П`ятниця, 19.04.2024, 23:19
ЦЕНТР КАР'ЄРИ               АБІТУРІЄНТАМ               УЧНЯМ І БАТЬКАМ               ВИПУСКНИКАМ               НОВИНИ САЙТУ
Меню сайту
Статистика
Пошук
Календар
«  Травень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Головна » 2020 » Травень » 19 » САМОПРЕЗЕНТАЦІЯ ФІНАЛІСТІВ ТОП-19 + Відео
10:26
САМОПРЕЗЕНТАЦІЯ ФІНАЛІСТІВ ТОП-19 + Відео

Наступна учасниця рейтингового конкурсу ТОП-19 – Ященко Анастасія (учениця групи 05-18)

Професія – це точка відліку, з якої починається все свідоме, діяльнісне життя кожної людини. Кожна молода людина, йдучи в доросле життя, прагне вибрати собі професію за покликанням.  

Зацікавленість професією кухар виникла в мене поступово, спочатку й не дуже усвідомлено. Але зараз  я навчаюся в ДПТНЗ «Шосткинське ВПУ» на ІІ курсі з професії «Кухар, Кондитер». Училище – це місце, де ми починаємо будувати власну долю. Ми ще залишаємося дітьми під опікою своїх батьків, але вже робимо перші кроки в незвідане доросле життя.

На перший погляд нічого складного в кулінарній професії немає. Адже в кожній сім'ї щодня готують обід. Проте, почавши вивчати історію поварського мистецтва, починаєш розуміти, що приготування їжі - це справжня наука.

Кухар повинен розрізняти всі відтінки смаку і запахів.

Кухар повинен володіти особливою рухливістю рук і пальців, тому що дні безперервно він вимушений чистити, різати, перемішувати. На стіл страву необхідно подати красиво, тому кожний кулінар – це митець, який чудово відчуває поєднання смаку і кольрової гамми. Готове блюдо - завжди унікальний, неповторний натюрморт. Крім всього іншого кухар повинен відмінно пам'ятати рецепти багатьох блюд і тонкості їхнього приготування. Проте немає, напевно, іншої такої справи, в якій стати майстром можна, тільки отримавши навики безпосередньо від професіонала. Ніяке вивчення рецептів не замінить спостереження за процесом приготування страв. Тільки так - довгий час працюючи бік об бік з майстром - можна оволодіти секретами ремесла. І чим раніше юний кулінар починає навчання, тим більших результатів, він досягне.

Моя життєва позиція – «Ніколи не зупинятися на досягненому, бо в житті потрібно завжди рухатись вперед. Чим більше знаєш, тим більше можеш. Я можу! Від мене залежить багато чого! Я хочу реалізувати себе! Я вірю в себе, життя і успіх!».

Я вже зробила свої перші кроки у досягненні своєї мети – стати висококваліфікованим майстром кулінарної справи. Вивчаю професію в училищі, закріплюю і удосконалюю свої знання на практиці. Але на цьому не збираюсь зупинятись! Адже моя професія – це широкий кулінарний простір, у якому немає меж. Справжній майстер завжди прагне до розвитку і творчості!

До Вашої уваги відеозвернення учасниці:

Переглядів: 369 | Додав: ShchNV