Четвер, 28.03.2024, 22:06
ЦЕНТР КАР'ЄРИ               АБІТУРІЄНТАМ               УЧНЯМ І БАТЬКАМ               ВИПУСКНИКАМ               НОВИНИ САЙТУ
Меню сайту
Статистика
Пошук
Календар
«  Липень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Головна » 2018 » Липень » 2 » Шосткинське ВПУ дало путівку в життя своїм випускникам + Відео
09:24
Шосткинське ВПУ дало путівку в життя своїм випускникам + Відео

Останні дні червня – це радість фіналу навчального року, близьких омріяних канікул, відпусток, а ще – час авралу випускних екзаменів, кваліфікаційних атестацій… І - мить суму від усвідомлення того, що для старшокурсників саме цей червень у стінах училища є завершальним. На днях педагогічний колектив в черговий раз прощався з випускниками, які успішно завершили навчання. Цього року у «вільне плавання» вирушило 230 учнів дев’яти навчальних груп, а саме:

  • група 01-14 (кухар-кондитер); керівники групи: Горшечнікова С.В. та Харчук Н.М.;
  • гр. 02-14 (кухар-кондитер); керівники групи: Мисик М.Г. і Лавриненко Т.М.;
  • гр. 03-14 (слюсар з ремонту колісних транспортних засобів, електрогазозварник); керівники групи: Бурмака О.М., Рибкіна Г.С.;
  • гр. 04-16 (штукатур, маляр, лицювальник-плиточник); керівник групи: Винниченко Ю.М.;
  • гр. 06-16 (кухар); керівники групи: Антоневич С.В., Блажева Н.В.;
  • гр. 07-16 (бармен, офіціант); керівник групи: Дяченко О.Я.;
  • гр. 08-16 (секретар керівника (організації, підприємства, установи), обліковець з реєстрації бухгалтерських даних); керівники групи: Гапоненко Н.М., Осипенко О.П.;
  • гр. 09-16 (електрогазозварник, слюсар з ремонту колісних транспортних засобів); керівники групи: Лазарищак М.Я., Пушкарьов М.В.;
  • гр. 11-16 (спеціальність «Виробництво харчової продукції», рівень молодших спеціалістів); куратор групи: Єпик Н.А..

Особливою гордістю цього випуску стала десята група - молодші спеціалісти з обліку та оподаткування коледжу статистики Національної академії статистики, обліку і аудиту (м. Київ), що на заочній основі навчались на базі ДПТНЗ «Шосткинське ВПУ» під кураторством заступника директора з НР Спєвак А.В. і в цьому році стали першими випускниками такого рівня. До складу групи ввійшли наші випускники минулих років та працівники училища. Планами й перспективами навчання в коледжі поділився його директор, кандидат економічних наук, доцент Олександр Анатолійович Юрченко: «Перевагами саме для випускників Шосткинського ВПУ є, по-перше, вступ без ЗНО і, по-друге, навчання за пільговими тарифами. Сесії проводяться в Шостці, що також є додатковим бонусом для студентів. Для учнів вашого училища, які навчаються за денною формою у групах після 11-ти класів, є змога паралельно навчатись у коледжі статистики за половину повної вартості, визначеної для дорослих, що вже працюють. Знання правил обліку та оподаткування стане у пригоді не лише тим, хто прийшов навчатись до Шосткинського ВПУ за професією «Обліковець з реєстрації бухгалтерських даних», але й для майбутніх офіціатів, електрогазозварників, слюсарів з ремонту автомобілів, кухарів. Життя – мінливе, і ніхто не знає, які перспективи відкриються перед ним через кілька років. Цілком може статися так, що вчорашній просто кваліфікований робітник захоче організувати власний бізнес. А бізнес – це обов’язково поточна бухгалтерія, звіти, фінансові розрахунки і прогнози. І навчання в нашому коледжі, уже на стадії молодшого спеціаліста, дає знання стосовно базових економічних процесів, так що ваші дипломи кваліфікованих робітників плюс наш диплом молодшого спеціаліста з обліку та оподаткування – це чудовий фундамент для успішної професійної кар’єри в будь-якому випадку».

Випускників 2018 року вітали старші майстри виробничого навчання Мосенцева О.О. та Куций В.В., заступник директора з навчально-виробничої роботи Мигун Н.І., а насамкінець – це ж треба так зійтись в одну мить і в одному залі! - два директори, обидва - Олександри Анатолійовичі: Юрченко О. А., директор коледжу статистики, і наш О.А. Гурба, який за добрим звичаєм щороку благословляє випускників на успішний самостійний життєвий шлях.

… Учні піднімались на сцену, щоб отримати грамоти, вітання та подяки за сумлінне навчання, а ми, педагоги, дивились на дорослих уже, самостійних юнаків, на чарівних дівчат – і згадували, як 3-4 роки тому назад прийшли вони до нас зі школи, кожен зі своєю історією, хтось – наївний, хтось – насторожений, а хтось – колючий, наїжачений… До кожного підшукувався свій підхід, у хід ішли різні методи впливу: одним підліткам було достатньо простої підтримки у намірах, іншим – розкрити очі на них самих, здібних і сильних, хоч вони про це тоді ще не здогадувались. А дехто виявлявся таким міцним горішком, що ламалися списи і тріщали принципи. А тепер ось – дорослі люди, спокійно-впевнені, цілком професіонали в царині обраних професій і талановиті особистості з власними хобі та планами на майбутнє. Ми, педагоги, дивились, як вони піднімаються на сцену для привітань, і з радістю, уже автоматично відмічали в думці: ось – класний ведучий усіх концертів за останні три роки, а оце йде команда «Шалені дівчата», що «порвала» рік тому назад усіх суперниць, вигравши перше місце по місту; а це – переможець училищного конкурсу профмайстерності, а ця пара – чудові співаки, а інші – талановиті спортсмени, гуртківці, невтомні волонтери… Чужих дітей не буває ніколи! І ти сидиш у залі, такий собі дуууууже досвідчений педагог, і радієш за них, за їхніх батьків, за себе, що усім миром вдалось-таки «виліпити» ось таких розумників і розумниць.

Тепер перед цими молодими, красивими  й щасливими в цю мить учнями (поки ще – учнями, ще два-три дні, поки пишеться наказ про відрахування) стоїть інша задача, інший екзамен на підході, інші пробні НЕвипускні роботи, ті, які на все життя і без права перездачі – побудувати гідне життя для самих себе, стати тими, кого у стінах Шосткинського вищого професійного училища педагоги та батьки розгледіли потенційно – розумними трудівниками, професіоналами обраної справи; люблячими синами й доньками; вірними друзями, надійними партнерами по життю.

Бажаємо нашим учням здоров’я, радісних надій на майбутнє та здійснення найсміливіших планів! У добру путь, дорогі випускники!

Т. Ануфрієва, методист

Перейти до фотоальбому

Див. інші фотографії заходу

Переглядів: 540 | Додав: ShchNV