Середа, 24.04.2024, 00:08
ЦЕНТР КАР'ЄРИ               АБІТУРІЄНТАМ               УЧНЯМ І БАТЬКАМ               ВИПУСКНИКАМ               НОВИНИ САЙТУ
Меню сайту
Статистика
Пошук
Календар
«  Грудень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Головна » 2019 » Грудень » 3 » ПСИХОЛОГІЧНА ОСВІТА ДЛЯ УЧНІВ ГУРТОЖИТКУ ШОСТКИНСЬКОГО ВПУ
13:21
ПСИХОЛОГІЧНА ОСВІТА ДЛЯ УЧНІВ ГУРТОЖИТКУ ШОСТКИНСЬКОГО ВПУ

Юність – це вік, коли людина здійснює одне з найзначніших відкриттів: відкриває саму себе. Якщо вона робить це за допомогою психології – процес пізнання відбувається значно швидше та цікавіше. Коли людина пізнає себе, вона вдосконалюється. Це справа складна і тривала, але той, хто має бажання та волю, неодмінно досягне свого.

Психологічні знання допомагають відповісти на багато запитань, що цікавлять підлітків, дають поштовх до самопізнання, самовиховання, самовдосконалення, самореалізації.

 Учні гуртожитку Шосткинського ВПУ пізнають свій внутрішній світ         за допомогою спілкування на психологічні теми, власних спостережень,  за допомогою тестування, індивідуальних, групових консультацій, практичних вправ з практичним психологом А.Б.Приходько. Різні види робіт створюють умови для особистісного та інтелектуального розвитку підлітків, виконують задачу превентивного виховання тощо.   

У юнацькому віці дослідниками зафіксований якісно новий рівень розвитку самосвідомості, який відзначається глибокими роздумами про себе, осмисленням або ж реалізацією потреби у самовихованні з метою позбутися окремих недоліків і водночас розвинути в собі позитивні якості. Все це є дуже важливим для розв’язання життєво важливих проблем: професійна самоорієнтація та самоствердження, вибір партнера протилежної статі, побудова життєвої перспективи, успішне самоздійснення.

За своє життя людина виконує безліч завдань, але постійно прагне здійснити мету: навчитися керувати своїм життям, своєю долею. Навчаймося!!

Практичний психолог  А.Б.Приходько

Переглядів: 475 | Додав: ShchNV