить і навіть користується такими речами, які зображували колись письменники-фантасти у романах. Більше того: сучасні технології стають тією чарівною паличкою, яка значно полегшує виконання традиційно важких виробничих операцій. Так, можна виконувати у квартирі оздоблювальні роботи – і залишатись у чистому одязі. Або проводити зварювальні операції при невеликій кількості малогабаритного обладнання… І при цьому для тих, хто обере будівельні професії, незмінним залишиться відчуття власної потрібності для людей. Ти, будівельник чи автомобіліст, - повелитель техніки, майстер будівельного дизайну, людина, яка дарує життєвий комфорт іншим. Такими відчуттями варто пишатись! Таким професіям – варто навчатися! Адже за будь-яких умов розвитку суспільства людині завжди будуть потрібні базові життєві речі – затишна домівка і можливість швидко та зручно долати відстані.

ДОРОГІ ДРУЗІ! ШОСТКИНСЬКЕ ВИЩЕ ПРОФЕСІЙНЕ УЧИЛИЩЕ ЧЕКАЄ НА ВАС! ДОСВІДЧЕНІ ПЕДАГОГИ РАДО ПОДІЛЯТЬСЯ З ВАМИ СВОЇМИ ПРОФЕСІЙНИМИ СЕКРЕТАМИ!

Тамара АНУФРІЄВА, прес-центр

Переглянути фотоальбом

Переглядів: 541 | Додав: ShchNV