Вівторок, 23.04.2024, 22:39
ЦЕНТР КАР'ЄРИ               АБІТУРІЄНТАМ               УЧНЯМ І БАТЬКАМ               ВИПУСКНИКАМ               НОВИНИ САЙТУ
Меню сайту
Статистика
Пошук
Календар
«  Листопад 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Архів записів
Головна » 2015 » Листопад » 2 » «РОДИННА ПАМ'ЯТЬ» - ЄДНІСТЬ ПОКОЛІНЬ
14:57
«РОДИННА ПАМ'ЯТЬ» - ЄДНІСТЬ ПОКОЛІНЬ

УЧНІ  ШОСТКИНСЬКОГО ВПУ НА ВІДКРИТТІ МЕМОРІАЛЬНОГО КОМПЛЕКСУ

У Шосткинському вищому професійному училищі велика увага приділяється національно-патріотичному вихованню.

Нещодавно учні побували на відкритті меморіально-освітнього комплексу «Родинна пам'ять»,  створеного в рамках німецько-українського проекту «Забуті жертви».

Меморіально-освітній комплекс «Родинна пам’ять» розповідає про життєвий шлях звичайних молодих хлопців та дівчат в роки війни, мрії та життя яких на початку життя були жорстоко зруйновані. Експозиція музею присвячена також жертвам політичних репресій 1930-40 років та шосткинцям – військовослужбовцям, загиблим під час проведення антитерористичної операції.

З нагоди відкриття меморіально-освітнього комплексу відбувся урочистий мітинг. Почесними гостями мітингу стали колишні в’язні концтаборів, родичі колишніх в’язнів концтаборів та остарбайтерів.

На відкритті були присутні: директор міжнародного фонду «Взаєморозуміння і толерантність» Ігор Лушніков, міський голова Микола Нога, народний художник України Анатолій Гайдамака, представник німецького посольства в України, заступник аташе по культурі Даніель Лісснер. Колишній примусовий працівник Валерій Банний та родини загиблих в АТО шосткинців – родини Кондратенків, Коворотних, Євдокименків.

«Ми повинні жити в мирі, – підкреслив міський голова, – і цей комплекс сприятиме розумінню цього».

Учні училища перенеслись в іншу епоху і разом з екскурсоводами поринули в страшні роки Другої світової війни. Експозиційний матеріал доповнювали живі персонажі минулої епохи,  вагон з полками для перевезення людей та агітаційні німецькі плакати, які розповідали про райське життя.

Учні спілкувалися з художником Анатолієм Гайдамакою та послом Німеччини Даніелєм Лісснером.

Після відвідування комплексу учні училища вирішили долучитися до пошукової роботи і пошукати серед своїх родичів та знайомих інформацію про остарбайтерів, щоб доповнити експозиції музейного комплексу «Родинна пам'ять» і музею училища.

Переглядів: 608 | Додав: ShchNV